WhatsPad: een WhatsApp-applicatie voor de iPad (jailbreak)

· Gonny van der Zwaag

whatpadWhatsApp Messenger is op de iPhone al maandenlang de bestverkochte app. Miljoenen mensen hebben er €0,79 voor over om met anderen te kunnen kletsen, tot grote ergernis van de operators die daardoor omzet mislopen. Het succes is opmerkelijk, want er zijn genoeg gratis alternatieven en er komt grote concurrentie aan als Apple straks de eigen berichtendienst iMessage uitbrengt. Wat bij WhatsApp ook nog ontbreekt is een iPad-versie van de app.

Gelukkig zijn er dan altijd wel ontwikkelaars die op zo’n moment kansen zien. Er komt een onofficiële app aan met de naam WhatsPad, een WhatsApp iPad-applicatie voor het jailbreak-circuit. De app is al ingediend bij Cydia en kan elk moment online komen. De belangrijkste beperking is dat de app alleen werkt op de 3G-versie van de iPad.

Zal Apple’s variant iMessages de doodsteek zijn voor WhatsApp? Dat is nog maar de vraag, want iMessage werkt alleen voor Apple-gebruikers terwijl WhatsApp tegenwoordig op iPhone, BlackBerry, Symbian en Android te installeren is.

Met dank aan de tipgevers!

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.