Zo waterdicht is de Apple Watch [video]

Hoe waterdicht is de Apple Watch? Een uitgebreide video toont waterbestendigheid Apple Watch bij zwemmen en onder de douche
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch underwaterEr bestaat veel onduidelijkheid over hoe waterdicht de Apple Watch nu eigenlijk is. Apple heeft bij hands-on sessies verklaard dat de Apple Watch waterbestendig is, en niet waterdicht. Dat betekent dat een wandeling door de regen of flink zweten geen probleem is, maar dat je hem bij douchen en zwemmen af moet doen. Maar waarom zegt Tim Cook dan dat hij er elke dag mee onder de douche gaat? Het Australische FoneFox heeft de proef op de som genomen.

Apple Watch: waterdicht of niet?

Het laatste nieuws van Apple is dat de Apple Watch IPX7-gecertificeerd is. Oftewel, de Apple Watch is waterdicht bij een 30-minuten lange onderdompeling in 1 meter diep water? Dat is al een stuk duidelijker dan de vage opmerking over ‘waterbestendigheid’, maar volgens FoneFox stelt Apple zich om juridische redenen zeer conservatief op. De Australiërs hebben een Apple Watch Sport meegenomen, die ze eerst onder een korte daarna onder een lange douchebeurt hebben getest, waarbij ze flink veel shampoo hebben gebruikt. De Apple Watch werkte prima nadat hij afgedroogd werd. Dat komt overeen met de douche-uitspraak van Tim Cook.

Natuurlijk hield het niet op met deze test. De Apple Watch werd vervolgens in een emmer gegooid en vijf minuten met rust gelaten. Geen probleem! Om nog een stap verder te gaan werd de Apple Watch een kwartier lang op de bodem van een zwembad achtergelaten. Ook na deze test werkte de Apple Watch als vanouds. Sterker nog: volgens FoneFox is de Apple Watch zelfs (beperkt) bruikbaar onder water. Hoewel het touchscreen onder water niet werkt, was de Apple Watch wel gewoon met de Digital Crown te gebruiken. FoneFox raadt het gebruikers af regelmatig te zwemmen met de Apple Watch, maar vindt het geruststellend dat de Apple Watch zonder kleerscheuren door deze tests heen is gekomen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.