Kickstartercampagne moet Mac-versie Twitterific nieuw leven brengen

De ontwikkelaars van Twitterific voor de Mac willen de app opnieuw tot leven brengen. Via Kickstarter zijn ze op zoek naar mensen die het project willen steunen, zodat de app weer op hetzelfde niveau komt als de iOS-versie.

Twitterific voor de Mac via Kickstarter.
Ken je Twitterific nog? Twitterific is één van de allereerste Twitter-apps, zowel voor iOS als voor de Mac. De Mac-versie van Twitterific verscheen bijna tien jaar geleden, maar de ontwikkeling daarvan staat al sinds 2013 stil. De ontwikkelaars van Twitterific willen de Mac-versie nu een flinke update geven, maar vragen daarvoor wel voor steun via Kickstarter.

Kickstarter voor Twitterific voor Mac

Normaal gesproken bespreken we op iCulture vooral allerlei handige accessoires die op Kickstarter te vinden zijn, maar deze keer zijn het de ontwikkelaars van Twitterific die naar geld aan het zoeken zijn. Onder de naam Project Phoenix ligt er een heel plan klaar voor Twitterific voor de Mac. Het idee is dat er over zes à zeven maanden een compleet nieuwe versie van Twitterific voor de Mac klaar ligt die helemaal opnieuw gemaakt is. Deze zou allerlei standaard functies krijgen, zoals een universele tijdlijn, ondersteuning voor meerdere accounts, het componeren, antwoorden en citeren van tweets, de mogelijkheid om te muten en het synchroniseren van de tijdlijn met de iOS-versie. Ook het doorzoeken van je tijdlijn en toetsenbordbediening staan op het programma, net als thema’s om het uiterlijk van de app aan te passen.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Mochten de ontwikkelaars nog meer geld binnenhalen, dan gaan de ontwikkelaars nog verder met het doorontwikkelen van de Mac-versie van Twitterific. Denk aan het toevoegen van de DM-functie, een leeslijst, een ingebouwde mediaviewer en meer. Mocht het nou echt storm lopen, dan zal er ook gewerkt worden aan het opslaan en synchroniseren van concepten met de iOS-versie. Twitterific geeft wel al aan dat al deze functies er niet binnen de zeven maanden gaan komen, mochten de extra streefbedragen behaald worden.

Het minimale bedrag om Twitterific opnieuw te laten bloeien is $75.000. Voor de tweede reeks functies hebben de ontwikkelaars $100.000 nodig, terwijl de laatste extra mogelijkheden $125.000 vereisen. Je kunt elk bedrag insturen om het project te steunen, maar vanaf $15 heb je ook recht om een uiteindelijke versie van Twitterific als deze helemaal af is. Vanaf $30 kom je ook in aanmerking voor beta-versies van de app en krijg je als bonus allerlei andere apps, zoals iPulse 3. Uiteindelijk zal Twitterific voor de Mac buiten de Mac App Store om verkocht worden. Het is dus niet verstandig om de huidige versie van Twitterific voor de Mac uit de Mac App Store te halen, in de hoop dat je gratis kan bijwerken naar de nieuwe versie zodra deze beschikbaar komt. Overigens wordt Twitterific voor iOS nog steeds bijgewerkt met nieuwe functies.

Bekijk ook

De beste Twitter-apps voor iPhone en iPad (voor zolang het duurt)

Je tweets en Twitter-tijdlijn kun je met allerlei Twitter-apps voor iOS bekijken. In deze applijst laten we de beste Twitter-apps voor iPhone en iPad zien. Wat hebben ze te bieden aan extra functies?

Overige Twitter-apps voor Mac
Als je tot die tijd nog op zoek bent naar andere Twitter-apps op de Mac, dan zijn daar allerlei opties voor. De meeste basisfuncties vind je in de officiële Twitter-app voor de Mac, die in december 2015 nog een compleet nieuwe versie kreeg. Ook deze versie werd jarenlang verwaarloosd, maar wordt de laatste tijd beter onderhouden. Een beter alternatief is de third-party app Tweetbot. Deze wordt regelmatig bijgewerkt met bugfixes en barst van de handige functies. In het voorjaar kreeg de app nog ondersteuning voor Tweetbot Topics.

Bekijk ook

Veroorzaak een tweetstorm met Tweetbot Topics voor Mac en iOS

Met Tweetbot voor Mac kun je nu ook Topics gebruiken, waarbij je tweets over hetzelfde onderwerp aan elkaar koppelt. Op iOS was Tweetbot Topics er al.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.