Video toont grote overeenkomsten tussen iPad en Samsung Galaxy Tab

· Gonny van der Zwaag

samsung galaxy tabBij toestellen zoals de Samsung Wave en Galaxy S kun je er niet omheen: de fabrikant heeft wel erg goed naar de Apple iPhone gekeken. Ook bij de binnenkort te lanceren Samsung Galaxy Tab is de overeenkomst met een Apple-product weer verbluffend: van de icoontjes op het startscherm tot de openingen aan de onderkant, de kleurstelling en de manier waarop je door schermen bladert: hier is goed gekeken naar Apple’s creatie. Wel is er één opvallend verschil: de Samsung Galaxy Tab is ongeveer half zo klein als de iPad. Samsung gaat de Galaxy Tab volgende week officieel aankondigen op de IFA-beurs in Berlijn.

Samsung wil de Galaxy Tab niet alleen als tablet maar ook als e-reader gaan verkopen. Intern vind je een 3,2 megapixel camera, een 3G-optie, Wi-Fi, Bluetooth en (in de Chinese versie) ook een tv-functie. Vorige week verscheen er al een (onscherpe) video van de Samsung Galaxy Tab.

De video die nu is verschenen is een stuk duidelijker en laat ook meteen het verschil in grootte met de Samsung Galaxy S zien. De Galaxy Tab is klein genoeg om in één hand te kunnen vasthouden, als een handcomputer. Het apparaat draait op Android 2.2 waarbij Samsung wat aanpassingen heeft gedaan om het meer op iOS te laten lijken.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.