Waarom Touch ID in iOS 7.1.1 beter en sneller werkt

Reddit-gebruiker iOSecure heeft een eigen theorie waarom de herkenning van Touch ID in iOS 7.1.1 beter en sneller is geworden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5s-touch-id-scannerAfgelopen maand stelde Apple iOS 7.1.1 beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch, een update die onder meer de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 5s zou verbeteren. Verschillende gebruikers, waaronder ook de redactie van iCulture, bemerken inderdaad aanzienlijke verbeteringen in de herkenning en bovenal de snelheid. De grote vraag is echter wat Apple heeft verbeterd waardoor Touch ID ineens zoveel beter werkt. Het blijkt enerzijds te maken te hebben met de eerste registratie van de verschillende vingers en anderzijds is de verwerking geoptimaliseerd.


Voor het registreren van de verschillende vingers maakt de iPhone 5s een hogekwaliteitsafdruk (88×88 500 ppi) van elke vinger die je registreert. Hierdoor worden alle details geregistreerd die nodig zijn voor een accurate herkenning. Tegelijkertijd scant de vingerafduksensor ook de onderliggende huidlaag om te voorkomen dat de herkenning verslechtert als je kleine scheurtjes in of vuil aan je vingers hebt.

Tijdens de registratie van Touch ID dien je de verschillende vingers op verscheidene manieren op de sensor te plaatsen. Volgens Reddit-gebruiker iOSecure maakt Apple in iOS 7.1.1 in dat proces voortaan meerdere scans van elke positie en wordt door middel van een algorithme de kans op fouten in de toekomst zo klein mogelijk gehouden. Naarmate de scanner vaker gebruikt wordt zou ook de herkenning door Touch ID verbeteren, maar het probleem is, zo claimt iOSecure, dat fouten tijdens de eerste scan de functie eigenlijk onbruikbaar maakten totdat de vingers opnieuw geregistreerd werden. Dit verklaart ook waarom de optie om vingers opnieuw te laten registreren in veel gevallen een oplossing voor problemen met Touch ID bood. Daarnaast heeft Apple in iOS 7.1.1 het aantal berekeningen beperkt waardoor het ontgrendelen van de telefoon sneller gaat.

Via Cult of Mac

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.