Reacties voor: Windows 7 krijgt multitouch

Multitouch, daarvoor moest je toch bij Apple zijn? Vanaf volgend jaar niet meer, want Microsoft heeft de eerste officiële details laten zien van Windows 7 en daarin is voor het eerst ondersteuning voor een touch interface. Windows 7 wordt de opvolger van Windows Vista, het besturingssysteem waar meer dan vijf jaar aan is gewerkt. Zo’n […]
Lees het complete artikel → Windows 7 krijgt multitouch

Reacties: 37 reacties

  1. ziet er nice uit

  2. klein detail van windows 7: volgens tweakers.net zal in windows 7(codename windows vienna) niet backwards compatible zijn. dus we krijgen weer een vista remake:

    lok klanten met een knap grafisch staaltje(lees aero),dat je nog niet eens zelf gevonden heb, en trek je van de rest niets aan. laat je klanten dan weer anderhalf jaar knoeien en breng dan een service pack uit die het hele geheel iets minder erg maakt, en laat ondertussen het marktaandeel van apple nog eens met 10 percent stijgen.

    ik kijk er al naar uit!!! heb het laatste jaar een klein dozijn mensen met vista gemakkelijk overhaald tot het kopen van een mac, en ik hoop dat ik het heilige woord nog lang kan doorgeven. als microsoft het mij zo gemakkelijk maakt, so be it.

  3. Jammer dat Microsoft alles “jat”.
    Ms-dos was al van een andere bedrijf. Deze hadden toendertijd overgekocht en daarna aan IBM verkocht. Internet Explorer bestond al, ook overgekocht en geimplementeerd in Windows. Vista afgekeken van de Mac. En nu Windows 7, wat erg op functies van de iphone lijkt…maarja…

  4. yep laat het maar aan Microsucks over om alle ideeen van anderen te jatten of overkopen

    als het er nou eens beter op werd maar ik ben bang dat dit weer een slap aftreksel wordt van wat een os zou moeten zijn is !!!!

  5. Tjonge wat een namaak inderdaad!! Verzin toch eens iets anders zeg…. Beetje jammer om te zien dat bijna alles de zelfde functies heeft als mac (apple)….

  6. Nu alweer een nieuwe?
    Als ze nou eens een stabiel besturingssysteem maken die minstens 5 jaar meegaat ipv 80 verschillende versies te publiceren, kanker microsoft

  7. En Windows 7 komt natuurlijk net zo snel als Vista… Tegen die tijd is de boel al weer helemaal verouderd en kunnen ze op apple.com kijken wat er dan hot is.

  8. dan worden de touchscreens ook goedkoper

  9. dit kan een iphone ook al niksnieuws aan

  10. Je ziet het weer he: Apple komt met iets leuks en Microschoft komt een tijdje erna met iets ‘anders nieuws’ dat weer verdacht veel op het Apple ding lijkt…
    en waarom werken ze nie gewoon verder aan de ‘stabiliteit’ van vista?
    ik denk meer en meer dat ze een 2e ME wouden maken…
    achja we zien wel hoe slecht het weer zal zijn

  11. als ik zo zie hoe je met twee handen met je foto’s bezig moet zijn denk ik dat je na een compleet album toch echt aan een flinke rustpauze toe bent of we krijgen na de gameboy duim en de muisarm ook nog de windows oksel

  12. ??
    dit alles kan mijn phone ook?

  13. Eind 2009, reken dus maar op 2011 op z’n vroegst.
    En of dan multi touch er nog inzit?

    Ik kan me iets herinneren over beloften over Windows Vista. In noem bijvoorbeeld WinFS….

