‘Volgende iPhone krijgt 4-inch scherm’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

4 inch iPhoneDe nieuwe iPhone krijgt mogelijk een 4-inch scherm. Apple zou een aantal grotere schermen hebben besteld uit Azië, zo vertellen bronnen bekend met Apple’s productieproces aan The Wall Street Journal. Hiermee stapt Apple voor het eerst af van het 3,5 inch display dat sinds de eerste iPhone wordt gebruikt. Apple weigerde te reageren op het gerucht.

Het grotere scherm zou geproduceerd worden door LG, Sharp en Japan Display. Die laatste is een fusie van de display-productietakken van Sony, Hitachi en Toshiba.

Apple zou met een 4-inch scherm concurreren met andere smartphonefabrikanten, die al langer grotere beeldschermgroottes aanbieden. De onlangs onthulde Samsung Galaxy S III heeft zelfs een scherm van 4,8 inch.

Geruchten over een 4-inch iPhone komen al langer voorbij, maar vaak waren deze afkomstig van geruchtensites die er nog wel eens naast kunnen zitten. The Wall Street Journal lijkt de meest reputabele bron voor dergelijke geruchten tot nu toe.

Vorige week beweerde bronnen nog tegenover iMore dat de volgende iPhone zijn scherm in ieder geval niet groter zal worden dan 4-inch, mits Apple ervoor kiest om de schermgrootte aan te passen.

iPhone-bezitters speculeren al langer over hoe een 4-inch scherm er uit zou kunnen zien. Zo vergrootte een recent concept het scherm door de randen aan de zijkant van het scherm te verwijderen en liet een ontwerper zien hoe apps er op een langer scherm uit kunnen zien.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.