Reacties voor: ‘Volgende iPhone krijgt 4-inch scherm’

De nieuwe iPhone krijgt volgens bronnen van The Wall Street Journal een 4 inch scherm. Apple zou een aantal grotere schermen hebben besteld in Azië.
Lees het complete artikel → ‘Volgende iPhone krijgt 4-inch scherm’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Dat verhaal heb ik nu wel vaak genoeg gehoord …

  2. Om heel eerlijk te zijn vind ik de telefoon opeens niet zo mooi meer. Hij ziet er dan opeens zo LOMP uit.

    Is wel handiger een groter scherm, maar of het nu ook ten goede komt voor het aanzien?!?

  3. Oei, nu moeten al die Apple fanboys die riepen dat 3.5inch ideaal is en ze nooit groter willen plots hun mening herzien?

  4. @v8x: 3.5 inch is dan ook ideaal, daar blijf ik bij maar daar gaat het hem ook niet om, toch niet bij mij.
    We zijn alweer enorm geevolueerd: daarmee bedoel ik dat mensen tv kijken op de iPhone/smartphones, youtube, filmpjes en dergelijke meer, het scherm mag dan idd best wat groter zijn. En de reden vooral is: je kan het overal meenemen in je broekzak :). Mensen beginne dan over neemt een tablet maarja, die krijg je niet in je broekzak, weegt ook een groot stuk zwaarder enz…
    het zou top zijn mocht apple met een 4 inch scherm voor de iPhone afkomen. Het is nodig vind ik, uiteraard moeten ze niet gaan overdrijven zoals bv samsung doet, ik heb er niks tegen,ieder moet zelf de keuze maken wat deze wil kopen maar ik heb de test gedaan met een 5.3inch scherm en das toch niet comfortable als je dat in je broekzak steken hebt :).

  5. @v8x: Daar is een deel van waar. Als ik naar mijzelf kijk ben ik erg tevreden over het 3,5″ scherm. Als ik dan vrienden en collega’s zie met hun nieuwe HTC of Samsung ben ik daar echt niet jaloers op. Veel te groot! Komt bij dat het scherm echt niet kaan tippen aan het scherm van de iPhone 4S.

    Ik denk dat Apple wel met een groter scherm komt. Maar Apple kennende zullen ze dat echt wel laten smoelen.

    3,5″ is niet heilig, maar doet (naar mijn bescheiden mening) niet onder voor zo’n groot Samsung scherm.

  6. @v8x: Haha+1

  7. Mijn 3,5 inch is niet te klein kan er goed mee werken maar 4 inch moet absoluut het max. Zijn

  8. Origineel geplaatst door v8x
    Oei, nu moeten al die Apple fanboys die riepen dat 3.5inch ideaal is en ze nooit groter willen plots hun mening herzien?

    Al die Apple fanboys? Ik denk dat er genoeg android fanboys zijn die 3,5 inch ook groot genoeg vinden. Ik behoor bij degene die al langer een groter scherm wilde hebben. Ik ben een fanboy, met een 3GS. Om eerlijk te zijn sinds ik een iPad heb is de noodzaak van een groter scherm voor mijn iPhone en een upgrade niet zo belangrijk meer. Ik doe meer met de iPad. De iPad mag wel een inch of 3 groter worden. Mijn 3GS doet het na nu met bijna 3 jaar trouwe dienst nog uitstekend. Helaas heb ik hem laten vallen en moet ik een nieuw schermpje erop laten zetten. Dus nu wordt het misschien wel tijd om eens rond te kijken.

  9. Zou top zijn!

  10. Al die concepten gaan er van uit dat Apple het toestel niet groter maakt, maar de randen kleiner worden rond het scherm. Je krijgt dan wel van die vreemd uitziende modellen zoals op het plaatje. Maar de iPhone is qua oppervlakte van het toestel al een van de kleinsten, dus het lijkt me logischer dat de volgende iPhone iets groter wordt om het scherm te huisvesten. Veel groter zullen de afmetingen niet worden met de stap naar 4 inch.

