tvOS 10.2 voor de Apple TV nu te downloaden: dit is er nieuw

De vierde generatie Apple TV kan vanaf nu bijgewerkt worden naar de nieuwste versie. tvOS 10.2 voor de Apple TV lost de nodige bugs op, maar bevat ook een handige nieuwe functie.

Voor iedereen die een vierde generatie Apple TV onder zijn of haar televisie heeft staan, is er weer een nieuwe update beschikbaar. Samen met iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 en watchOS 3.2, heeft Apple zojuist ook tvOS 10.2 vrijgegeven. Deze update voegt, in tegenstelling tot eerder genoemde, geen grote nieuwe functies toe. tvOS 10.2 focust zich vooral op bugfixes en kleinere toevoegingen.

Apple TV 4

tvOS 10.2 voor Apple TV beschikbaar

tvOS 10.2 voor de Apple TV is veruit de kleinste update in de reeks aan nieuwe versies voor iOS, macOS en watchOS. Toch is tvOS 10.2 de afgelopen maanden net zo uitvoerig getest, zodat deze nieuwe versie geen problemen met de Apple TV meer op moet leveren. tvOS 10.2 is alleen beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV. Oudere Apple TV’s kunnen niet bijgewerkt worden naar deze versie.

Nieuw in tvOS 10.2 op Apple TV.

tvOS 10.2 downloaden

tvOS 10.2 download je rechtstreeks vanaf de nieuwste Apple TV. Om de Apple TV te updaten, is het niet nodig om deze eerst te backuppen. Je kunt de update direct downloaden via Instellingen > Systeem > Software-update. Het volledige stappenplan met hoe je tvOS 10.2 downloadt, vind je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

tvOS 10.2 voor Apple TV: dit is er nieuw

tvOS 10.2 voor de Apple TV is uitgebreid getest, maar tijdens de testperiode zijn er geen grote nieuwe functies bijgekomen. Apple focust zich met deze update dan ook vooral op bugs die nog aanwezig waren in eerdere versies van tvOS. Mogelijk heeft dit ook te maken met de eind vorig jaar uitgebrachte TV-app. Deze TV-app is alleen beschikbaar in Amerika en laat je allerlei content van streamingdiensten bekijken vanuit één app. Mogelijk lost Apple in tvOS 10.2 nog enkele bugs in deze TV-app op.

Toch is er ook een handige extra functie in tvOS 10.2 ontdekt waar ook mensen zonder TV-app iets aan hebben. In de instellingen van je Apple TV vind je nu een nieuwe instelling waarmee je eerder gebruikte e-mailadressen kunt beheren. Bij het invoeren van een mailadres op de Apple TV, wordt deze standaard opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de lijst van opgeslagen e-mailadressen op den duur behoorlijk groot kan worden. Ook een verkeerd mailadres (met bijvoorbeeld een tikfout) kan zo per ongeluk in deze lijst opgenomen worden. Via de nieuwe instelling kun je deze lijst beheren en mailadressen zo nodig uit dit overzicht verwijderen. In onderstaande tip lees je hoe je dat doet.

Bekijk ook

Eerder gebruikte e-mailadressen op de Apple TV beheren en verwijderen

Als je in de instellingen van de Apple TV of in Apple TV-apps een e-mailadres in moet voeren wordt deze automatisch opgeslagen in een aparte lijst. In deze tip leggen we je uit hoe je de lijst van eerder gebruikte e-mailadressen kunt beheren en verwijderen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.