De toekomst van Touch ID: vingerscanner in het gehele display

Met een nieuw patent laat Apple zien hoe Touch ID in de toekomst verwerkt kan worden onder het gehele display. De homeknop kan hierdoor verdwijnen.

Een patent van Apple laat zien hoe Touch ID in de toekomst op een bredere manier kan worden toegepast. Op dit moment wordt Touch ID alleen verwerkt in de homeknop, maar met dit nieuwe patent zou daar binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.

Touch ID onder het gehele display

Het patent beschrijft hoe Touch ID niet alleen in de homeknop kan worden verwerkt, maar onder het gehele display. Mocht Apple dit bij de toekomstige iPhones toepassen, dan is het nog maar de vraag of de homeknop blijft bestaan. Door dezelfde techniek van de Touch ID-homeknop toe te passen onder het display, is Touch ID straks niet meer beperkt tot de homeknop. Het gebruik van een Force Touch-homeknop met Touch ID is hierdoor ook een optie geworden.

touch-id-scherm

Dit nieuwe patent geeft opnieuw aan dat Apple er hard aan werkt om de homeknop aan te passen, of zelfs weg te laten. Apple lijkt het idee niet zelf te hebben bedacht. Als uitvinder wordt Dale R. Setlak vermeld, mede-oprichter van het bedrijf AuthenTec, dat Apple in 2012 voor $356 miljoen dollar overnam. Zij stonden bekend om hun techniek voor vingerafdruksensoren. Overigens had Apple ook al een ander patent dat een afzonderlijke Touch ID-knop overbodig maakt.

Bekijk ook

Apple wil Touch ID-sensor verwerken in iPhone-scherm

Apple heeft plannen om de Touch ID-sensor in het iPhone-scherm te verwerken, zo blijkt uit een patent. Eén van de methoden werkt met ultrasoon geluid.

Patent: Touch ID

Wanneer de eerste iPhone met een Touch ID-scherm komt is niet bekend. Wellicht dat Apple hiermee wacht tot 2017 voor het 10-jarige jubileum van de iPhone. Volgens geruchten krijgt de iPhone dat jaar een compleet nieuw design.

Bekijk ook

Touch ID: alles over de vingerafdrukscanner in iPhone, iPad en MacBook

Touch ID is de vingerafdrukscanner die je in de iPhone, iPad en sommige MacBooks vindt. Het wordt gebruikt om je toestel te ontgrendelen en toestemming te geven voor aankopen en dergelijke. Hier lees je hoe het werkt.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.