    Die kernel is wel gaaf trouwens (als die het gaat halen). Die is helemaal in C en pakt slechts een paar MB geheugen. Minwin noemen ze die geloof ik.
    http://youtube.com/watch?v=RsJC2vzqsWg

    Verder het OSX nieuws in de gaten houden het komende jaar, dan weet je wat er over 3 jaar in Vienna zit : )

  14. Ziet er echt goed uit!
    Ben wel benieuwd of het ook fijn werkt wanneer je de heledag achter zo’n computer zit. Werkt wel fijn wanneer het scherm in een hoek van graden staat, maar je krijgt dan het probleem dat je vooroverhangt (nek klachten)…etc

    Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen

  15. @Tys
    Microschoft lost geen problemen op, dat weet je nu toch al…
    Als het minimaal werkt, er een beetje goed uitzien en wat media aandacht krijgt weet je toch dat het goenoeg is voor hun.
    Ze zijn niet zoals Apple uit op kwaliteit maar op op het geld in de mensen hun zakken

  16. het filmpje ziet er maar fake uit! Waarom zie je steeds een cursor?? Bij die soort van Google earth gaat de cursor niet eens met die vinger mee :s

    zit gewoon iemand naast met een muis 😀

  17. alvast voor degene die gaan zeggen dat ms niet origineel is:
    zij hebben ook al MS Surface, dat is een grote tafel, check youtube maar, daar is ook al een soort van multitouch toegepast

  18. @darryl
    ja maar oooow wat is dat handig zeg, je kan het met die camera’s meteen in een laptopzak steken…
    niet dus

  19. Maar het blijft Windows.

  20. ik hoop dat apple de nodige patenten heeft want dit lijkt verdacht veel op hun stuff!

  21. @Simon, heb je niet gehoord wat ze zeiden op hun keynote bij de iPhone op MacWorld?
    “And Boy we have pattented it!”

  22. Begrijp me niet verkeerd, ik tik dit ook vanaf mijn Mac, maar jongens wat een fanboy’s zeg.
    Tuurlijk jat MS van Apple, maar andersom net zo goed hoor.
    Vergeet niet dat MS Surface al veel langer in ontwikkeling is dan Apple met de iPhone is bezig geweest, maar niemand hoor je er over dat Apple de multi-touch functie heeft afgekeken van MS.
    Nu is Apple in ene de grote held. Dat zijn ze ook wel, maar wel reëel blijven allemaal.

    En daarnaast, beter goed gejat dan slecht bedacht.
    MS is daar best groot (lees de grootste/rijkste) mee geworden 😉
    Hoewel ik niet meer terug zou willen naar MS / Windows, zijn dit soort uitlatingen voor mij de reden geweest om NOOIT een Mac te kopen, hier wilde ik niet bij horen.
    Ik ben iemand die graag kijkt naar ontwikkelingen, van wie ze ook zijn.
    Als Apple binnenkort tablet (zie frontpage post van paar dagen terug) uitbrengt,
    zeg maar een iPhone maal 2, is iedereen happy en blij, kijk eens hoe ver ze zijn bij “mijn Apple”.
    Nu het “de vijand” (blijkbaar) is wordt het gekraakt, serieus, ik snap het niet.

    Als ik ooit weer van Apple afstap komt dat door de religie die er blijkbaar bij hoort,
    nooit en te nimmer door het fantastische product wat ze maken.

    Had ik al gezegd dat ik hier slecht tegen kan? 😉 anders bij dezen.

  23. dat draaien als je met 2 vingers draait en dat het plaatje ook mee draait is wel vet! mis ik eigelijk wel op mijn iphone.. ookal is t nageaapt, maar zaken is zaken, en dit is de toekomst.. of willen de mensen hier gaan zeggen dat windows, als ze slim zijn, achterblijven en de multitouch niet aan mee doen.

    komop, over mijn iphone en mijn ipods, was/ben ik heel tevreden, maar ik zou nooit een mac computer willen, dus ik ben heel blij dat windows hier ook mee komt, want internettablet/pc met mutitouch is super!(Y)

  24. windows….. windows…… wees orgineel wees creatief maar wees geen klein kind dat het huiswerk van iemand anders overschrijft

    lang leve apple: http://nl.youtube.com/watch?v=qHO8l-Bd1O4

  25. Het maakt niet uit wie van wie jat
    Maar als je het jat doe het dan goed.
    Zorg dat wat je in de schappen legt op zijn minst werkt
    Als je je dan ook nog weet te onderscheiden door het net even anders te doen dan ben je op de goede weg.

    jammer dat een groot deel van apples succes nu vaart op het geklungel van microsoft.

