Reacties voor: Websites twijfelen of ze iPad-retinascherm moeten ondersteunen

Door het Retina Display van de iPad zijn de eerste websites begonnen met het optimaliseren van hun lay-out voor deze hoge resolutie. Dit kost geld en daarom is nog maar de vraag of de nieuwe iPad al wel ondersteund moet worden. In de toekomst zullen er snel meer HiDPI-schermen bijkomen.
Bert van Doorn -

Reacties: 24 reacties

  1. Kinderschoenen? Dit zit standaard in html;

    Kan het ook niet helpen dat die minkukels bij W3C het eruit hebben geknikkerd omdat ze van mening zijn dat CSS zaligmakend is.

  2. als dadelijk de nieuwe iMacs met Retina scherm komen, dan moeten ze wel 🙂

  3. Snap dit niet.

    Wie betaalt uiteindelijk het dataverkeer…..

    De aanbieder of de consument (wij dus)?

  4. Lijkt me puur een keuze van de developer. Ik heb sowieso de pest aan webpages met ‘op maat’ gemaakte backgrounds en zo.. Als je een site goed ontwikkeld kun je ‘m zonder extra een extra bit te hoeven downloaden prima schaalbaar maken..
    Het is gewoon tijd dat voor web3.0 ook de tools en developer 3.0 ingezet worden.

  5. Deze resolutie is tog alleen maar van toepassing op afbeeldingen? De verhoudingen van websites blijven gewoon hetzelfde? Anders zou alles ineens veel kleiner zijn.

  6. Als fotograaf zit ik heelmaal niet te wachten op hoog resolutie foto’s op het web. Kan ik mijn hele handel beter zo buityen zetten….

  7. Tja dat heet nu vooruitgang. Naar mate de resoluties van de monitoren en apparaten omhoog geschroefd worden zullen de websites moeten volgen. En het internetverkeer zal explosief blijven stijgen. Dus zullen het netwerk mee moeten groeien. Vorige week is hier glasvezel aangelegd. Dat zal snel overal moeten worden ingevoerd anders groeit het net dicht. Maar ik kan me voorstellen dat veel websites nu nog niet overgaan voor een paar miljoen iPads (wat een schijntje is op al het internetverkeer natuurlijk). Zodra de hoge resolutie pc’s en Mac komen zal het sneller gaan denk ik.

  8. 🙂 ik hoop dat veel sites dit wel gaan doen, is toch vooruitgang!

  9. Iedereen hekelde IE op zijn eigen ‘features’ en ‘bugs’. Nu ben ik zeker een fan van Apple. Maar websites aanpassen om aparte vendors zo te ondersteunen is alles behalve vooruitgang. Dat is IE ontwikkel hell all over again!

  10. @Paul:
    Bijde, op het internet geld, de aanbieder betaald, dus er wordt afgerekend op het aantal MB’s dat verstuurd is en niet wat je download.
    Vandaar dat de meeste providers een veel hogere downloadsnelheid aanbieden dan uploadsnelheid (m.u.v. De meeste glasvezel aansluitinge).

  11. Ik hoop het niet want ik heb vorige week mijn nieuwe lenzen betaald en die moeten zeker 3 jaar mee gaan. Verandering is niet altijd goed hoor!

  12. “Deze afbeeldingen zijn tenminste vier keer zo groot DAN de oude”

    ???

  13. Tja, zo zie je maar weer, voor die nieuwe ipad is vectorcontent dus eigenlijk ideaal, die ziet er op ieder scherm scherp uit. Maar ja, SVG is inefficient en PDF is ook niet ideaal voor webweergave. Blijft over: SWF. Superklein in bestandsgrootte, snel en optimaal voor webweergave… Behalve dan op de iPad…

  14. Tijd dus dat SVG (Scalable Vector Graphics) gaan doorbreken op het web ter vervanging van de huidige bitmaps.

  15. Origineel geplaatst door PaulSnap dit niet. Wie betaalt uiteindelijk het dataverkeer…..De aanbieder of de consument (wij dus)?

    Beiden betalen voor verkeer. Ook websites betalen voor het aantal mb’s dat gedownload wordt.

  16. Niks “in de kinderschoenen”. Optimaliseren voor Retina-schermen kan nu al uitstekend in pure CSS. Ik heb mijn hele website geoptimaliseerd. Wanneer hij met een iPad / iPhone met Retina-scherm bekeken blijkt, zal automatisch een andere afbeelding laden. Makkelijk te implementeren.

    Mensen met een nieuwe iPad (of iPhone 4 en hoger) kunnen het zelf bekijken via http://basvanderploeg.nl.

  17. svg in plaats van bitmap? hoe los je dat op voor foto’s? oh ja, tracen in illustrator, was even de oogverblindende kwaliteit daarvan vergeten. Dat fotografen dat nog niet ontdekt hebben…

  18. In Nederland is nog maar 3,5% van alle mensen die in een webbrowsers surfen iPad-eigenaar. Dus nee, totaal onzinnig om hiermee rekening te houden want iPad 3 gebruikers zijn er nog nauwelijks. Dan kan je beter rekening houden met IE6 gebruikers, dat zijn er veel meer. Alleen ontwikkelaars die een iPad en/of iPhone hebben en meer naar hun eigen apparaatjes kijken dan naar browserstatistieken steken tijd in zoiets onzinnigs dat ook nog eens meer dataverkeer oplevert.

  19. Origineel geplaatst door Francisco“Deze afbeeldingen zijn tenminste vier keer zo groot DAN de oude”???

    misschien moeten we even terug naar school want na een woord met ‘zo’ komt er altijd als. Zoals ik geleerd heb makkelijk te onthouden het is: ‘zoals’ en niet ‘danals’

  20. @Rutger: IE9 is niks mis mee en werkt op veel punten beter dan de andere webbrowsers dmv pure hardware versnelling. je moet niet kijken naar een ander maar naar jezelf. kies de webbrowser die je het meest gelukkig maakt en zeg nooit in dit geval het worod ‘iedereen’

    hoe zit dat met de datalimit’s van de nederlands telefoonmaatschappij’en… zou duur uitpakken dan

  21. misschien moeten we even terug naar school

    @Jos,
    Als je commentaar wilt geven, geef dan alle “fouten” aan. Misschien moeten WE??? terug naar school? Je gebruikt de meervoudsvorm verkeerd.
    Als je Fransisco wilt corrigeren, dan had je hem ook moeten wijzen dat er staat kan je, dat moet zijn kun je.

    Je ziet in twee zinnen, twee keer als en dan gebruikt.:)

  22. Origineel geplaatst door Webpo
    Als fotograaf zit ik heelmaal niet te wachten op hoog resolutie foto’s op het web. Kan ik mijn hele handel beter zo buityen zetten….

    Als jij het niet doet dan doet jouw persoonlijke grootste collega concurrent het wel. Waarom heb je je huidige afbeeldingen (op jouw website?) eigenlijk niet 50% verkleint? Toen we nog met 13′ monitoren werkte en 800×600 websites produceerde gebruikte we ook veel kleinere plaatjes dan tegenwoordig.

  23. 1.5 Inch CTSN screen Mini Digital Photo Frame 8MB flash memory; Working time 4 to 5 hours
    http://daa.pl/j45

  24. @Webpo:
    Resolutie is niet het enige dat de kwaliteit van de foto bepaalt.. mogelijkheden genoeg (denk aan JPEG compressie)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.