  11. Bigger is NOT always better. Imo blijft 3.5″ een betere schermgrootte voor een dergelijk apparaat. Maar goed, als een 4″ schermgrootte in een apparaat met dezelfde dimensies als de huidige iPhone 4(S) past dan wil ik er nog wel aan. En natuurlijk, zolang het aantal DPI maar gelijk blijft aan die van de 4(S). Aantal pixels vind ik waaaay belangrijker dan een schermgrootte. Juist de scherpte van de huidige 4(S) is zoveel mooier dan wat enige concurrent op dit moment biedt. Daar kan geen Samsung bijvoorbeeld tegenop.

  12. Origineel geplaatst door Richard
    Bigger is NOT always better. Imo blijft 3.5″ een betere schermgrootte voor een dergelijk apparaat. Maar goed, als een 4″ schermgrootte in een apparaat met dezelfde dimensies als de huidige iPhone 4(S) past dan wil ik er nog wel aan. En natuurlijk, zolang het aantal DPI maar gelijk blijft aan die van de 4(S). Aantal pixels vind ik waaaay belangrijker dan een schermgrootte. Juist de scherpte van de huidige 4(S) is zoveel mooier dan wat enige concurrent op dit moment biedt. Daar kan geen Samsung bijvoorbeeld tegenop.

    Nou nou, tegenwoordig zijn de concurrenten er aaaardig bij hoor.. De HTC One X heeft een PPI 312 van, de nieuwe Samsung Galaxy S3 een PPI 305 van en de Sony Experia S zelfs een PPI van 341… de iPhone 4(S) heeft een PPI van 330… Ze komen dus gewoon in de buurt, of zelfs erover, sowieso qua pixels, maar dus ook qua pixeldichtheid (PPI), ondanks de grotere schermen 😉

    De nieuwe iPhone moet nu wel even een 4″ krijgen… Heb nu alle iPhones gehad, vanaf de eerste USA versie tm de iPhone 4 (4S overgeslagen). En ben wel na 5 jaar toe aan een groter scherm…

  13. Ik begrijp het probleem niet zo. Heb ff een schets gemaakt en volgens mij kan het prima in de huidige vormfactor. Resolutie kan nog iets lager dan bij de iPhone 4(s) en dan is het nog steeds een “retina” display.

  14. Gewoon altijd voor een nieuwe intro blijven roepen, dan heb je vanzelf een keer gelijk..

    OF niet!

    Gewoon formaat zoals die is, ik zie ooit gekke met een snijplank aan zijn oor rondlopen van samsung, dat ziet er toch niet uit!

  15. Wie had dat nou verwacht?! En wat een revolutie! Amazing !
    Fantastic! Uhum….

  16. @ASN: Het aantal PPI zegt niet meteen dat het een duidelijker of beter of mooier scherm is.

  17. Origineel geplaatst door Jodoks
    @ASN: Het aantal PPI zegt niet meteen dat het een duidelijker of beter of mooier scherm is.

    nee, maar de PPI zegt wel wat de pixeldichtheid is. Des te hoger die is, des te meer pixels je op hetzelfde oppervalkte heb. Waardoor je minder losse pixels kan zien, en dus alles scherper wordt 🙂

  18. Origineel geplaatst door Erik
    Ik begrijp het probleem niet zo. Heb ff een schets gemaakt en volgens mij kan het prima in de huidige vormfactor. Resolutie kan nog iets lager dan bij de iPhone 4(s) en dan is het nog steeds een “retina” display.

