Nokia wil gezondheidsaccessoire-maker Withings overnemen

Nokia wil het Franse Withings overnemen. dat gespecialiseerd is in accessoires voor de gezondheidsmarkt zoals slimme horloges, thermometers en weegschalen. Met de overname zou €170 miljoen gemoeid zijn.

withings_activite
Het Finse Nokia heeft aangekondigd dat ze Withings gaan overnemen, een bedrijf gespecialiseerd in gezondheidsaccessoires en fitnesstrackers. Nokia betaalt 170 miljoen euro voor het bedrijf. Met de overname wil Nokia verder uitbreiden met digitale gezondheidsproducten, zo schrijven ze in een persbericht. Momenteel is Nokia vooral actief met netwerkdiensten en -producten, nadat ze eerder hun telefoondivisie verkochten aan Microsoft. Wel maakt Nokia nog tablets, een 360 graden-camera en wat andere producten.

Nokia wil Withings overnemen voor €170 miljoen

Hoewel de overname nog niet rond is, hebben beide bedrijven wel zich wel al positief uitgesproken over de plannen. Het Franse Withings valt na de overname onder de Nokia Technologies-divisie. Nokia wil zich al enige tijd richten op de digitale gezondheidsmarkt en de overname van Withings zou daarbij een grote stap zijn.

Withings is bekend van vele accessoires, al dan niet in combinatie met apps voor iOS. Zo kondigden ze begin dit jaar nog een slimme thermometer aan om je koorts te meten, terwijl het bedrijf ook verschillende analoge horloges met fitnessfuncties op de markt gebracht heeft. Voorbeelden hiervan zijn de Activité Steel en Activité Pop.

Bekijk ook

Withings Thermo meet in twee seconden je temperatuur

Voel je je grieperig en wil je graag je temperatuur opnemen? Straks kan dat eenvoudig en snel met de Withings Thermo-thermometer. Hou hem tegen je slaap en in twee seconden is je temperatuur gemeten. Stuur alle gegevens vervolgens door naar de iOS-app.

Als de overname doorgaat treden 200 Withings-medewerkers in dienst bij Nokia, dat van plan is om ook alle bestaande Withings-producten over te nemen. Het afronden van de overname staat gepland voor het derde kwartaal van 2016. Nokia stond vroeger vooral bekend als telefoonfabrikant, maar die tak werd in 2013 overgenomen door Microsoft.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.