Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple Watch en andere wearables populair onder Nederlandse kerstboom

Smart wearables zoals smartwatches en VR-brillen deden het de afgelopen kerst goed in Nederland. Ook de Apple Watch was erg gewild en wereldwijd deed Apple het de afgelopen kerst zeer goed.

Black Friday op de Apple Watch.
Wat waren dit jaar de meest populaire cadeautjes tijdens de feestdagen? Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat in Nederland 20% van de mensen een slimme wearable op zijn verlanglijstje had staan. De Apple Watch, Bose Soundlink en Samsung Gear smartwatch en VR stonden hoog op de lijstjes voor de afgelopen kerstdagen.

Smart wearable populair bij mannen

Vooral mannen hadden deze kerst een smart wearable zoals een VR-bril of smartwatch op hun lijstje staan. Bij de mannen ging het in totaal om 23 procent, terwijl 17 procent van de vrouwen graag zo’n draagbaar apparaat voor kerst wilde hebben. In totaal zijn er voor het onderzoek duizend mensen ondervraagd.

Qua smartwatches deed Apple het wel goed. De Apple Watch stond bij 8 procent van de mannen op hun lijstje, terwijl dit bij vrouwen bij 5 procent het geval was. Andere slimme horloges die veel gevraagd waren, zijn de Fossil Q en Samsung Gear smartwatch. Fossil is een bekend horloge en sieradenmerk dat de afgelopen tijd een hoop smartwatches op de markt gebracht heeft. De Fossil Q lijkt op een traditioneel horloge en blijkt meer gewild bij mannen (2%) dan bij vrouwen (0%). Wij noemden de Fossil Q eerder al een goed alternatief voor de Pebble smartwatch.

Bekijk ook

Dit zijn de beste alternatieven voor de Pebble smartwatch

Zoek je een alternatief voor je Pebble-smartwatch? Wij hebben een paar goede smartwatches op een rijtje gezet, die niet te duur zijn en ook slimme functies bieden.

Apple-toestellen populairst tijdens feestdagen

Kijkend naar het buitenland blijkt dat Apple het de afgelopen kerst ook goed gedaan heeft. Van alle toestellen (zowel tablets als smartphones) die de afgelopen week geactiveerd waren, ging het in 44% van de gevallen om een Apple-toestel. Op de tweede plek in de lijst staat Samsung met 21%. Overige merken als Huawei, LG, Amazon en Xiaomi kwamen niet verder dan een paar procent.

Onderzoek naar toestelactivatie tijdens de kerst, op schermgrootte.

De trend die de laatste jaren gezet is, gaat ook dit jaar door. Het aantal phablets, smartphones met een groter scherm, is ook dit jaar weer toegenomen. Van alle nieuwe toestellen die geactiveerd zijn, was 37% een zogenaamde phablet. Vorig jaar was dit nog 27%, terwijl dit een jaar daarvoor slechts 13% was. Het grotere aantal phablets gaat vooral ten koste van de toestellen met een gemiddelde schermgrootte, want dit is gedaald van 63% in 2014 tot 45% in 2016. Meer cijfers over dit onderzoek vind je bij Flurry Mobile.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.