Opnieuw geruchten over Apple Tablet: aankondiging in oktober

·

apple media pad conceptDankzij de China Times zijn er opnieuw speculaties over een Apple Tablet. De krant beweert dat het apparaat vanaf oktober 2009 op de markt komt voor een prijs rond de $800. Het is voorzien van een capacitief touchscreen, gemaakt door Wintek. Andere mogelijke fabrikanten zijn Foxconn en Dynapack. Het zal niet meteen een concurrent worden voor touchscreen-notebooks zoals de ASUS Eee PC T91, maar is op een hoger marktsegment gericht.

Er gaan al heel lang geruchten over een Apple Tablet (ook wel als Media Pad of Netbook), maar tot nu toe zijn de geruchten steeds op niets uitgedraaid.

Meer info: China Times
Via: Gizmodo

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

35 reacties

 1. door shorty007

  Nou ik vin het scherm wel mooi, is gewoon een grote iphone. Mja tis eigenlijk net niks :P te groot om mee te nemen vind ik, apart toetsenbord….onghandig geheel vind ik…

 2. door Dereck

  Hmmm interessant. We zullen zien. Lijkt wel een logische stap.

 3. De krant beweert dat het apparaat vanaf oktober 2009 op de markt komt voor een prijs rond de $800.

  Hier ben ik gestopt met lezen, geloof je het zelf? Apple + iets “nieuws” = Betaalbaar voor modaal volk? :)

 4. door arthur

  kan je er ook mee bellen?

 5. door Amine

  Als de formaat iets kleiner is als de Mac Air, vind ik em perfect.
  Maar niet die plaatje hierboven maar zo’n opklapbare graag. Dat je nem dan als een boek kunt vast houden op z’n zij en dan kunt swipen om volgende pagina te tonen :D ik zie het helemaal zitten!!!

 6. door 4saus

  it is pas intressant als het een soort Wacom cintiq en Mac met mutitouch in één word. Er moet naast multitouch dan ook een pen zijn voor waneer je met druk gevoeliheid in apps te maken krijgt. Zo hebben de illustratoren en animatoren en video editors er ook wat aan.

  Op die manier heb je digitaal papier in handen. Maargoed daar koop je dan gewoon een modbook voor het enige wat de ModBooks dan weer missen is multitouch.

 7. door Hylke

  ehhh… Shorty007, het plaatje dient als illustratie en dus niet het echte product ofzo.

  Een Apple Tablet met een 12 inch screen zou mij wel bevallen, maar dan moet ie wel gewoon OSX draaien, niet een mobiele variant zoals op de iPhone. als je er dan eventueel ook de Apple draadloze keyboard op aan kan sluiten heb je gelijk ook een degelijke macbook.

 8. door Wietje

  Laat maar komen, maar dan met een iphone toetsenbord zodat je die niet mee hoeft te nemen als je ergens heen gaat, het toetsenbord is groter dan t ding zelf in dit plaatje

 9. door 4saus

  hier nog een filmpje van hoe hetwerkt
  http://www.youtube.com/watch?v=XIPkWaR7jDw

  op 3 minuut nogwat gaat ie er mee werken

 10. door Surfer

  Hmmmm… Heb ik liever een iPhone in mijn hand.

 11. door Purk

  Ik zou hem kopen als hij uitkomt. .. moet hij wel 12″zijn uiteraard. Reuze handig zo’n touch tablet.

 12. door iPieter

  Ben toevallig in Boston in november :)
  En de prijs vind ik wel Apple waardig trouwens; nog ruim boven de prijs van netbooks ;)

 13. door Leo Klepper

  Apple heeft bij mij de juiste snaar geraakt met de intuitieve, multitouch-vinger-bediening op de iPhone. Voor kortcyclische activiteiten zoals e-mail, surfen, twitteren, bloggen, stukjes schrijven van niet meer dan 1/2 A4-tje, eenvoudige spreadhseets bewerken e.d., lijkt zo’n tablet mij het ideale apparaat. Harde eis: mogelijkheid om m.b.v. simcard gprs/umts/hsdpa te gebruiken en altijd online te kunnen zijn. Voor € 800,- wil iki er wel zo een hebben.

 14. door Hankdeank

  Lijkt me sterk.. De touchscreen markt is helemaal niet stabiel het kan dus uitlopen tot een matig suc6je of een blunder. En daar houdt het bedrijf zoals Apple niet van, zekerheid is een hoge prioriteit van Apple. En ik denk dat Apple ook niet aan zo’n ding gaat beginnen .. Ze kijken eerst naar andere bedrijven en meestal daarna maken ze hun product mooier en velemalen mooier!

 15. door Whopperkaas

  Volgens mij is het gewoon de Iphone 3G XL.

 16. door G

  Zoiets gaat er zeker komen. Apple zet volgens mij namelijk als volgende stap volledig in op e-paper achtige toepassingen. Naast de grootste online musicstore willen ze ook heel graag de grootste online bookstore worden (met daarna natuurlijk ook tijdschriften en kranten!).

 17. door Zero

  Ik zou het fantastisch vinden als zoiets wordt uitgebracht!
  Ik zie het al voor me, met een Apple Tablet op schoot internetten :)
  Ideaal voor makkelijk internetten. En als je het bijv gebruik kan maken van een toetsenbord dan heb je een geweldig apparaat.
  Ik denk echter niet dat Apple dit op korte termijn gaat uitbrengen maar denk zelf meer rond 1 of zelfs 2 jaar. Nadat er meer tablets zijn gekomen. Al hoop ik erop dat ik ongelijk heb.

 18. door 4saus

  Wie leest er nog?
  Volgens deze quote van jobs niemand meer:

  Mr. Jobs can be like that when he assesses the competition.

