Reacties voor: Wat kost een iPad 2 gemiddeld in het buitenland?

De Apple-site Cult of Mac heeft in een grafiek in kaart gebracht hoeveel een iPad 2 gemiddeld kost in het buitenland. Het meenemen van een iPad tijdens een vakantie gaat alleen niet zomaar: er moet vaak belasting bijbetaald worden.
Lees het complete artikel → Wat kost een iPad 2 gemiddeld in het buitenland?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Maar Zwitserland is dan wel weer gunstig, zie ik! Toch maar even de afslag Bern pakken richting de Alpen?

  2. Het gaat Apple om de netto winst per iPad. Ze willen bijvoorbeeld op iedere iPad $100 verdienen. De variatie in prijs onstaat uit, transport-, retail- en marketingkosten per land of regio. Bovendien hebben BTW en lokale juridische garantiebepalingen een invloed op de prijs.

  3. Origineel geplaatst door Hovy Baby
    Het gaat Apple om de netto winst per iPad. Ze willen bijvoorbeeld op iedere iPad $100 verdienen. De variatie in prijs onstaat uit, transport-, retail- en marketingkosten per land of regio. Bovendien hebben BTW en lokale juridische garantiebepalingen een invloed op de prijs.

    Dat strookt dan niet echt met Brazilie. Daar staat volgens mij ook een fabriek die Apple dingen maakt. Ook is Brazilie een groot afzet gebied, waardoor er veel produkten naartoe gaan en dus de transportkosten goedkoper worden.

  4. Origineel geplaatst door Henry Verbij
    Origineel geplaatst door Hovy BabyHet gaat Apple om de netto winst per iPad. Ze willen bijvoorbeeld op iedere iPad $100 verdienen. De variatie in prijs onstaat uit, transport-, retail- en marketingkosten per land of regio. Bovendien hebben BTW en lokale juridische garantiebepalingen een invloed op de prijs.Dat strookt dan niet echt met Brazilie. Daar staat volgens mij ook een fabriek die Apple dingen maakt. Ook is Brazilie een groot afzet gebied, waardoor er veel produkten naartoe gaan en dus de transportkosten goedkoper worden.

    Foxconn heeft in april 2011 besloten daar een fabriek te gaan bouwen en het plan was om de productie van de iPads daar te starten eind 2011. Echter Apple gaat daar natuurlijk niet ineens de prijzen omlaag gooien omdat ze minder transport kosten hebben. Dat gebeurt op z’n hoogst met de iPad3 release, echter ook daar zet ik m’n twijfels bij. Natuurlijk gaat een deel van de kosten naar het transport, maar ik vermoed niet dat een goedkopere transport voor een bepaald land inhoud dat daar dan de prijs ook omlaag gaat. Misschien alleen bij de allereerste prijsstelling, maar daarna vermoed ik dat die niet meer daardoor omlaag gaat.

  5. Ik heb vorig jaar ook een camera gekocht in Brazilië. Echt een drama daar met enorm hoge prijzen voor alle elektronica. De goedkoopste (en slechtste) camera was 250 euro maar ik had geen keuze. Men Ipad heb ik in Nieuw Zeeland gekocht maar die was toch beduidend goedkoper dan Nederland (ongeveer een 3/4 jaar geleden). Ik heb destijds 400 euro betaald t.o.v. 499 in Nederland.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.