Reacties voor: Volgende iPhone krijgt mogelijk touchscreen-knoppen naast het scherm

Een nieuw door Apple aangevraagd patent wijst erop dat de toekomstige iPhone extra touchscreen schermen naast haar normale scherm zal hebben. Op die plekken is bijvoorbeeld ruimte voor gamecontrols of fotografie-opties.
Bart Breij -

Reacties: 25 reacties

  1. Zegmaar a la Samsung E950 dus. Dat was echter wel een iets andere techniek die gebruikt werd, maar het principe is niet veel anders.

  2. Dit zou geweldig zijn. Zelf speel ik bv vaak Fifa op mijn iPhone en zie af en toe poppetjes niet omdat mijn duimen op het scherm zitten om de knoppen te besturen.

  3. @Frank van Manen: Nee niet echt het worden echte schermpjes dus geheel dynamisch. kijk je naar de Samsung E950 dan zijn de knoppen statisch en veranderen niet wanneer je bijvoorbeeld contacten opent.

    Maar vannuit principes is een nokia 3310 gelijk aan de nieuwe iPhone 5 want ze kunnen allebij bellen. Het gaat erom HOE de consument hier mee om moet gaan dus puur usability.

  4. Origineel geplaatst door gino
    @Frank van ManenNee niet echt het worden echte schermpjes dus geheel dynamisch. kijk je naar de Samsung E950 dan zijn de knoppen statisch en veranderen niet wanneer je bijvoorbeeld contacten opent.

    Uuh, jawel. Als je bij de E950 bijvoorbeeld de camera opent, krijg je speciale knoppen te zien, evenals de muziek speler. Weet zo niet of er nog meer apps die ondersteuning bieden, maar die telefoon is voor mij alweer een paar jaar geleden.

  5. Maak dan gewoon het bestaande scherm groter…

  6. dit lijkt mij heel handig, maar ik zie wel wat voor een nieuwe dingen er op/in de iphone 5 komen. Ik hoop alleen dat apple de 5 ook simlockvrij in de apple store gaat verkopen.

  7. @Frank van Manen: Ik heb nog gedacht om die Samsung in het verhaal te betrekken, maar omdat het beeld daar (1) ook zichtbaar is als de knoppen niet oplichten en (2) echt meer knoppen zijn dan een touchscreen, heb ik de vergelijking toch maar achterwege gelaten. Overigens heeft ook LG mobieltjes met eenzelfde techniek.

  8. @Bart Breij: Sterker nog, die E950 heeft helemaal geen touchscreen. 😉

  9. Ik zie een homebutton! Die geruchten kunnen dus ook de prullenbak in… 😉

  10. Lijkt wel op een Nokia van 20 jaar geleden. Ik wacht wel op de iphone 6 

  11. man man man, die foto, wat is mij dat? I.p.v. er een mockup van te maken smijten julie er een gsm op van 20 jaar geleden 🙂 wel grappig. In ieder geval, de Iphone 5 zal er in geen geval zo uitzien. De techniek zal weer verbluffend zijn, zoals bij ELKE versie. De wereld, en zeker de concurenten houden hun hart al vast. Want vergeet nie, zij moeten mee met wat Apple uitvind. En vermits Apple ook continue alles patenteerd, zal het voor de “rest” wel moeilijk kunnen worden. Die gasten van Apple blijven ook niet stilstaan en leren uit hun “fouten”. To be continued..

  12. Ik geloof er helemaal niets van dat dit daadwerkelijk ingezet gaat worden (en een Apple-georiënteerde site die zinnen zoals de eerste in dit artikel gebruik boet wat mij betreft nog al wat aan geloofwaardigheid in). De sterkte van het UI-model van Apple is nu juist dat alle interactie met een applicatie plaats vindt binnen het schermpje. Ook telefonie e.d. Is ‘slechts’ een app. Apple heeft er geen enkel belang bij hier van af te wijken. Het maakt de ontdekbaarheid van allerlei functionaliteit lager, en de complexiteit hoger.

    Al dit soort zinloze speculatie betekent straks bij de intro van de volgende iPhone we ‘teleurstelling’ alom hebben.

  13. Graag 1 centrale knop – “Jailbreak” 

  14. Nee, de nieuwe krijgt zijspiegels, kan je zien wat er achter jou gebeurt. gosh!

  15. Dat idee van de touchpanels aan de achterkant gebruikt Sony ook al voor de toekomstige NGP. Daar kunnen ze nog wel eens problemen mee gaan krijgen.

  16. Gaaf, alleen niet handig voor een case,,,

  17. tuurlijk…. NOT!

    LOL@Roy

  18. @Jitse: Dan gaat de kwaliteit er op achteruit, ze houden dezelfde verhouding aan..

  19. Origineel geplaatst door Jitse
    Maak dan gewoon het bestaande scherm groter…

    euhh zoals de iPad?? 😉

  20. Ik ben ook voor een groter scherm. 😀

  21. Net als blackberry torch ?

  22. Als het geen knoppen zijn die onderscheid maken tussen drukgevoeligheid, heb je er voor een beetje racegame o.i.d. niet veel aan; anders is ‘t gewoon aan/uit. Nog los van het feit dat gamen op een telefoon geen pretje is.

  23. Hmm, ik heb liever knoppen op de achterkant van de iPhone. Als je die nou als triggers gebruikt kun je volgens mij best redelijk shooters spelen 🙂

  24. zeg maar nieuw techniek van HTC flyer gebruiken ze dus?
    Wanneer je de toestel verticaal hou dat ze dan veranderen in andere stand. Wanneer je weer terug gaat naar horizontaal dat je dan weer zo er onder krijgt?

  25. Lang leven de NIEUWE SONY PLAYSTATION PHONE DAN.
    Lekker analoge sticks erbij enz. echt top…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.