  26. Dit is puur MS Surface, zoals al RedChilly al zei. MS Surface bestaat iets langer dan multitouch van Aple. Dus niks gejat. Gewoon eigen technelogie. Dat toevallig meerde bedrijven bezig is met mulitouch te ontwikkelen, is niet de fout van Apple of van Microsoft.

    Toen de diesel motorer nog niet op de markt kwam bij, laten we zeggen , Mercedes. Mocht toen Audi, BMW en de rest van alle bedrijven in de auto industrie geen diesels meer in hun auto’s gebruiken? Stel dat het was gebeurd, dan zou er amper ontwikkeling zijn geweest op het gebeid van dieselmotoren.

    Dus zeur niet over dat het toevallig niet Apple is dat nu als eerste hiermee komt, maar Microsoft. Want het zal Apple dwingen om met iets te komen wat net wer wat beter is.

  27. en wat microsoft aan gaat

    die moet zich schamen….diep diep scamen. Niet voor het jatten maar voor het afgeven van een on af product.

    ze maken vista Dat blijkt tegen te vallen omdat meer dan de helft van de beloofde features waarmee het een OSX concurrent had kunnen worden er tussen uit gesloopt zijn om optijd (lees 5 jaar na de oorspronkelijke deadline) op de markt te komen.
    Je zou verwachten dat wat er dan dan alsnog over is gebleven van vista goed werkt maar daar bleek een service pack voor nodig om de ergste ellende op te lossen.

    En nog voor alle problemen zijn opgelost durven ze nu al rustig windows 7 aan te kondigen. Maak is af waar je aan begonnen bent voor je aan nieuwe dingen begint.

    Logisch dat mensen niet massaal mee upgraden waneer er een nieuwe windows is. Het is steeds van de regen in de drup. Windows VISTA is de nieuwe Windows ME (ME staat voor Meer Ellende) Zou windows 7 dan eindelijk weer iets fatsoenlijks worden?

    Ik denk dat de meeste mensen die zouthoudertjes nu eindelijk wel is zat zijn. Alleen jammer dat meer dan de helft de alternatieven niet kent eng of te duur vind. Gezeur met virussen en andere veiligheids problemen dat kan je toch niet dagelijks voor je plezier willen meemaken?

    Virussen zijn al 7 jaar onder weg naar de mac voorlopig heb ik ze nog niet gezien maar ik wacht af. Misschien moet apple dan eerst zo populair worden als windows nu is. dat zie ik niet snel gebeuren dus voorlopig zitten we goed.

  28. Wat zijn jullie toch allemaal zeurpieten zeg…. niet te geloven..
    Hebben jullie gewoon niets te doen ofzo??
    Mircosoft is beter…. nee Apple is beter..blabla… dit is zn beetje waar elke reactie over gaat.
    Kun jullie zich niet normaal als een klant gedragen en naar de producten kijken?? Los van wie de makers zijn…
    Ik bedoel als je het koopt, wil je dat je er wat aan hebt en dat het gebruiksvriendelijk is…..en niet van : oww..het is gejat van anderen en dus wil ik het niet…
    Ik heb een Iphone… maar zodra ik een chinese namaak(of wat dan ook) vind die beter is, ruil ik gelijk om.. omdat ik daar dan meer aan heb..
    Het is juist goed dat apple en mircosoft allebei aan werken… als het alleen in handen van een bedrijf was, zou er veel minder snel vooruitgang in komen… door de concurentie moeten ze wel een betere multi-touch maken…

