Nu is het moment om je huidige iPad te verkopen [tip]

·

ipad 2 zwart witApple zal volgens de geruchten op 7 maart een nieuwe iPad aankondigen. Nog onbekend is hoe de nieuwe iPad gaat heten: iPad 3 is in de wandelgangen de meestgebruikte naam geworden (het beestje moet toch een naam hebben?). Maar zoals we bij de iPhone 4s hebben gezien, kan het ook zijn dat Apple voor een naam met een extra letter kiest. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe de nieuwe iPad gaat heten en wat de technische specs zijn: heel wat mensen willen straks een nieuwe kopen, gewoon omdat ze altijd het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Of omdat je (zoals ik) beroepsmatig met de iPad bezig bent en zelf allerlei dingen moet testen. Dat geldt ook voor ontwikkelaars van apps en uitgevers van boeken en tijdschriften op de iPad: zij moeten straks kunnen testen of alles nog naar behoren werkt.

Maar er is ook een grote groep mensen die helemaal niet op het nieuwste apparaat zit te wachten. Zij nemen de iPad die ze momenteel in de winkel zien liggen en hebben genoeg aan de basisfuncties, zoals internetten en een paar apps installeren. Wil je je huidige iPad verkopen, dan is dít je doelgroep: mensen die geen idee hebben dat er een nieuwe iPad aankomt en die het eigenlijk ook niet zoveel uitmaakt. Mensen die sites als iPadclub lezen zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in de ontwikkelingen, maar er is een (misschien nog wel grotere) groep mensen die niet zo bovenop het nieuws zit en dingen gewoon koopt als ze het willen hebben, ongeacht specs en geruchten.

Waarom is nu het juiste moment om je huidige iPad te verkopen? Omdat de prijzen momenteel op een hoogtepunt zijn, aldus de Amerikaanse elektronica-reseller Gazelle. Voor de kenners is het misschien niet logisch, maar zodra de geruchten over een nieuw apparaat hun hoogtepunt bereiken, ontstaat er plotseling ook weer extra vraag naar het huidige model. Er zijn in mijn omgeving heel wat mensen die (tegen mijn advies in) nog snel een iPhone hebben gekocht, terwijl ik ze had gewaarschuwd dat er binnen een paar weken een nieuwe zou worden aangekondigd. Waarschuwen heeft weinig zin, want mensen willen het nú. Niet over een paar weken.

De situatie wordt anders zodra Apple inderdaad het nieuwe apparaat aankondigt: door de enorme media-aandacht dringt het nieuws snel tot de massa door. Pas dan is het voor de gewone gebruiker echt officieel en wil iedereen opeens het nieuwste model hebben. De markt wordt op dat moment ook overspoeld door mensen die van hun huidige iPad af willen. De prijs van tweedehands iPads gaat daardoor versneld omlaag. Als Apple bovendien aankondigt dat de iPad 2 goedkoper zal worden aangeboden, drukt dat de prijs nog verder naar beneden. Vandaar ons advies: verkoop de iPad nu! Je zit dan wel een tijdje zonder iPad, maar het kan je een hoop geld schelen.

Gazelle meldt trouwens dat er momenteel ook veel meer (25% groei) tweedehands Android-tablets en Kindle Fires worden aangeboden, blijkbaar ook van mensen die nu alvast hun huidige tablet kwijt willen om straks de iPad 3 te kunnen kopen.

Vaste bezoekers van het iCulture-forum kunnen voor het verkopen van hun iPad natuurlijk terecht op het verkoopforum. Je moet een vaste bezoeker zijn om iets te kunnen verkopen; daarmee houden we gelegenheidshandelaren en mensen die ‘iets van de vrachtwagen hebben zien vallen’ zoveel mogelijk buiten de deur.
Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

36 reacties

 1. door borgqueenx

  Jeps, gisteren verkocht voor 490 euro. 64gb + 3g. Niet slecht voor ook nog eens een flink bekraste achterkant en zelfs een deukje!
  Ik ben het eens met de raad in dit bericht en stel ook voor nu te verkopen. Over 2 weken gaat de waarde flink omlaag! denk aan 100 euro minstens.

 2. door Jur

  Klopt helemaal! Ik heb mijn iPad 2 (WiFi, 32 GB model)vorige week verkocht voor EUR 400. Vorige jaar mijn eerste generatie iPad voor exact hetzelfde bedrag verkocht. Wacht je tot na de aankondiging (en Apple laat de iPad 2 ook nog eens met EUR 100 in prijs zakken) dan krijg je dat er nooit meer voor. NU verkopen dus!

