Microsoft brengt Word Flow-toetsenbord voor iPhone uit

Microsoft's eigen toetsenbord Word Flow voor de iPhone is voor het eerst beschikbaar. Het alternatieve toetsenbord met een speciale waaier-stand is nu te downloaden voor Amerikaanse iPhone-bezitters.

Wordflow toetsenbord van Microsoft
Het alternatieve toetsenbord Word Flow van Microsoft (link) is vandaag voor de iPhone verschenen. Het toetsenbord, met onder andere een stand zodat je het toetsenbord eenvoudig met één hand kunt bedienen, is zojuist beschikbaar gekomen in de Amerikaanse App Store.

Word Flow: toetsenbord bedienen met één hand

Het Word Flow-toetsenbord van Microsoft bevat verschillende mogelijkheden. Zo kun je zowel tikken als swipen om woorden te maken, waarbij het toetsenbord ook voorspellingen geeft voor de woorden die je wil typen. Het toetsenbord moet op den duur ook slimmer worden, zodat goed voorspeld kan worden welk woord je wil gaan typen. Je kunt de app ook toestemming geven tot je contacten, zodat Word Flow de namen van je contacten automatisch aan kan vullen.

https://www.youtube.com/watch?v=RlcE1334_ew

Het meest unieke aan het toetsenbord is dat deze een soort waaier-stand heeft, zodat je alle toetsen makkelijker kunt bereiken met één vinger. De letters en tekens worden dan in een boog van linksonder naar rechtsboven weergegeven, zodat je deze allemaal met je duim kunt bereiken. Het toetsenbord werkt op alle iPhone-modellen, maar is niet aangepast voor de iPad. Op dit moment ondersteunt het toetsenbord alleen de Engelse taal en daarom is Word Flow ook alleen nog beschikbaar in de Amerikaanse App Store.

Bekijk ook

Zo gaat Microsoft's Word Flow-toetsenbord eruit zien

Microsoft's Word Flow-toetsenbord is in een halfopen betatest beland. Uit de eerste screenshots blijkt dat het toetsenbord erg snel is en veel aanpassingsopties biedt.

De afgelopen tijd liep er een betatest van Word Flow waar je je als gebruiker voor kon inschrijven. De beta loopt nog tot 7 juni 2016, maar het toetsenbord is nu dus wel al beschikbaar in de Verenigde Staten. Zodra het toetsenbord in meer landen en in meer talen beschikbaar komt, lees je dat op iCulture.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.