Iedereen kan binnenkort polls maken op Twitter

Binnenkort kun je op Twitter een poll toevoegen aan je tweet. Op die manier kun je gemakkelijk vragen stellen aan je volgers en de antwoorden overzichtelijk in beeld brengen.

Twitter-polls-header

Zit jij te wachten op de functie om polls toe te voegen aan Twitter, ja of nee? Om te achterhalen wat je Twittervolgers voor antwoord zouden geven op deze vraag, komt de gloednieuwe Twitter Poll-functie goed van pas.


Twitter maakt bekend dat iedereen binnenkort polls kan maken en in een tweet kan verwerken. De nieuwe feature van het sociale netwerk wordt de komende dagen uitgerold, wat betekent dat niet iedereen er tegelijk mee aan de slag kan.

Stel een vraag met een Twitter Poll

Met een Twitter Poll kun je een vraag stellen en je volgers de keuze geven uit (maximaal) twee antwoorden. Je kunt een Poll maken door op het cirkeldiagram te klikken dat naast het camera-icoon staat. Een Poll blijft 24 uur actief waarna hij automatisch sluit.

Twitter-Polls

Op dat moment krijgt iedereen die meegedaan heeft een melding waarin hij of zij kan zien wat de resultaten van de poll zijn. Twitter benadrukt dat je gegevens niet gedeeld of opgeslagen worden als je besluit te stemmen op een poll.

Twitter Flight

Dankzij Twitter Polls krijgen gebruikers weer een nieuwe manier om met elkaar in contact te komen, naast het retweet en het uitdelen van favorieten aan afzonderlijke tweets. De onthulling van Polls is een mooi opwarmertje voor Twitter Flight, de developer conferentie van Twitter die vanavond begint.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 oktober 2015 om 16:36
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.