Walter voor iPhone is een kompas voor eten, drinken en meer

Walter is een grappige kleine app die je laat zien welke kant je op moet gaan om locaties te vinden waar je iets kunt eten, drinken en meer. De app werkt zonder internetverbinding en is daardoor handig in het buitenland.

Walter voor de iPhone.

Als je op reis gaat naar een vreemd land is het altijd even uitzoeken wat waar zit. Waar kun je lekker eten of drinken? Waar kan ik iets leuks kopen of waar zijn interessante dingen te zien? Je kunt dan natuurlijk op pad gaan met een bomvolle reisgids, zowel in boekvorm als op je iPhone. Een nadeel van zo’n reisgids is dat je vaak een internetverbinding nodig hebt en er ook een heleboel dingen in staan die jij helemaal niet relevant vindt. Walter (link) is een nieuwe app van het Nederlandse bedrijf Triposo, die je helpt bij het ontdekken van een plek zonder al teveel poespas. De app is namelijk niets meer dan een kompas.


Bekijk ook

De beste apps met reisgidsen voor je iPhone en iPad

Ga je op vakantie? Neem een digitale reisgids mee op je iPhone of iPad! Geen gesjouw met boeken, maar toch weet je precies waar de leukste plekjes in jouw vakantiegebied zijn. We bespreken in deze gids de beste en meest handige reisgidsen-apps voor onderweg!

Walter is een kompas voor eten, drinken en meer

Walter is echter geen eenvoudig kompas, dat je laat zien welke richting je op kijkt. Walter is bedoeld om je te wijzen op plekken om te eten, te drinken, iets te kopen of een toeristische plek te bezichtigen. De app geeft je huidige locatie aan in een bepaalde stad en door leuk gebruik te maken van kleurtjes zie je welke bezienswaardigheid je waar vindt.

Walter in Amsterdam. Walter in San Francisco.

Stel je wil iets gaan eten, dan is het met Walter slechts een kwestie van je toestel erbij pakken en de rode streepjes volgen. De app geeft aan hoe lang het lopen is vanaf je huidige locatie, waardoor je niet uren aan het zoeken bent. De app biedt echter geen informatie bij wat voor een locatie je terecht komt: Walter geeft alleen weer wat je er kan doen, maar geeft geen verdere info. Er zitten ook geen menu’s in de app, waardoor hij vooral geschikt is om bijvoorbeeld een beetje rond te dwalen in een stad. Dit werkt overigens overal ter wereld, want voor Walter is geen internetverbinding vereist.

Walter is van dezelfde makers als de reisgids Triposo waar we bij iCulture eerder over schreven. Die app is beschikbaar voor zowel de iPhone als iPad.

Bekijk ook

Triposo reisgidsapp volgt trend van kaarten-uiterlijk

Reisgidsapp Triposo voor iPhone en iPad heeft een interface waarin de sightseeing, tips, hotels en stadswandeling in kaarten worden getoond.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 mei 2016 om 18:55
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.