Oproep tot WhatsAppstilte tijdens dodenherdenking

· Elger van der Wel

WhatsappstilteOp 4 mei om 20.00 uur is er in Nederland altijd twee minuten stilte. We herdenken de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, latere oorlogen en vredesmissies. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil dat ook onze telefoons stil zijn tijdens dodenherdenking. De officiële organisatie achter Dodenherdenking en Bevrijdingsdag roept op tot een WhatsAppstilte, naar een idee van de site WhatsAppen.nl.

De initiatiefnemers laten weten:

Aangezien WhatsApp een wereldwijde dienst is, die voor vele vormen van communicatie wordt gebruikt, is het natuurlijk niet
mogelijk voor WhatsApp om de dienst twee minuten plat te leggen. De stilte zal dus echt vanuit de gebruiker moeten worden geïnitieerd. Wil je er zeker van zijn dat je niet gestoord wordt door mensen die de twee minuten stilte op WhatsApp niet respecteren, zet dan je telefoon twee minuten in de vliegtuigmodus of schakel je internetverbinding op een andere manier uit.

Het is voor het eerst dat een dergelijke oproep wordt gedaan tijdens een nationale herdenking.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Elger van der Wel werkt als freelancer voor iCulture en is in het dagelijks leven werkzaam bij de NOS. Hij studeerde Telematica aan de Universiteit Twente en is dol op techniek en in het bijzonder op nieuwe media & gadgets.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.