‘Toekomstige iPhone krijgt zuinig OLED-scherm’

· Bastiaan Vroegop

OLED iPhoneEen nieuw patent van Apple toont aan hoe het bedrijf werkt aan een zuinig OLED-scherm voor in de iPhone. De nieuwe displays zouden 30 procent zuiniger zijn dan de huidige OLED-schermen en daarom ook beter werken met apps zoals tekstverwerkers en e-mail. Deze applicaties trekken op een gewoon OLED-scherm snel de batterij van een smartphone leeg.

De iPhone 4 en iPhone 4s maken niet gebruik van OLED, maar bevatten een Retina-scherm met een backlight. Een OLED-scherm heeft geen backlight nodig, omdat het beeldscherm zelf al licht produceert. Hierdoor is het scherm over het algemeen dunner dan andere smartphone-displays.

Volgens Apple is het gebruik van een gewoon OLED-scherm niet handig bij bepaalde applicaties op een smartphone. Onder andere tekstverwerkers en mailprogramma’s gebruiken vaak witte achtergronden, die ervoor zorgen dat het OLED-scherm meer stroom verbruikt en zo de batterij leegtrekt. Apple’s zuinige variant op de technologie zou hier iets aan kunnen doen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.