Video: iOS 5 even snel op iPhone 3GS en iPhone 4

· Bart Breij

iOS-5-Even-snel-op-iPhone-4-als-iPhone-3GSTen opzichte van de iPhone 4 wordt de iPhone 3GS niet beduidend langzamer onder de nieuwe versie van besturingssysteem iOS 5 dat aankomende herfst moet verschijnen. De Italiaanse site AppleRumors filmde de twee toestellen met iOS 5 erop tegelijk en voerde dezelfde basishandelingen uit op hetzelfde moment. Op de video is onder andere te zien dat fotobewerking niet mogelijk is op de iPhone 3GS en dat een internetpagina op de iPhone 4 sneller laadt. Op andere vlakken zijn er geen verschillen zichtbaar.

Om te voorkomen dat er eventueel geheugenverslindende apps open staan, worden de iPhone’s halvewege uit- en weer aangezet. Op beide toestellen staan slechts een minimaal aantal applicaties geïnstalleerd. Een ander nieuw detail is dat de waarschuwing voor het invoeren van de pincode subtieler is weggewerkt in iOS 5. De melding verschijnt nu in een balk onderaan de tijd- en datumgegevens.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.