Yahoo: eerste iPad-kopers zijn vooral oudere mannen

(Laatst bijgewerkt: ) · Berry Nieskens

YahooDe Amerikaanse zoekmachine Yahoo heeft onderzoek gedaan naar de samenstelling van iPad-gebruikers op basis van bezoeken aan hun website. Hieruit blijkt dat het voornamelijk mannen tussen de 30 en 54 jaar zijn die de gadget in de eerste weken hebben gekocht. Slechts één op de drie bezitters is vrouw. Dit is volgens Yahoo een typisch profiel voor vroege kopers van dergelijke producten.

Ten opzichte van de gemiddelde Yahoo-bezoeker surft de leeftijdsgroep van 30 tot 54 jaar het meest vanaf een iPad. Tussen de 35 en 44 jaar is de grootste piek zichtbaar.
YahooGrafiek1

Het aantal vrouwen dat de website normaal gezien bezoekt is nagenoeg gelijk aan het aantal mannen. Vanaf de iPad zijn het echter voor tweederde deel mannen die naar Yahoo.com surfen.
YahooGender

Bijna de helft van de iPad-eigenaren (48 procent) blijkt ook een iPhone te bezitten waarmee ze Yahoo.com eerder al eens bezochten.

Een opvallend resultaat in dit onderzoek is het aantal bezoekers van buiten de Verenigde Staten. 10 procent was naar het buitenland te herleiden hoewel de iPad daar officieel nog niet te koop is. Als deze gegevens juist zijn, gingen er in de eerste maand dus zo’n 100.000 iPads de Amerikaanse grens over.

Bron: Yahoo Mobile Blog

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Berry Nieskens (1977) is overdag leerkracht basisonderwijs, nieuwsjunkie in de avonduren en muzikant bij nachte. Sinds april 2010 is hij actief voor iPhoneClub en iPadPlanet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.