Onduidelijkheid over verloren iPhone 5-prototype

·

Cava 22 San FranciscoEerder deze week schreven we nog over een in een tequilabar verloren iPhone 5, die door een onbekende mee naar huis is genomen. CNET zou dit op basis van een goed ingelichte bron kunnen bevestigen en sprak zelfs met de politie erover. Net als veel gewone mensen heeft de website SFWeekly twijfels bij het verhaal gekregen. Toen zij bij de politie het verhaal probeerden te reconstrueren, bleek de politie helemaal niet achter de verloren telefoon aan te hebben gezeten. Er is op papier nog niets over teruggevonden.

Volgens CNET had Apple de telefoon getraceerd naar een specifieke woning, waar de politie aanbelde om verhaal te halen. De man was wel in de bar geweest, maar ontkende de iPhone 5 te hebben. Een huiszoeking leverde niks op: de telefoon bleef zoek. Apple heeft geen aangifte gedaan tegen de verdachte.

Politiewoordvoerder Albie Esparza geeft echter nog een extra draai aan het verhaal. Er is volgens hem geen politierapport over terug te vinden:

Ik heb met CNET verslaggever Declan McCullagh gesproken, maar weet niet wie zijn bron is. We hebben geen rapport over een lopend onderzoek op het moment.

Het is bij het politiebureau in San Francisco verplicht om bij dit soort zaken documentatie achter te laten. Hetzelfde geldt voor huiszoekingen. CNET zou contact hebben gehad met Esparza en hem hetzelfde hebben verteld. Er is daarna alsnog gekozen om het verhaal te publiceren. Esparza meent daarom dat de site wel heel erg moet geloven in de anonieme bron die ze aanhalen. Het kan zijn dat CNET’s bron toch niet zo betrouwbaar was, wat op zijn beurt zou betekenen dat het verhaal niet klopt.

Een andere optie is dat de politie een rapport kwijt is over een telefoon die ook vermist is. Wat natuurlijk heerlijk ironisch zou zijn.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

25 reacties

 1. door Rob

  Een oude marketing truc, da’s toch wel duidelijk
  Laten we ophouden met dit jagen op luchtbellen

 2. door eric smits

  Het verhaal heeft alle schijn van een fake, en het krijgt wereldwijde aandacht….

 3. door juan-89

  Wat een verschrikkelijke soap ook rond die hele prototype van de “vermoedelijk” nieuwe iphone. Kennelijk is niet eens zeker of het wel bestaat… Heb nog geen foto gezien, de bron is onbekend en het is zelfs onzeker of het politierapport bestaat.

 4. door bones

  iPhoneclub <> Story

 5. door Larss

  Origineel geplaatst door bones
  iPhoneclub <> Story

  TRUE

 6. door Perry

  Tsja het gaat alleen maar om de reclame hoor dat snapt iedereen toch wel alle geruchten komen bij hunzelf vandaan om iedereen warm te houden en dat werkt!!

 7. door vonk118

  wat een ****** allemaal apple maakt zelf elke x die iphone’s zoek en doet het express om ze in een bar te laten liggen dit is gewoon een nieuwe manier van publiciteit voor ze, let op mijn worden volgend jaar gebeurd het ook met de iphone 6!

 8. door Jorne

  Volgens mijn betrouwbare bron (Steve Jobs) gaat hij bij Micrpsoft werken en komt er helemaal geen iPhone 5 meer. Jullie werden gefopt, en 1 april is nog ver weg.

 9. door Frankie

  Ja, en de paashaas bestaat écht!

 10. door deenja

  Waren ze de iphone 4 ook nier per ongekuk/expres verloren vlak voor de lancering daarvan ?

 11. door John

  Is dit iPhoneclub of de story? Het is alleen nog maar roddels en geruchten de laatste tijd.

 12. @John – Het is iPhoneclub, waar geruchten net zo’n onderdeel van de berichtgeving zijn als andere artikelen. Maar voel je vrij om andere Mac/iPhone-websites te bezoeken die niet of veel minder aan roddels doen, bijvoorbeeld onze collega’s van Macwereld.nl. Ze zijn echter op een hand te tellen.

 13. door broem

  Als apple nie snel is om mee een nieuw deftig toestelleke af te komen zal het een andere worden zenne.
  Deze bijvoorbeeld en tis een echt monster met een accu van 2500mah.

  De samsung galaxy note. Gewoon een beest noem ik zoiets, is helaas nog niet uit. Dus apple, tword tijd zenne.

 14. door Larss

  @broem: Een tablet met een grotere batterij dan een telefoon?

  Zeg dat het niet waar is.

 15. door Broem

  Blijft een smartphone en tis gewoon een beest van een toestel.

 16. door Larss

  Met afmetingen van 147 x 83 mm^2…? Yeah. Dat is bijna 2x een iPhone.

  Sorry, maar een smartphone moet in mijn broekzak passen – ook met deze jeans, en ook als ik ga zitten. Dat gaat niet met de Note (knip maar een kartonnetje op maat, net gedaan). Typisch een voorbeeld van spec sheet marketing wat mij betreft – dat je hier komt aanzetten met het aantal mAh’s in de batterij zegt wat dat betreft wel genoeg. Je wilt toch gewoon weten hoe lang die meegaat? Wat intresseert de gebruiker dat getal nu?

 17. door Chavasse

  @broem: Ik zit ook naar de Note te kijken. Met een dergelijk scherm zal het lekker werken/ typen en een e-magazine/ e-books zal ook prima te lezen zijn op het 1280 x 800 scherm. Ik heb de afmetingen even uit karton geknipt en hij past (net) in mijn broekzak. In ieder geval een geduchte concurrent.

 18. door bashie

  Lachen dit!!! Het begint weer opnieuw :-)

 19. door Pearlrox

  Omg. Het was spannend met de i4.. Maar doe niet meer het zelfde zieligaards

 20. door Jerry

  Dat politierapport is in een of andere bar ontvreemd, hoorde ik van een man die in een kroeg verdween.

 21. door Broem

  @Larss: Correctie; u interesseerd het niet,mij en anderen wel. Apple moet maar eens mee naar buite komen mee de nieuwe iphone.
  En die nieuwe samsung heeft ook 1.4 ghz processor, voor u is dit mss nikske maar ik houd van snelheid en dat op alle gebieden. De iphone 4 is goed toestel maar is verouderd nu en ik heb er een probleem mee daarom wil ik liefst snel een nieuwe smartphone. En ik word op andere fora uitgemaakt voor apple fanboy, dus kom nie af ik tege apple ben. Ik heb alle iphones al gehad,ipad 2 en apple tv.

 22. door ScoeS

  @Jean-Paul Horn: Ik meen me te herrineren dat jullie hier wel eens anders over gedacht hebben, vandaar het “snack-size” nieuws toch? Inmiddels is er hier inderdaad elke dag wel een nieuwtje over de ‘iPhone 5′ te vinden zonder echte nieuwswaarde.

  Overigens maakt het mij geen hol uit, ik vind het wel leuk om te speculeren :)

 23. door Hans

  Geweldig toch al die geruchten! Maar ik heb in juni al afscheid genomen van de iphone. Reden? Gewoon te duur! Ben nu in bezit van Samsung g SII GEWELDIG IN EEN WOORD!

 24. @ScoeS – Nee, snacknieuws is voor nieuws waar niet heel uitvoerig aandacht kan worden besteedt, maar waarvan we het toch belangrijk genoeg vinden om het te noemen.

 25. door Noëlle

  Beetje jammer, ik dacht dat ze dit jaar wel wat nieuws zouden bedenken…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.