Waterproof? 5 hints dat de iPhone 7 waterdicht wordt

Er zijn allerlei aanwijzingen dat de iPhone 7 beter bestand is tegen water. Wij hebben 5 aanwijzingen op een rijtje gezet, van het verdwijnen van poorten en knoppen tot hints uit de iPhone 6s.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de volgende iPhone waterdicht wordt. Dat blijkt niet alleen uit uitspraken van analisten, maar ook uit geruchten rond nieuwe functies die we in de iPhone 7 kunnen verwachten. Op basis daarvan kunnen we er al voorzichtig vanuit gaan dat de iPhone 7 waterbestendiger zal zijn. Deze 5 hints wijzen daarop.


iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

1. Geen koptelefoonaansluiting

Er gaan al maanden geruchten over het feit dat Apple de koptelefoonaansluiting van de iPhone 7 wil schrappen. De standaard 3,5mm-aansluiting zorgt nu nog voor een fysieke opening. Als Apple overstapt op draadloze oordopjes via Bluetooth of een aansluiting via de Lightning-poort, is er geen opening meer nodig. De Lightning-poort werkt met contactpuntjes en de opening kan helemaal waterdicht worden gemaakt.

Bekijk ook

Een iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting: wat zijn de voor- en nadelen?

Het meest hardnekkige en meest spraakmakende gerucht rondom de iPhone 7 draait om de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Schrapt Apple deze connector en zullen we over moeten stappen naar de Lightningpoort? Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje.

3D Touch homeknop

2. Geen fysieke homeknop

Ook gaan er al maanden geruchten over het feit dat de homeknop gaat verdwijnen. Een niet-fysieke homeknop heeft minder last van mechanische storingen en is water- en stofdicht. LG noemt het als een van de voordelen van de nieuwe vingerafdrukscanner die ze hebben ontwikkeld en die onder de glasplaat kan worden aangebracht.

Bekijk ook

De iPhone heeft geen fysieke homeknop meer nodig

Hoe lang is de fysieke homeknop nog relevant? Nu heeft zelfs de Touch ID-vingerafdrukscanner hem niet meer nodig, als het aan Sonovation ligt tenminste.
Bekijk ook

Zo kan Apple de Touch ID-scanner onzichtbaar maken

Apple zou de Touch ID vingerafdrukscanner onzichtbaar kunnen maken. Twee oplossingen van Apple-leveranciers LG en Qualcomm laten zien hoe ze dat kunnen aanpakken.

3. Rubberen afdichting van poorten

Apple beschreef recent in een patent hoe ze de openingen en poorten van de iPhone zou kunnen afsluiten met een rubberen afdichting. In de iPhone 6s past Apple dat al gedeeltelijk toe: binnenin zijn stukjes siliconenrubber aangetroffen die ervoor zorgen dat het toestel in ieder geval een paar minuten in een waterbad overleeft. Het lijken de eerste stapjes naar een volledig waterbestendige iPhone.

Bekijk ook

Dit betekent IP67 en IP68: zo stof- en waterdicht is de iPhone

Wat betekent de rating IP67 en IP68 van de iPhone? Kun je ermee zwemmen, door het zand rollen en in de stromende regen laten liggen? In dit artikel praten we je bij over IP67 en IP68 en wat je wel en beter niet met de iPhone kunt doen.

4. De iPhone 7 krijgt geen nieuw design

Er zijn diverse aanwijzingen dat de iPhone 7 geen nieuw uiterlijk krijgt en sterk op de iPhone 6s gaat lijken. Dat is op zich opmerkelijk, maar het geeft Apple wel de mogelijkheid om de aandacht te richten op allerlei nuttige verbeteringen, zoals het verbeteren van de waterbestendigheid. Ze kennen het design van de iPhone 6 en 6s goed en kunnen daarin allerlei optimalisaties doorvoeren, zoals het laten vervallen van de antennestrepen en het vlakker maken van de camera.

Bekijk ook

Nieuwe details over iPhone 7: vlakke camera, geen antennestrepen

Nieuwe geruchten wijzen op een iPhone 7 waarbij de camera niet uitsteekt en er geen duidelijke antennestrepen meer zichtbaar zijn. Zou het kloppen?

5. De Apple Watch is al waterdicht

Met de Apple Watch heeft Apple al de eerste voorzichtige stapjes gezet om een waterdichte iPhone te maken. Ze beloven nog niets, want op papier is het horloge niet geschikt om mee te zwemmen en douchen. Maar het kán wel. Uit tests van bijvoorbeeld DC Rainmaker blijkt dat je er prima mee kunt zwemmen. En Tim Cook beweerde een paar maanden geleden dat hij met de Apple Watch gewoon onder de douche gaat staan. Dat Apple toch gebruik in het water afraadt, heeft ongetwijfeld te maken met claims die ze krijgen als mensen het extreem gaan testen.

apple-watch-zwemtest-dc-rainmaker-1

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.