Vergelijking iPhone 4 – iPhone 3GS op hardwaregebied

(Laatst bijgewerkt: ) · Robin van t Slot

iPhone4Nu de iPhone 4 dan eindelijk door Steve Jobs is aangekondigd en het toestel op veel gebieden is verbeterd, claimt Apple de iPhone opnieuw uitgevonden te hebben. Maar is dit wel zo? In deze vergelijking maken we de balans op: waarin verschilt de iPhone 4 ten opzichte van de iPhone 3GS?
Allereerst is er natuurlijk het formaat: zo is de iPhone 4 een tikje compacter dan de 3GS. Gek genoeg is Apple’s nieuwste kindje met 137 gram iets zwaarder, maar dit is waarschijnlijk toe te rekenen aan de grotere batterij.

Die grotere batterij zorgt er overigens wel voor dat je twee uur langer kan bellen en tien uur langer muziek kan luisteren. Maar de grootste veranderingen zijn toch wel het Retina Display en de mogelijkheid om in HD te filmen en deze filmpjes te kunnen editen met iMovie for iPhone. Dan hebben we natuurlijk ook nog FaceTime, waarmee Apple hoopt dat videobellen eindelijk gaat doorbreken. Door FaceTime een open standaard te maken, zou dit weleens kunnen gebeuren, aangezien een dergelijke app dan ook voor Android en RIM kan worden gemaakt. En wie weet, misschien wordt hier achter de schermen al hard aangewerkt. In het onderstaande overzicht hebben we de verschillen voor jullie op een rij gezet:

iPhone 4 vs iPhone 3G S
De met grijze achtergrondkleur gemarkeerde onderdelen zijn een verbetering ten opzichte van het andere model.

Via: Engadget

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Robin van 't Slot (1987) is een student aan de Hanzehogeschool in Groningen. Zijn interesse voor alles wat met electronica te maken heeft werd al jong gewekt door, jawel, de eerste mobiele spelcomputer: de Game Boy. Urenlang was hij er zoet mee, totdat hij eindelijk een mobiele telefoon van zijn ouders mocht kopen. Na weken bollen te hebben gepeld voor een boer ergens op de Veluwe, had hij eindelijk dé telefoon van dat moment in zijn handen. De Nokia 3310. Hier is het fundament gelegd voor de gadgetfreak die hij vandaag de dag is. Hierdoor volgt hij vanzelfsprekend alle ontwikkelingen rond Apple en de iPhone op de voet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.