Vacatures wijzen op meerdere Nederlandse Apple Stores

· Gonny van der Zwaag

apple storeUit informatie op de Nederlandse vacaturepagina van Apple is af te leiden dat er meerdere Apple Stores in Nederland zullen worden geopend. Zo is Apple op zoek naar een ‘Market Leader’ binnen de businessgroep ‘Netherlands Retail’, die als taak krijgt om meerdere retailwinkels aan te sturen. De functieomschrijving bij deze vacature spreekt van meerdere winkels: “Je genereert groei door talent en resources in te zetten in een groep winkels binnen een markt” en: “Je weet dat meerdere winkels die als één winkel samenwerken veel sterker zijn dan afzonderlijke, zelfstandig functionerende winkels”. Ook is Apple op zoek naar een ‘Store Leader’, iemand die een complete winkel kan aansturen. Het gaat daarbij om een andere winkel dan die in Amsterdam.

De Apple Store Amsterdam ging in maart 2012 open, na een lange voorbereiding. Dat had te maken met de uitgebreide verbouwing van het Hirschgebouw, waarin de eerste Nederlandse Apple Store is gevestigd. Met het werven van winkelpersoneel werd een halfjaar voor de opening begonnen. Voor managementfuncties begon het werven van personeel al veel eerder.

In welke Nederlandse stad de tweede Apple Store geopend zal worden, is nog de vraag. Na Amsterdam zouden Rotterdam, Utrecht of Den Haag aan de beurt kunnen zijn.

De vacatures zijn hier te vinden: Vacatures bij Apple.

apple store personeel

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.