Vine stopt ermee, app verdwijnt komende maanden

Vine stopt ermee. De dienst met korte, herhalende filmpjes was onderdeel van Twitter, dat in moeilijkheden verkeert en honderden medewerkers moet ontslaan.

Negatief nieuws kun je het beste bekendmaken als alle aandacht op iets anders is. Twitter weet dat ook en kondigt een halfuur voor het Apple-event aan dat ze zullen stoppen met de videodienst Vine.


Vine iPhone-app

Vine stopt

Vine is een dienst om korte video’s te delen. Twitter nam de dienst in 2012 over maar ziet er nu geen toekomst meer in. De mobiele app zal de komende maanden verdwijnen, zonder dat er een specifieke datum wordt genoemd.

Bekijk ook

De Vine-app verscheen in 2013 en veroorzaakte een kleine revolutie met korte, herhalende videoclips. De filmpjes waren zes seconden lang, ideaal om te delen op sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. Vanaf het begin had Vine al last van Instagram, dat de herhalende filmpjes snel kopieerde en daarmee een grotere groep gebruikers wist te bereiken.

Bekijk ook

Populariteit Vine onderuit sinds aankondiging Instagram Video

Instagram Video heeft de populariteit van Vine behoorlijk aangetast: een week na verschijning van Instagram Video is het Vine-gebruik gehalveerd.

De Vine-website zal wel blijven bestaan, dus je vines kunnen nog steeds bekeken en gedownload worden. Mocht er iets gaan veranderen, dan zal Twitter de gebruikers tijdig waarschuwen, zo beloven ze.

Ontslagen bij Twitter

Het sluiten van Vine komt op een moment dat er grote veranderingen op komst zijn bij Twitter. Er zullen 350 mensen worden ontslaan, bijna 10% van het personeel. Het gaat met name om medewerkers in de sales- en marketingteams. Ook wordt er gewerkt aan kostenverlagingen en reorganisaties. In het derde kwartaal van 2016 werd opnieuw een flink verlies geleden, ook al werd een omzet geboekt van 616 miljoen dollar, zo’n 8 procent hoger dan een jaar eerder. Er zijn nu 317 miljoen maandelijks actieve gebruikers bij Twitter en dat is 4 miljoen meer dan in het voorgaande kwartaal. Toch heeft Twitter moeite om gebruikers vast te houden en verder door te groeien.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 oktober 2016 om 18:38
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.