Welke apps en toepassingen van derden moet Apple zelf in iOS inbouwen?

Apple heeft met Nachtmodus een functie in iOS ingebouwd, die eigenlijk al langer beschikbaar was via apps van derden. Wat voor apps en toepassingen zou Apple nog meer op deze manier in iOS kunnen verwerken?

Night-Shift-Bedieningspaneel

Apple heeft de afgelopen jaren heel wat functies en ideeën van derden overgenomen en in iOS verwerkt. Sommige toepassingen bestonden al op Android, andere bestonden in apps van derden. Het meest recente voorbeeld is Nachtmodus, dat Apple ‘pikte’ van een externe ontwikkelaar. Zo zijn er ongetwijfeld nog meer handige functies die anderen al hebben bedacht en die Apple met weinig moeite kan inbouwen in iOS. Welke zou jij willen zien?


De schermdimmende Nachtmodus-functie die Apple introduceert in iOS 9.3 heeft een interessante voorgeschiedenis. De soortgelijke app f.lux kreeg geen toegang tot de App Store, terwijl een paar maanden later bleek dat Apple zelf aan deze functie werkte. Daarom vragen wij ons af welke apps en diensten die nu door derden worden gemaakt, ook (beter?) door Apple ontwikkeld zouden kunnen worden.

Als Apple er zelf voor kiest om een app of dienst in te bakken in iOS, heeft dat zo zijn voordelen. Kijk maar naar de nachtmodus (Night Shift): je hoeft geen aparte app op te starten en op de achtergrond te laten draaien om je iPhone-scherm in de avonduren te dimmen. Apple bouwt simpelweg een knop in het Bedieningspaneel in, iets wat apps van derden niet kunnen doen.

Bekijk ook

Geef je ogen meer rust met Night Shift: zo werkt het

Dankzij Night Shift in iOS en iPadOS kleurt het scherm van je iPhone en iPad minder blauw, wat in de avonduren beter is voor je ogen. In deze tip leggen we uit hoe je dit in kunt stellen en gebruiken.

De voordelen van Apple-apps op iOS

Een nieuw Night Shift-icoon in het Bedieningspaneel in de vierde beta van iOS 9.3.Dit maakt het voor jou als gebruiker simpeler om de functie te gebruiken en het zorgt ervoor dat Apple de touwtjes in handen houdt. Hoewel je je vraagtekens kunt zetten of het wel netjes was om f.lux te weigeren tot de App Store, is Night Shift waarschijnlijk een betere versie van de dienst, nu het standaard op iedere iPhone en iPad met iOS 9.3 geïnstalleerd staat.

De grote vraag is dan ook of Night Shift het begin is van een nieuwe trend bij Apple. Zijn er meer populaire apps en diensten die Apple voor een grotere groep gebruikers toegankelijk kan maken door het op te nemen in iOS?

We zijn dan ook erg benieuwd wat jullie als iCulture-lezers graag op dit vlak zouden zien gebeuren. Is er een app of optie die jij mist in iOS, maar wel door een externe app geleverd wordt? Laat van je horen in een reactie onder dit artikel, met alle slimme toevoegingen die Apple in iOS 10 of latere versies zou kunnen inbouwen.

Welke apps of functies zou jij graag door Apple ingebouwd in iOS zien?

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie. Voor de iPad heeft Apple het besturingssysteem iPadOS, met grotendeels dezelfde functies.

iOS

Reacties: 61 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.