XBMC mediaspeler beschikbaar voor de iPad (jailbreak)

(Laatst bijgewerkt: ) · Paul Pols

XBMC op de iPadHet team achter de opensource-mediaspeler XBMC heeft een uitvoering uitgebracht die geschikt is voor gebruik op Apple’s 2e generatie Apple TV, de iPhone 4 en de iPad. Het gaat om een volledige XBMC installatie. Je kunt XBMC gebruiken om media af te spelen, zonder dat daarvoor de tussenkomst van iTunes nodig is. De XBMC mediaspeler is geschikt voor het hardwarematig decoderen van 720p en zelfs 1080p HD-videos.

Wat is XBMC?

XBMC op de iPhone 4
De XBMC-mediaspeler (voorheen XBox Media Center) is oorspronkelijk geschreven voor gebruik op de XboX, maar is tegenwoordig voor allerlei platformen beschikbaar. De mediaspeler ondersteunt de meeste populaire formaten waaronder Matroska (MKV) en H.264. Een uitgebreid overzicht van de ondersteuning van XBMC kun je vinden op de bijbehorende Wikipedia-pagina. Nu XBMC beschikbaar is voor de 2e generatie Apple TV, de iPhone 4 en de iPad, zul je de diverse media op deze iDevices zonder verdere tussenkomst van iTunes gebruiken. Het is daarnaast mogelijk op verschillende manieren naar XBMC te streamen.

Installeren van XBMC op de iPad

XBMC voor Apple TV, iPhone 4 en iPadHoewel de implementatie van XBMC voor de ARM-architectuur voor de 2e generatie Apple TV bedoeld was, heeft het team het gebruik van XBMC ook mogelijk gemaakt op de iPhone 4 en de iPad. Volgens Sherif Hashim zijn er op dit moment in ieder geval op bepaalde toestellen problemen bij het gebruik van de combinatie XBMC met een iPhone 4 of iPad op iOS 4.2.1. Om gebruik te kunnen maken van XBMC heb je een jailbreak nodig.

  1. Open Cydia op een gejailbreakte iPad.
  2. Kies onderin voor Manage gevolgd door Sources.
  3. Selecteer bovenin Edit gevolgd door Add.
  4. Vul de URL http://mirrors.xbmc.org/apt/ios/ in en selecteer Add Source.
  5. Ga naar Search en zoek op XBMC.
  6. Selecteer XBMX en vervolgens Install gevolgd door Confirm.
  7. XBMC zal nu geïnstalleerd worden. Wanneer je daarna Cydia verlaat zul je het XBMC-icoontje terug vinden op SpringBoard.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.