  Today he had a wide range of observations on the industry, including the Amazon Kindle book reader, which he said would go nowhere largely because Americans have stopped reading.

  “It doesn’t matter how good or bad the product is, the fact is that people don’t read anymore,” he said. “Forty percent of the people in the U.S. read one book or less last year. The whole conception is flawed at the top because people don’t read anymore.”

  komt uit dit artikel

  Ik weet dat er nog genoeg mensen die lezen dus ik denk niet dat uiteindelijk een reden gaat zijn waarom hij niet op de markt komen gaat.

  eerder omdat er misschien geen goede doelgroep voor is in apples ogen.

  kennen jullie de OLPC nog???

  die heeft de vorm factors van de verwachte Mac tablet en dat project is geflopt toen der tijd.

  En dan zou apple het nog een dunnetjes over doen?
  Denk het niet. ze hebben niet voor niets als antwoord op de OLPC de iPhone uit gebracht.

  De vorm factor was daar mee een stuk draag baar der dan de OLPC en de Apple marketing, trouwe fans deden de rest. en nu volgt de massa omdat het stiekem ook nog kwaliteit is

  Andere merken inclusief de merken die toen OLPC’s hadden kopiëren het voorbeeld van de iphone de rest is geschiedenis.

  ik denk niet dat de tablet mac gaat komen.
  Tenzij ze dat gruwelijk weten te verbeteren dan de OLPC toen

 19. door Hylke

  Maar ik zou geen Tablet Mac willen om boeken te gaan lezen hoor…
  Daarnaast denk ik juist dat Apple de tablet markt nieuw leven in gaat blazen door een product op de markt te brengen dat gewoon super werkt. Net zoals de iPhone destijds een revolutie was.

 20. door 4saus

  @Hylke:
  ik ook niet

  liever om op te kunnen animeren en schetsen als digitaal papier zie eerdere posts in dit topic :D.

  Ik wacht af.

  Een ModBook is mij te duur :P

 21. door Des

  Origineel geplaatst door 4saus
  Er moet naast multitouch dan ook een pen zijn voor waneer je met druk gevoeliheid in apps te maken krijgt. Zo hebben de illustratoren en animatoren en video editors er ook wat aan.

  Ik neem aan dat geen enkele vormgever, illustrator of video editor gaat lopen ***ten met zo’n tablet. Daar is de Mac Pro voor.

 22. door 4saus

  @Des:

  daar vergis je je weldegelijk in.

  Kijk maar is naar wacom cintiq teken tabletten. die worden door heel veel illustratoren en animatoren gebruikt.

  kijk maar is op deze site
  daar werken storyboard artists, animatoren en illustratoren alleen maar op dat soort scherm tabletten.
  En ik weet dat er meer mensen die gebruik maken van deze dingen ook buiten de creative sector

  als je dit nu mee kon nemen in een laptop formaat en dan ook nog eens zo subttiel en mooi zoals apple dat zou kunnen dan is dat weldegelijk intressant voor die doelgroep.

 23. door Michiel93

  Lijkt me vet… Maar vast beginnen met sparen dan maar. Ik ben ook flink aan de koop… Kheb al een ipod touch en iphone… Maar dit ziet er wel gaaf uit. Als er zo iets uitkomt ben ik van plan er een te kopen

 24. door HeijtInk

  Is dit het ntb product dat t-mobile in zijn systeem heeft staan? Wie weet. Ik had eerder gedacht dat de tablet in 2010 zou komen. Maar het zou wel mooi zijn natuurlijk als het dit jaar al komt.

 25. door Edwin

  Iemand al es gekeken op http://www.crunchpad.com??

  Okee geen mac of Apple maar voor $299 wel verrekte leuk!

 26. door Des

  Origineel geplaatst door 4saus
  @Des: daar vergis je je weldegelijk in.Kijk maar is naar wacom cintiq teken tabletten. die worden door heel veel illustratoren en animatoren gebruikt.kijk maar is op deze site
  daar werken storyboard artists, animatoren en illustratoren alleen maar op dat soort scherm tabletten.En ik weet dat er meer mensen die gebruik maken van deze dingen ook buiten de creative sectorals je dit nu mee kon nemen in een laptop formaat en dan ook nog eens zo subttiel en mooi zoals apple dat zou kunnen dan is dat weldegelijk intressant voor die doelgroep.

  Ah, okee, dit kende ik niet. Was drie jaar geleden ofzo op de Grafivak in de RAI, en daar stond Wacom ook, en toen waren ze zeker niet zo ver als nu blijkt.

  Maar toch blijf ik erbij dat dit voor video editors niet interessant is. Verder wertk een normale Wacom en een computer toch perfect, ik geloof niet dat een illustrator persé een mobiele digitaal schetsboek nodig heeft. Denk ik.

 27. door sander

  Een prijs van 800 euro zou realistisch zijn hoor, niets mis mee.

 28. door Akai

  Koop ik meteen: kan ik erg goed gebruiken!

 29. Origineel geplaatst door sander
  Een prijs van 800 euro zou realistisch zijn hoor, niets mis mee.

  Waar haal je dat uit op, als een MB Air pas vanaf 1399 eurootjes te koop is, zonder noemenswaardig touchscreen?

 30. door 4saus

  @Jermaine:
  Omdat je vanaf 949 een witte macbook hebt denk ik

 31. door Jessy Goldfinger

  Kennen we dat plaatje niet, van de iphone geruchten?

 32. door Mark

  Ah ubiquitous computing gaat weer een stap vooruit

 33. door 4saus

  @Mark:
  voorlopig is het vaporware dus enige vooruitgang is er niet behalve geruchten. 

 34. door benji

  het is gewoon een uitgerokken iPhone 1ste gen. met 2 home buttons…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.