    Je vergeet alleen dat onder de 300 ppi je niet kan spreken van een ‘retina’ display (volgens Apple). Zodra het scherm boven de 3,8″ uit komt met dezelfde resolutie is de ppi al lager dan 300. Dat resolutie nog lager kan dan bij de iPhone 4(S) slaat dus helemaal nergens op, gezien hij juist hoger moet om zelfde ppi te behalen…

  19. Groter zou welkom zijn zolang de buiten afmetingen niet groter worden.

    Size does matter 😉

  20. Gelukkig zal Apple een telefoon met 4 inch scherm er wel een stuk beter uit laten zien!

  21. De volgende iPad krijgt een 22″ scherm, zodat het beeld duidelijker is als je er een stukje vanaf zit. Om hem op die afstand te kunnen bedienen wordt een telescopische stylus meegeleverd.

    Als je maar genoeg verschillende geruchten verspreid zit er vanzelf wel eentje tussen die wél waar is.

    Vooruit, nog een dan en het zou me niets verbazen als deze waar is: bij de volgende iPhone blijft het scherm ongewijzigd.

  22. Dat scherm moeten ze lekker 3.5 houden. Dan kan je tenminste het hele scherm blijven bedienen met je duim. Bij een groter scherm moet je altijd met 2 handen alles doen.

  23. Origineel geplaatst door v8x
    Oei, nu moeten al die Apple fanboys die riepen dat 3.5inch ideaal is en ze nooit groter willen plots hun mening herzien?

    http://www.tuaw.com/2012/02/11/how-to-avoid-sounding-dumb-when-you-write-about-apple/

  24. @Flieps: Dat lijkt nooit zo’n probleem te zijn. Toen de iPad nog geen multifunctionaliteit had, verzuchtte menig Apple-fan hoe heerlijk rustig het was om maar 1 programma tegelijk te kunnen openen.

    Daarna nooit meer iemand over gehoord.

  25. 3,5″ maakt mij persoonlijk niet uit (zie ook). Maar uiteraard wel een veranderd design!!

  26. Nou daar wordt ik blij van!!! Niet dus!!!

  27. Nou ik denk dat ik maar eens overstap op een Galaxy III. Ben een beetje apple / iphone moe aan het worden….

  28. Waarom baseren ze dat 4″ gebeuren bijna altijd op de iPhone 4? Misschien komt er wel een heel nieuwe behuizing waardoor het er minder lelijk uit ziet.

    Ontopic: Het zal me niks verbazen als Apple weer met een eigen maatvoering komt, zoals 3,85 zodat het weer een ‘bijzonder’ verkooppunt is wat geen enkele andere fabrikant heeft gedaan. Dan kunnen wij consumenten weer klagen dat het scherm te groot of te klein is, maar het vervolgens wel weer in miljoenen aantallen kopen.

  29. En laatst las je nog dat uit zeer etrouwbare bronnen geen 4″ meer kwam en ilounge er naast zat. Genoeg geruchten plaatsen en iemand heeft het wel goed 😛

  30. Super ! Hier wacht ik op .
    Heb een iPhone 4 en ga meteen voor de 5 als die uitkomt.

  31. Ik verwacht qua model dat ie wat strakker word en een quad qore processir krijgt met 12 mega pixel camera als ze echt willen concureeren marja de s3 loopt nog steeds op 8 en misschien aluminium achterkant? Lijkt me wel gaaf

  32. Origineel geplaatst door vroemmke
    @v8x: 3.5 inch is dan ook ideaal, daar blijf ik bij maar daar gaat het hem ook niet om, toch niet bij mij.
    We zijn alweer enorm geevolueerd: daarmee bedoel ik dat mensen tv kijken op de iPhone/smartphones, youtube, filmpjes en dergelijke meer, het scherm mag dan idd best wat groter zijn. En de reden vooral is: je kan het overal meenemen in je broekzak . Mensen beginne dan over neemt een tablet maarja, die krijg je niet in je broekzak, weegt ook een groot stuk zwaarder enz…
    het zou top zijn mocht apple met een 4 inch scherm voor de iPhone afkomen. Het is nodig vind ik, uiteraard moeten ze niet gaan overdrijven zoals bv samsung doet, ik heb er niks tegen,ieder moet zelf de keuze maken wat deze wil kopen maar ik heb de test gedaan met een 5.3inch scherm en das toch niet comfortable als je dat in je broekzak steken hebt .

