TuneCore: verkoop je single via elf online muziekwinkels

TuneCore is een dienst voor muzikanten die zich wereldwijd willen profileren in de iTunes Store, Rhapsody, Napster, etc. Voor 10 dollar per jaar zorgt TuneCore dat je in 11 grote muziekwinkels staat en betaald krijgt.

TuneCoreAls je muzikant bent en altijd hebt gedroomd om met je single in iTunes terecht te komen, dan is nu de kans: tegen betaling van 10 dollar zorgt de dienst TuneCore ervoor dat je muzieknummers in 11 online muziekwinkels terechtkomen. Het gaat daarbij om de echt grote namen: Rapsody, Napster, de iTunes Store in de VS, Canada, Japan, Australië/Nieuw Zeeland, UK/Europa en nog een aantal andere.


Het aanbod klinkt te goed om waar te zijn: TuneCore vraagt maar een tientje en daarna gaat 100% van de inkomsten naar jou, de artiest zelf. De single blijft een jaar in iTunes staan; daarna kun je voor nogmaals $10 per jaar die periode verlengen. TuneCore maakt automatisch geld over wanneer de deelnemende muziekwinkels betalingen doen. De frequentie daarvan verschilt per winkel, maar je kunt ook op verzoek geld laten overmaken. Je moet wel geduld hebben: het kan wel 4 weken duren voordat je single daadwerkelijk in iTunes verschijnt.

TuneCore kan ook helpen bij het verkoopklaar maken van je muziek, met professionele mastering en mixing. Ze kunnen je muziek ook op cd leveren: 100 stuks in doosje voor €258.

Via: TUAW

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.