WhatsApp laat je nu ook Microsoft Office-documenten uitwisselen

Het is in WhatsApp nu ook mogelijk om Microsoft Office-bestanden uit te wisselen. Voorheen kon je alleen PDF-bestanden versturen, maar nu kun je dus ook een Word, Excel of Powerpoint bestand uitwisselen.

WhatsApp heeft weer een nieuwe functie erbij gekregen. Met de komst van de update van vandaag, waar geen specifieke omschrijving gegeven werd van deze nieuwe functie, is het mogelijk om Microsoft Office-bestanden uit te wisselen met je WhatsApp-contacten. Voorheen was het alleen mogelijk om PDF-bestanden te versturen.

Bekijk ook

Nieuw in WhatsApp: PDF-documenten versturen

Met WhatsApp is het nu mogelijk om PDF-documenten te versturen naar anderen. De functie werd in december 2015 al aangekondigd.

Microsoft Office-bestanden sturen in WhatsApp

De nieuwe mogelijkheid is een uitbreiding van de eerdere functie voor het versturen van PDF-bestanden met WhatsApp. Vandaag is daar dus ondersteuning voor Microsoft Office-bestanden bij gekomen, waardoor je Word, Excel en Powerpoint-documenten kunt verzenden. Dit werkt met zowel de nieuwste type bestanden (zoals .docx) als met oudere versies.

Een Microsoft Office-bestand versturen in WhatsApp.De functie werkt hetzelfde als het versturen van een PDF-bestand. Tik in een chat op het pijltje en selecteer Deel document. Kies vervolgens de juiste opslagdienst, zoals iCloud Drive op Dropbox, en selecteer het te versturen bestand. De ontvanger kan het bestand alleen bekijken en niet bewerken, waardoor je daar nog altijd een aparte app voor nodig hebt. Overigens werkt het versturen van iWork-bestanden, zoals een Pages-document, op dit moment nog niet.

Vandaag sprak de CEO van WhatsApp over een mogelijke iPad-versie van de populaire chatapp. Uit zijn woorden blijkt dat we hier niet op hoeven te rekenen, omdat WhatsApp voorbehouden is aan apparaten die mensen continu met zich meedragen.

Bekijk ook

WhatsApp CEO gelooft niet in WhatsApp voor iPad

WhatsApp gaat voorlopig geen iPad-app uitbrengen. Dat heeft CEO Jan Koum gezegd in een interview. Hij wil de app ook niet overladen met functies.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.