Nokia Here Maps in App Store verkrijgbaar

·

Nokia Here MapsNokia’s Kaarten-applicatie Here Maps is nu verkrijgbaar in de App Store. Hierdoor kun je gebruikmaken van Nokia’s Kaartendienst in iOS. De nieuwe Kaarten-app maakt gebruik van kaarten die Nokia in eerdere Kaarten-applicaties ook al gebruikte, maar deze waren nog niet in app-vorm beschikbaar voor de iPhone. Here Maps kan gratis worden gedownload.

Here Maps laat je kaarten van bepaalde gebieden opslaan, zodat je ze op een later moment niet hoeft te downloaden. Dit is handig als je naar een gebied gaat met slecht mobiel bereik, of als je in het buitenland wil navigeren zonder van je bundel gebruik te maken.

Je kunt in de applicatie ook een route uitstippelen naar een andere locatie, waarbij je ervoor kunt kiezen om te voet, in de auto of met het openbaar vervoer te reizen. Die laatste optie is echter niet volledig ondersteund in Nederland: een reis met het openbaar vervoer in Amsterdam konden wij wel plannen, maar buiten de stad werkte de optie niet. Met een knop rechtsonder in beeld kun je wel ‘Live traffic view’ activeren, waarmee je ziet hoe druk het bij jou in de buurt op de weg is. Ben je op pad als voetganger, dan kun je een stem laten vertellen waar je precies je volgende bocht moet maken. Deze optie is niet beschikbaar voor autoroutes.

De introductie van Here Maps is wellicht goed nieuws voor iOS 6-gebruikers die nog steeds niet blij zijn met Apple’s nieuwe Kaarten-app. De applicatie is ontwikkeld door gate5, een bedrijf dat Nokia in 2006 heeft overgenomen om zo aan eigen navigatiediensten te werken.

Downloaden: HERE Maps (gratis, universeel, iOS 4.3+)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

22 reacties

 1. door civman

  Niet vergeten de reclames, hiervoor gaat je mobilie wel online om deze op te halen.

 2. door Johnson

  Ik vond de Nokia Maps wel het fijnste navigatie vergeleken met de andere..

 3. door Zomer

  Wat is die applicatie lelijk in vergelijking met Apple Maps.

 4. door Peter

  Klinkt in beginsel aardig, maar na het te hebben gedownload is het weer net zo’n zelfde maps app als alle anderen. Het mist de scherpte van iOS6 maps en er zit geen navigatie in! Je kunt wel een route maken, maar niet laten lopen zoals nu in maps.app het geval is. Jammer, gemiste kans!

 5. door Mauze

  3,7mb?? dus altijd je 3G nodig…. echt Nokia…. 0% toegevoegde waarde…

 6. door Bram

  @Mauze: Lees eens goed in het artikel…

  Here Maps laat je kaarten van bepaalde gebieden opslaan, zodat je ze op een later moment niet hoeft te downloaden.

 7. door Bertje

  Eens met eerdere opmerkingen: geen navigatie en onscherpe kaarten. Gemiste kans. Wachten op Google dan maar?

 8. door Wim

  Ziet er erg handig uit. Ik heb in ieder geval al wat kaarten opgeslagen.

 9. door Jesper

  Het ziet er inderdaad totaal niet scherp uit, alsof het een app is die niet voor retina geschikt is. Er zitten wel handige functies in die we missen in de iOS 6 maps maar wel zaten in Google Maps.

  Maar het kaart aanzicht is niet echt heel mooi…

 10. door Theo

  Ik doe altijd een heel simpel testje. Zoek op ‘pizza’ en kijk of de jou bekende pizzeria’s op de kaart verschijnen. Je kunt het ook doen met bekende gebouwen, b.v. Domkerk. Google Maps wint dan van alle andere apps. Ook wat betreft de satellietfoto’s is Google superieur en dan heb ik het nog niet eens over Streetview. Straks komt Google met een superieure spraakgestuurde app (let maar op) en dan maalt niemand nog om fraaie gimmicks als een vector-gebaseerde kaart of totaal nutteloze zaken als de 3D helicopterview van Apple (geen enkel zinnig mens orienteert zich als een vogel namelijk).

