Voorspelling: iPad mini haalt Nexus 7 en Kindle Fire snel in

Apple zal in de eerste verkoopweek 850.000 iPad mini's verkopen, denkt analist Kuo. Ook zal Apple in het vierde kwartaal van 2012 8,2 miljoen iPad mini's verkopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini doosDe schattingen vliegen ons alweer om de oren: hoeveel iPad mini’s gaat Apple verkopen? De Apple Premium Resellers zijn al door hun voorraden heen, de levertijd bij Apple loopt op en bij de winkels die ze nog wel hebben zijn niet alle kleuren en capaciteiten meer voorradig. KGI-analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple in de eerste week 850.000 iPad mini’s gaat verkopen. Hij baseert zich daarbij op informatie die hij uit de toeleveringsketen heeft gehaald en data over transport. Kuo denkt dat Apple zo’n 950.000 stuks had geproduceerd, op het moment dat de iPad mini in de verkoop ging.


Het aantal verkochte stuks zou veel hoger kunnen liggen, als Apple eerder was begonnen met de massaproductie. Nu rolden pas sinds half oktober de eerste iPad mini’s in grote getale van de fabrieksband. Met deze verkoopcijfers presteert Apple goed, als je vergelijkt met andere tablets in hetzelfde segment. De iPad mini verkoopt beter dan de Amazon Kindle Fire HD en Google Nexus 7, toen zij in de verkoop gingen. Kuo denkt dat het aantal verkochte iPads van de eerste twee dagen groter is dan wat er in een halve maand aan Kindle Fire’s en wat er in een maand aan Nexus 7’s wordt verkocht. In het feestdagenkwartaal denkt de analist dat er in totaal 8,2 miljoen iPad mini’s worden verkocht. De Kindle Fire HD zal 4,5 miljoen keer worden verkocht en de Nexus 7 1,9 miljoen keer.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.