 3. door marian

  van de week 64GB en 3GB wit verkocht voor 625 euro :)

 4. door Bram

  Origineel geplaatst door borgqueenxJeps, gisteren verkocht voor 490 euro. 64gb + 3g. Niet slecht voor ook nog eens een flink bekraste achterkant en zelfs een deukje! Ik ben het eens met de raad in dit bericht en stel ook voor nu te verkopen. Over 2 weken gaat de waarde flink omlaag! denk aan 100 euro minstens.

  Ik hoop dat dat een iPad 1 was dan? Ik heb mijn iPad 2 32GB+3G verkocht voor 580€ vorige maand, en er waren ook flink wat krassen op de achterkant..

  om maar te zeggen: als je maar genoeg (lees: 2 weken) geduld hebt, dan geraak je er wel vanaf aan de prijs die je zelf vraagt.

 5. door Zomer

  Als je voor die paar tientjes meer dan een maand je iPad wil missen dan ben je ook echt een zwerver.

 6. door adviesje

  voor welke prijs zou je nu een Ipad2 16 gig wifi kunnen verkopen? Die ik net 4 maanden heb?

 7. door Christian

  2 weken geleden al verkocht. Nieuw in doos van reparatie. Vraagprijs 400 euro. iPad2 16gb Wifi.

 8. door Hawkeye

  Kan echt niet een dag zonder dus dan maar iets minder vangen voor mijn ipad

 9. door borgqueenx

  Origineel geplaatst door Bram
  Origineel geplaatst door borgqueenxJeps, gisteren verkocht voor 490 euro. 64gb + 3g. Niet slecht voor ook nog eens een flink bekraste achterkant en zelfs een deukje! Ik ben het eens met de raad in dit bericht en stel ook voor nu te verkopen. Over 2 weken gaat de waarde flink omlaag! denk aan 100 euro minstens.Ik hoop dat dat een iPad 1 was dan? Ik heb mijn iPad 2 32GB+3G verkocht voor 580€ vorige maand, en er waren ook flink wat krassen op de achterkant..om maar te zeggen: als je maar genoeg (lees: 2 weken) geduld hebt, dan geraak je er wel vanaf aan de prijs die je zelf vraagt.

  nee het was een ipad 2. maarja op 2 plekken ontbrak zelfs de verf en het deukje was dan wel klein maar best diep. Anders had ik hem wel voor 550-600 verkocht.

 10. door borgqueenx

  Origineel geplaatst door Zomer
  Als je voor die paar tientjes meer dan een maand je iPad wil missen dan ben je ook echt een zwerver.

  lol 100 euro is ook zeker kleingeld voor je….
  ik zou als ik jou was nu de hele dag blij zijn met jezelf.

 11. door Amien

  Normaal gesproken doe ik dit ook altijd, maar mensen die dit ook met de iphone 4 hebben gedaan, hebben wellicht spijt.

  Bij de Ipad 2 twijfel ik. Wat gaat er precies komen, is het de moeite, hoe lang duurt het voordat ipad 3 in Nederland komt. Vind het ook bijna zonde om ‘m weg te doen. Zou ook geen maand zonder kunnen. Dan maar een Ipad 3 naast een ipad 2 :)

 12. door Ronald1959

  Ik ben nog tevreden met de iPad eerste generatie. Ik kan er alles op. Pas als het beeldscherm echt veel beter is zal ik overgaan. Foto’s en zo.

 13. Ik hou mijn iPad 2, dus ik hoef me er verder niet druk over te maken. Maar eigenlijk zit ik nog helemaal niet op een nieuwe te wachten. De iPad 2 is nog in prima conditie, kan eigenlijk alles wat ik wil. Dus Apple moet wel héél bijzondere dingen aankondigen om te zorgen dat mensen toch gaan upgraden. Siri? Mwah, best leuk maar voor veel mensen geen koopargument. Hogere resolutie? Ja, dat wel, zeker voor mensen die van grafische toepassingen houden.

 14. door huplahoi

  Het enigste waarom ik hem zou verkopen is voor een macBook air….
  Door de 3 laat ik me deze keer niet verleiden hoor.

 15. door Esther

  Ik hou al mijn gadgets altijd zelf.
  Koop de 3 maar de 2 hou ik gewoon lekker zelf!
  Just love Apple….

 16. door Jan

  Hallo,

  Ik geef mijn iPad 1 64Gb gewoon weg.

  Groetjes J@n

 17. door Flieps

  iPad 1 gaat naar mijn vriendin, als de iPad 3 inderdaad grote verbeteringen heeft. Icm een iPhone 4 voldoet alles nog aan mijn behoeften. Dan liever een nieuw MacBook.

