Groepsgesprekken overzichtelijker dankzij nieuwe Antwoord-functie in WhatsApp

WhatsApp rolt een nieuwe functie uit. Met de nieuwe antwoord-functie kun je direct reageren op een chatbericht door middel van quotes. Vooral in groepsgesprekken kan dit van pas komen, omdat je zo makkelijker aan kunt geven voor wie je bericht bedoeld is.

WhatsApp op iPhone met sinaasappelsap
WhatsApp (link) heeft weer stilletjes een nieuwe functie erbij gekregen die vooral chats een stuk overzichtelijker kunnen maken. Net als in Telegram is het nu mogelijk om direct te reageren op verzonden berichten, zodat deze als quote geplaatst wordt. De functie wordt momenteel bij WhatsApp uitgerold.

Berichten quoten met WhatsApp

Doordat je nu berichten kunt quoten en erop kunt antwoorden, worden vooral groepsgesprekken een stuk overzichtelijker. Met de nieuwe functie kun je namelijk veel beter aangeven voor wie jouw bericht bedoeld is. De nieuwe antwoord-functie gebruik je door een bericht ingedrukt te houden en op Antwoord te tikken. Vervolgens verschijnt dit bericht onderaan het invoervenster, waar je zelf je reactie op kunt versturen.

Antwoorden op een bericht dankzij quote-functie in WhatsApp. Antwoord op een bericht met een quote in WhatsApp.

Deze nieuwe functie is waarschijnlijk bij één van de vele updates van WhatsApp de afgelopen weken toegevoegd, maar komt nu pas langzaamaan beschikbaar voor alle WhatsApp-gebruikers. Zie je de functie nog niet, dan zul je moeten wachten totdat het bij jou mogelijk is.

Media terugzetten bij terugplaatsen van reservekopie.Je kunt dit eventueel forceren door WhatsApp te verwijderen en opnieuw te installeren. Vergeet dan niet om een recente iCloud-backup te maken via Instellingen > Chats > Reservekopie. Als je dan WhatsApp opnieuw installeert, worden de chats automatisch teruggezet. Je zal dan zien dat er ook een nieuwe manier toegevoegd is hoe foto’s en video’s teruggezet worden, zoals in het screenshot hiernaast.

Naast deze antwoord-functie kun je in WhatsApp binnenkort ook gif-afbeeldingen versturen en videobellen. Zodra die functies beschikbaar komen, lees je dat weer op iCulture.

Bekijk ook

‘Get your gif on! WhatsApp binnenkort ook aan de gif-animaties'

WhatsApp krijgt binnenkort ook bewegende gifjes. Dat blijkt uit de nieuwste betaversie van WhatsApp voor ontwikkelaars.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 juni 2016 om 8:19
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.