WWDC 2011: Apple verkoopt 200 miljoen iOS devices tot nu toe

(Laatst bijgewerkt: ) · Elger van der Wel

Marktaandelen mobiele besturingssystemenApple heeft vanavond tijdens de WWDC-keynote weer fantastische cijfers bekendgemaakt. Na het eerste deel over Mac OS X Lion startte de presentatie van Scott Forstall, senior vice-president iOS Software, met het deel over iOS 5 en huidige resultaten. Zo heeft Apple tot nu toe 200 miljoen iOS-devices verkocht. Daarmee heeft Apple 44 procent van de markt van mobiele besturingssystemen in handen, tegenover 28 procent voor Android en 19 procent voor RIM’s BlackBerry (en een restdeel voor ‘anderen’). Van de iPad zijn er in totaal 25 miljoen verkocht in 14 maanden tijd. Het gaat hierbij dus om de gezamenlijke verkoop van iPad en de iPad 2.

De ‘Stores’ van Apple lopen ook goed. De App Store bevat op dit moment 425.000 apps, waarvan er 90.000 geschikt zijn voor de iPad. De ontwikkelaars hebben inmiddels 2,5 miljard dollar uitbetaald gekregen door Apple. In het eerste jaar zijn er vanuit de iBookstore 130 miljoen boeken gedownload. Denk er daarbij aan dat in er in een groot deel van de wereld geen deals zijn met uitgevers en er dus geen boeken worden verkocht door Apple. Samen met de iTunes Store hebben de digitale winkels van Apple 225 miljoen accounts. Van al het mobiele browsergerbuik is 64 procent afkomstig van iOS, tegenover 27 procent van Android, heeft Apple verder tijdens de keynote laten weten.

De iPhone 4 is op Flickr bijna net zoveel gebruikt als de Nikon D90. Apple heeft ook wat cijfers over Game Center vrijgegeven. In negen maanden tijd heeft het Game Center 50 miljoen gebruikers gekregen. Apple voegt er aan toe dat XBox Live in acht jaar 30 miljoen gebruikers heeft gekregen. En dan tot slot nog een leuk getalletje: via Apple’s server zijn tot nu toe 100 miljard push-notificaties verstuurd.

Lees meer over iOS 5 en iCloud.

Foto: Engadget

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Elger van der Wel werkt als freelancer voor iCulture en is in het dagelijks leven werkzaam bij de NOS. Hij studeerde Telematica aan de Universiteit Twente en is dol op techniek en in het bijzonder op nieuwe media & gadgets.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.