 18. door Jarik

  Als ik al van plan ben een nieuwe te kopen, zal ik m’n iPad 1 ook gewoon weggeven. Genoeg mensen in m’n omgeving die dat wel leuk gaan vinden!

 19. door Frank

  Nou… dat zal wel weer doorschuiven worden binnen de familie. Ipad 1 naar een van de kinderen, ipad 2 naar mijn vrouw, en ik zelf de nieuwe ipad3 of hoe hij dan ook gaat heten met een beter scherm, snellere processor, betere accu en grotere opslag. Hoop dat alle geruchten waar zijn :-)
  Kan niet wachten.

 20. door Antwoordje

  Vorige week voor 380 verkocht binnen 1 dag.. @adviesje:

 21. door Antwoordje

  @adviesje:
  Vorige week verkocht voor 380 binnen 1 dag..

 22. door Dennis K.

  Ik ga om het jaar een nieuwe Ipad kopen, dus ik hou de Ipad 2 nu nog een jaartje. Hij doet het nog prima! Een hogere resolutie is leuk, maar voor mij geen upgrade-reden.

  En het is nog maar afwachten of (en hoe snel) hij te jailbreaken is.

 23. door floa1512

  Ik doe van mij mooi niet weg.
  Ik heb hem 3 weken geleden gekocht en was splinter nieuw in een doos voor €400 32 GB wifi.
  er zat een aankoopbon bij van 27 december 2011
  Ben er blij mee.
  Ik heb wel geleerd van de overstap van iphone 4 naar 4 S.
  2 weken geleden heb ik nog mooi 350,= kunnen vangen voor mijn iPad 1 32 GB WIFI
  De ipad 2 32 GB WIFI heeft mij dus maar 50,= gekost.

  Succes aan alle verkopers zou ik zeggen.
  Ga later niet piepen als je heel lang op een jailbreak zit te wachten zoals dat het geval was met de iphone 4S en de iPad 2.
  Uiteraard geld dit voor de jailbreakers zoals ik zelf.

 24. door vp

  Ik heb mezelf belooft om elk jaar de nieuwe iPad te kopen, dus de Ipad 3 ga ik zeker kopen. Ipad 2 houd ik zelf en de iPad 1 heb ik aan een familielid gegeven.

 25. door Bram

  Dit topic heeft me wel aan het twijfelen gebracht, maar kan hem slecht missen voor een maand :(

  Misschien van het weekend toch maar is online gooien, hopelijk kan ik er nog wat voor krijgen..

 26. Ik hou het voorlopig nog wel bij mijn iPad2-3G.
  Vind het interessanter als er straks écht nog een 7″ versie komt, dán wil ik wel …

 27. door iMC

  Ik heb de Ipad1 gekocht toen ik zeker wist dat ik het extra geld voor de iPad2 niet wilde uitgeven, die was toen al uit. Of ik de iPad 3 wil (en dus m’n 1 verkoop) weet ik pas als die 3 uit is. Maar ik vermoed van niet. Ik gebruik ‘m om wat te internetten en er tijdschriften op te lezen. Dat gaat allemaal nog prima!

 28. door iPhonist von Gates

  Wat!!! Zijn we ineens barbaren geworden hier?! Een Apple product dank je toch niet af. Je verkoopt toch ook niet je eigen kinderen als ze 1 jaar oud worden.

 29. door Jan

  @iPhonist von Gates:

  Hallo,

  Nee dat doe je niet, na 2 jaar wel ;-)
  Dat is toch heel wat anders.
  Maar als ik al mijn computers niet had verkocht had een huis erbij moeten hebben.

  Groetjes J@n

 30. door Marian

  Origineel geplaatst door FrankNou… dat zal wel weer doorschuiven worden binnen de familie. Ipad 1 naar een van de kinderen, ipad 2 naar mijn vrouw, en ik zelf de nieuwe ipad3 of hoe hij dan ook gaat heten met een beter scherm, snellere processor, betere accu en grotere opslag. Hoop dat alle geruchten waar zijn
  Kan niet wachten.

  Of je geeft je vrouw de iPad 3 !!!

 31. door Henk

  Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
  Wat!!! Zijn we ineens barbaren geworden hier?! Een Apple product dank je toch niet af. Je verkoopt toch ook niet je eigen kinderen als ze 1 jaar oud worden.

  Dat is het meest trieste berichtje dat ik in lange tijd heb gelezen…

 32. door maarten

  @Ardi:
  ik wil hem wel als je er ook mee kunt bellen, heb je een uniek exemplaar:)

 33. door Willem

  Ik houd mijn iPad en spaar door voor de nieuwe McBook Air. Die is veel prettiger in gebruik en maakt mijn PC overbodig. Een retina display is hype…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.