Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

TomTom geeft oude apps een kaartupdate

TomTom heeft een update uitgebracht voor de oude apps, met nieuw kaartmateriaal en bugfixes. Daarmee komt TomTom terug op de belofte om de oude apps te blijven onderhouden.

TomTom dacht met TomTom GO Mobile een mooie manier te hebben gevonden om iedereen gratis de app te laten proberen. Maar gebruikers reageerden teleurgesteld op de nieuwe app, met teksten in de App Store als “Flinke achteruitgang” en “Are you kidding me?” Toch heeft TomTom de gebruikers van de oude app niet helemaal in de steek gelaten, want ze brachten dit weekend nog een update uit.


TomTom Engelstalig

TomTom-update voor oude apps

Die update is alleen te zien voor gebruikers die nog één van de oude apps hebben geïnstalleerd, zoals TomTom Go Europa of TomTom Benelux. Zij krijgen de nieuwste, bijgewerkte TomTom-kaarten waarin zo’n 15% van het wegennet is bijgewerkt. Ook zijn er bugfixes doorgevoerd en prestaties verbeterd. Daarmee voldoet TomTom aan de belofte dat ze gebruikers van de oude app niet helemaal in de steek zouden laten. Mensen die enkele tientjes hebben betaald voor de oudere apps kunnen daardoor gewoon blijven navigeren tijdens de zomermaanden, zonder het ravijn in te rijden.

Bekijk ook

Review: TomTom GO Mobile, compleet nieuwe navigatie-app is gratis voor korte afstanden

TomTom GO Mobile is een nieuwe navigatie-app van TomTom, die je gratis kunt gebruiken voor 75 km per maand. Wil je meer rijden, dan sluit je een abonnement af. iCulture testte de app alvast.

TomTom koos bij TomTom GO Mobile voor een nieuw verdienmodel. In plaats van één flink bedrag vooraf kregen gebruikers de mogelijkheid om de app gratis te installeren en 75 kilometer per maand te navigeren. Daarna moet je betalen, namelijk €19,99 per jaar. De klachten van de gebruikers gaan niet alleen over het nieuwe verdienmodel, waardoor ze het gevoel hebben dat betalende klanten nu met een app zitten die niet meer wordt bijgewerkt, maar ook de functies van de nieuwe app vallen niet bij iedereen in de smaak. Volgens gebruikers is de rijbaanbegeleiding onduidelijker en gebruikt de app meer ruimte en energie.

Een downloadlink voor de oude apps kunnen we niet geven, omdat de apps niet meer in de App Store verkrijgbaar zijn. Wie de oude apps eerder heeft aangeschaft vindt ze gewoon terug in de downloadhistorie van iTunes. In de lijst met updates vind je de hier besproken update ook terug – mits je de app nog op je toestel hebt staan.

Tipgever: F. van Hezewijk

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 augustus 2016 om 16:57
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.