Tip: voer een iPhone-reset uit

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iPhone resettenEen van die nuttige tips die de fabrikant meestal achterin de handleiding verstopt is de vraag: hoe reset je het apparaat. Bij de iPhone is dat niet veel anders. In de kleine lettertjes op pagina 110 van de iPhone-handleiding staat hoe het moet.

Een reset is nodig wanneer de iPhone nergens meer op reageert. Houd de Sleep/Wake-knop en de Home-knop gelijktijdig ingedrukt voor minimaal 10 seconden. Makkelijker kan het niet.

Er zijn nog andere reset-mogelijkheden. Je kunt alle instellingen terugbrengen naar fabrieksinstellingen door te kiezen: General > Reset > Reset All Settings. Wil je ook alle bestanden weggooien, dan kies je General > Reset > Erase All Content and Settings. Net als bij de iPod kun je ook de iPhone weer tot leven wekken door een restore. Let daarbij op het betekenisverschil: bij een update wordt de iPhone-software bijgewerkt, maar raak je niet je instellingen, muziek en video’s en dergelijke kwijt. Bij een restore worden alle gegevens van de iPhone gewist, dus ook je mediabestanden, contactpersonen, foto’s, afspraken en andere informatie.

En wat als de iPhone crasht? Dan wordt er een crashlog aangemaakt, waarvan je ook al voorbeelden op internet kan bekijken.

Een nieuwere versie van dit artikel is hier te vinden: iPhone resetten. Lees ook onze tip: iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.