 11. door 2 goals 1 cup

  @Theo: Amen! Als google het ook mogelijk maakt kaarten op te slaan is het niet meer te verslaan door de gigantische google “database” en streetview

 12. door gijsmans

  Origineel geplaatst door Theo
  Ik doe altijd een heel simpel testje. Zoek op ‘pizza’ en kijk of de jou bekende pizzeria’s op de kaart verschijnen. Je kunt het ook doen met bekende gebouwen, b.v. Domkerk. Google Maps wint dan van alle andere apps. Ook wat betreft de satellietfoto’s is Google superieur en dan heb ik het nog niet eens over Streetview. Straks komt Google met een superieure spraakgestuurde app (let maar op) en dan maalt niemand nog om fraaie gimmicks als een vector-gebaseerde kaart of totaal nutteloze zaken als de 3D helicopterview van Apple (geen enkel zinnig mens orienteert zich als een vogel namelijk).

  Die test doe ik ook altijd. Beste oplossing: Localscope! Apple Maps en alle zoekengines in een. Beste app die ik heb.

 13. door pete

  Lelijk,rare routes,nog hopelozer dan Apple maps.
  Verwijderd,en terug naar Apple Maps, als iedereen dat doet worden die in ieder geval snel beter.
  Ik ga Nokia echt niet helpen aan data…..:P

 14. door papje

  Haha, helemaal in de stijl van Nokia. Saai, back to 90’s.

 15. door pigeon

  Satellite fotos zijn erg oud mijn huis nu 6 jaar oud zijn nogsteeds in gebouw met deze app

 16. door Tom D

  Nokia maps bestaat al zo’n 6 jaar en Apple maps 2 maanden. Zo zie je maar hoe goed Apple is. Betere grafics, navigatie erin, gebruikt minder data, sneller.
  Van mag Apple maps voor altijd blijven!

 17. door EOTB

  Afgrijselijk! Om depressief van te worden. Meteen weer verwijderd.

  Apple’s maps is mi vele malen beter, zelfs mèt alle huidige gebreken. Gebruik zelf overigens nog steeds Navigon voor navigatie. Toch een stuk praktischer. IK wacht geduldig totdat kaarten app van Apple is begewerkt met 3D content voor Nederland (en correcties (al heb ik nog geen hinder ondervonden met huidige versie van de app, maar hoe minder foutieve informatie, hoe beter natuurlijk)). Kan nog wel even duren, maar is het wachten wat mij betreft zeker waard.

  Door de door ‘concurrenten’ uitgebrachte hardware en/of software troep zoals deze, kun je niet anders dan, als je het al niet was, een Apple fan te worden of, zoals o.a. in mijn geval, te blíjven.

 18. door Ronald

  @Mauze: Dat is mij Apple Maps ook zo, en bij Google maps ook. Dus wat is bashing tegen Nokia?

 19. door Dean

  Ik was in Barcelona paar weken geleden en in het hotel had ik wifi, dus ik barca beetje in gezoemd bekijken in Apple maps. Toen ik zonder internet door barca liep werkte het echt perfect dus dat downloaden is ook niet echt een toegevoegde waarde meer

 20. door broem

  Trekt op niks deze app, manman, zo’n ramp.

 21. door Peter

  En natuurlijk is jullie comment allemaal gebaseerd op het veelvuldug gebruik en niet door vooroordelen en of screenshots. …..
  Enfin … lezen lukt voor de meeste ook al niet goed

 22. door Kim

  Ik gebruik city maps2go om zonder dataverkeer te kunnen navigeren. De meeste gebieden zijn te downloaden en is zelfs duidelijker dan Apple maps soms. Zelfs de parking van onze dreamland staat er op met aangeduide eenrichtingsverkeer. Probleem met Apple maps vind ik dat ik de stem niet goed versta. Die lispelt hard.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.