  29. Stop met belachelijk te doen over dat Microsoft de Multi Touch zou gejat hebben.
    Multitouch bestond al VEEL langer dan de iphone zelf op computerschermen,multi touch is dus niet uitgevonden door apple , ook al is de iphone de EERSTE mobiele telefoon met MULTI TOUCH betekent nog niet dat Microsoft het steelt, want het gaat hier om een PC en niet om een mobiele telefoon.
    Ook nog een voorbeeld is Microsoft surface: dit is toch zeker geen Mobieltje.

    Oja en nog iets, MULTI TOUCH is de toekomst van de interactie met computer. Dus het zou maar erg zijn als microsoft niet met multi touch zou bezig zijn. Dus in dit geval is er GEEN VERGELIJKING MOGELIJK TUSSEN iphone ENWindows 7.

    …oja ik lees nu de reactie van Mussy:

    @Mussy:
    Ik ben het er VOLLEDIG mee eens.

  30. Natuurlijk is multitouch niet te vergelijken met surface: het is een compleet verschillende techniek…
    Surface werkt met 4 cameras die kijken waar je vingers staan,
    Bij Multitouch kijkt een laag onder een glasplaat en boven het lcd scherm dat kijkt waar je vingers staan.
    nu mijn bemerkingen: wie zegt dat Apple al niet veel eerder bezig was met aanraakschermen dan MS? Ik kan gerust aannemen dat MS eerder was hoor maar Apple maakt meestal niet zoveel herrie rond hun R&D als MS…

  31. Dit ziet er nice uit, en stop met zagen: het wordt de toekomst, alles wordt Touch!

    Nu gewoon hopen dat MS dezelfde kwaliteit haalt als Apple…

  32. Zelfs Surface is niet van Microsoft, gewoon gekocht van iemand die er al jaren mee bezig was (check youtube) en er geweldige dingen mee deed. Nu heet het MS Surface, is er mee geadverteerd door MS om te laten zien dat zij ook niet stilzitten, maar ze deden absoluut niets! Ook Apple heeft met deze man gesproken en er hun voordeel mee gedaan…

    Dit is vaak zo, maar als het op interne innovatie aankomt komt Apple er ELKE keer als winnaar uit, nu ook weer 😀

  33. elk ding dat windows uitbrengt laat mij twijfelen of ik geen mac koop!
    multitouch op zo’n groot beeldscherm is lastig in gebruik hele tijd arm omhoog en je kan het scherm elke keer je het gebruikt afvegen moest ik kiezen tussen multitouch en muis kies ik muis en liet ik de multitouch liggen en daarbij mijn muis is Veeel sneller en kan net hetzelfde!
    de enige reden dat je zoiets zou kope is om te kunne zeggen “IK HEB MULTITOUCH!!”.
    ok op je gewone touchpad wat niet zo makkelijk vuil wordt en wat bij laptops super handig is.(zelfde wat de macbook pro gebruikt dus.)
    ze doen er 6jaar over om vista te make en het is dikke rommel en dan denke ze nu zo snel me de 7 af te kome haha!

  34. Wat handig om je hele foto collectie door elkaar te leggen op een computer scherm. Altijd al willen hebben. Dit noem ik nou een Wow effect. Maar ze hebben wel wat nieuws! Je kan met je vingers in het water en zelfs piano spelen dankzij een ”aanraakgevoellig scherm”. Neee… dat is echt vooruitgang.

  35. Het scherm is niet aanraakgevoelig :d

  36. burp

  37. hmm.

    de manier waarop apple haar produkten dichttimmerd (nda’s, osx only, drm) en de gebezigde markting speak eromheen verschillen niet zoveel van de microsoft way of live.

    vergeet niet dat apple eerder was met de gui maar het door domheid van een gesloten platvorm (IIC etc) zelf weggegeven heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.