    Als je zo klein geschapen bent als v8x past zo’n 5.3 inch telefoon makkelijk in broekzak hoor.

    Maar 4,8 inch zoals op de nieuwere android sets is voor mij buitensporig groot. Maar dat is voor iedereen een persoonlijke keuze. Bij android heb je meer keuze wat scherm diagonalen aangaat. Sony is daar een goed voorbeeld van. Het zou handig zijn als er wat meer keuze kwam in scherm formaten voor de iPhone.

  33. Ik hoop heel graag dat dit waar is.

    3,5 inch kan echt niet meer. Snap ook niet waarom Apple bij zo’n onzin voet bij stuk houdt.

  34. Het hoeft van mij niet…
    Heb laatst zo’n Samsung in handen gehad, zou er een langere duim voor moeten hebben…
    Alleen die heb ik niet.

  35. Eindelijk. Hoop het.

  36. wat een gezever altijd weer onder die geruchten
    iedereen hier koopt dat ding toch wel, welk formaat scherm of welk design dan ook

  37. Als dit waar is dan koop ik ‘m NIET.

  38. Ik zou graag zien dat de nieuwe Iphone uit zou komen met een 4 of 4,5 ” scherm. 3,5 is inmiddels aan de wat kleine kant.

  39. Tenzij Apple met iets spectaculairs komt (4″ 1920×1280, een verdubbeling van de huidige resolutie) gaan we dus een andere schermverhouding krijgen, waarbij 1280×720 16:9 het meest voor de hand ligt.

    Het bij 960×640 laten kan imo echt niet omdat 1. De iPhone de enige hi-end smartphone zal zijn zonder HD scherm en 2. er een terugval in dpi c.q. beeldscherpte, hoe klein dan ook, op zal treden wat simpelweg onverkoopbaar zal zijn bij de pers en een deel van het publiek.

  40. Nou en hoe geloofwaardig is het nog? Ik wordt er wel een beetje gek van hoor. Ik weet niet wie bepaald dat dit geschreven wordt, maar het begint een beetje z’n charmes te verliezen al die ‘geruchten’. Ik hoef al die troep niet te lezen en ik ben volgens mij niet de enige.

  41. Als het toestel iets groter word is niet erg. Zolang die dan maar niet groter word als de htc incredible s!

  42. Apple zal dit nooit doen denk ik anders moeten ze all die miljoenen apps ook veranderen naar dat grotere scherm dat is niet logies

  43. @sanderevers:

    Waarom niet?

  44. Origineel geplaatst door sandereversAls dit waar is dan koop ik ‘m NIET.

    Waarom niet ?

  45. Origineel geplaatst door sandereversAls dit waar is dan koop ik ‘m NIET.

    Waarom niet ?

    Origineel geplaatst door alloysApple zal dit nooit doen denk ik anders moeten ze all die miljoenen apps ook veranderen naar dat grotere scherm dat is niet logies

    Echt waar?

  46. Ik hoop dat dit echt waarheid word en ze niet die lompe onhandige 4,8″ toestanden gaan volgen.

  47. 3,5″ inch is perfect voor een smartphone. Ik hoop dat het ook zo blijft en anders is 4″ de max.

  48. Groot is niet per definitie mooi, maar dat is qua smaak. Voor mij is de 3.5 inch perfect, want hij houd nu lekker in mijn hand en de SII is net iets te groot voor mijn hand. Alleen als ze echt met een 4 inch komt dan hoop ik dat er toch nog een klein randje aan de zijkant blijft, want helemaal geen rand oogt voor mij iets minder mooi, maar ik zie wel! Maar ik ben wel razend nieuwsgierig naar de nieuwe iPhone

  49. Tim Cook said:
    We have one phone with one screen size and one resolution. It’s pretty simple if you’re developing for this platform.

    Simpel antwoord dus!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.