tvOS 10 voor Apple TV aangekondigd: alle nieuwe functies op een rij

Apple heeft een nieuwe versie van tvOS voor de Apple TV onthuld. Hier lees je alles over de nieuwe functies van dit besturingssysteem.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.
De vierde generatie Apple TV is nog niet zo lang beschikbaar, maar Apple heeft vanavond tijdens de WWDC wel de nieuwste versie van tvOS aangekondigd, het besturingssysteem voor de Apple TV. Deze versie bevat een aantal nieuwe functies waar je in dit artikel alles over kan lezen.


Vorig najaar kwam de nieuwe Apple TV op de markt en kregen we voor het eerst een nieuw platform. Apple vertelde destijds: de toekomst van tv is apps. Dat hebben ze waargemaakt: er zijn in 7 maanden 6.000 native apps ontwikkeld. Daarnaast zijn er nu 1300 videokanalen op de Apple TV, terwijl op het vorig model maar 80 kanalen beschikbaar waren. Vandaag krijgen we nieuwe apps te zien, zoals Sling, Fox Sports Go, Minecraft Story Mode, Sketch Party en meer.

Nieuwe Remote-app

Apple gaat een nieuwe Remote-app uitbrengen, waarmee je makkelijker tekst kunt invoeren. Deze app heeft dezelfde functies als de Siri Remote, zoals spraakcommando’s via Siri. Siri kan nu ook (in het Engels) 650.000 films en tv-series en YouTube doorzoeken.

Apple TV krijgt een nieuwe Remote-app.

Bekijk ook

Nieuwe Apple TV Remote-app voor iPhone bedient alle functies van je Apple TV

Apple heeft een nieuwe app aangekondigd, waardoor je je iPhone als Apple TV Remote kunt gebruiken. Deze nieuwe Apple TV Remote-app is gratis te downloaden en werkt met de vierde generatie Apple TV.

Single sign-on

Apple gaat op de Apple TV het makkelijker maken om in te loggen. Met Single Sign-on hoef je maar één keer in te loggen. Het gaat hierbij vooral om diensten van kabelbedrijven. Verder heeft Apple aangekondigd

Dark Mode en makkelijker apps installeren

Nieuw op de Apple TV is de nieuwe Dark Mode. De Dark Mode maakt het mogelijk om de interface van je Apple TV een stuk donkerder in te stellen. Bovendien is het een stuk makkelijker om nieuwe apps te installeren. Heb je bijvoorbeeld een video-app gedownload op je iPhone en heeft deze ook een tvOS-versie, dan wordt deze app ook daar meteen geïnstalleerd.

tvOS heeft nu een dark mode.

Siri en Dicteren nu ook in het Nederlands

Met ingang van tvOS 10 zijn zowel Siri als de Dicteren-functie op de Apple TV volledig in het Nederlands te gebruiken. Hierdoor kun je door middel van een zoekcommando content vinden via je Apple TV. Ook het opvragen van het weerbericht werkt in het Nederlands op de Apple TV, waardoor je een stuk makkelijker en sneller films, muziek en apps kunt zoeken.

Bekijk ook

Siri en Dicteren nu ook in het Nederlands op Apple TV [video's + screenshots]

Siri op de Apple TV werkt met tvOS 10 ook in het Nederlands. Hierdoor kun je met de vierde generatie Apple TV makkelijker naar content zoeken of muziek starten.

Beschikbaarheid tvOS 10

De allereerste beta van tvOS 10 is inmiddels beschikbaar gekomen voor geregistreerde ontwikkelaars. tvOS 10 zal niet beschikbaar komen voor publieke testers. In het najaar zal tvOS 10 voor iedereen beschikbaar komen.

Bekijk ook

Downloaden maar: eerste beta iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 verschenen

Apple heeft de allereerste betaversie van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Hierdoor kan iedereen die bij Apple geregistreerd staat als ontwikkelaar aan de slag gaan met alle nieuwe functies.
Bekijk ook

tvOS voor Apple TV: het complete overzicht

Alles over tvOS, de software waarop de Apple TV draait. Welke tvOS versies zijn er verschenen, wat zijn de algemene functies van tvOS en welke mogelijkheden heb je allemaal? Je leest het allemaal in dit tvOS-overzicht.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.