Tikkie van ABN AMRO: geld overmaken naar vrienden met een linkje

De nieuwe Tikkie-app van de ABN AMRO moet het wederom makkelijker maken om geld te ontvangen van vrienden. Deze app stuurt je vrienden een link via WhatsApp, waarna ze via iDEAL het bedrag over kunnen maken.

Alsof we nog niet genoeg apps hadden die het terugbetalen van vrienden makkelijker moet maken, heeft de ABN AMRO nu de app Tikkie uitgebracht. Dankzij Tikkie stuur je je vrienden een link via bijvoorbeeld WhatsApp, waarna zij het verschuldigde bedrag zelf over kunnen maken.


Tikkie van ABN AMRO om geld te ontvangen van vrienden.

Update 14:00 uur: Volgens bunq is Tikkie vrijwel een exacte kopie van bunq.me, ook qua naamgeving (tikkie.me). Daarbij vindt bunq dat ze een beter aanbod hebben, omdat de overboeking realtime plaatsvindt en alle functies in één app zitten. Wel betaal je €0,50 per transactie bij overboeken naar andere banken. Tussen bunq-klanten is het gratis.

Tikkie: nog een betaalapp voor vrienden

Deze nieuwe app van de ABN AMRO is al de zoveelste app die het makkelijker moet maken om geld van je vrienden te vragen. Nadat de ING al met de app Twyp kwam en de Rabobank onder het My Order-merk de app GRPPY uitbracht, kon de ABN AMRO natuurlijk niet achter blijven. Geld overboeken naar vrienden kon trouwens ook al met de app Sjaak (link) en de al eerder genoemde app van bunq (bunq). In de nieuwe Tikkie-app registreer je je eerst met je naam, telefoonnummer en IBAN-rekening.

Vervolgens hoef je alleen een nieuw betaalverzoek in te voeren met het bijpassende bedrag en een omschrijving waar de betaling voor is. Met de grote knop Verstuur met WhatsApp wordt direct WhatsApp geopend, waar je het bericht door kunt sturen naar de juiste contactpersoon. De ontvanger ziet vervolgens een tikkie.me-link waar hij of zij met behulp van iDEAL en de eigen bank-app de betaling kan uitvoeren.

Tikkie van ABN AMRO met betaalverzoek. Geld overmaken via Tikkie van ABN AMRO.

Het onhandige van Tikkie is dat je geen andere berichtendienst kunt selecteren, want de app laat alleen een grote WhatsApp-knop zien. Uiteraard is het wel mogelijk om de tikkie.me-link te kopiëren en ergens anders te delen, maar dat maakt het proces er niet sneller op. Tikkie werkt verder met elke bank, dus je hoeft geen ABN AMRO-klant te zijn.

De Rabobank-app GRPPY maakt het eenvoudiger om kosten met vrienden te delen via een chatsysteem, terwijl de Twyp-app van ING een soort digitale portemonnee is waar vrienden geld naar kunnen overmaken met je mobiele nummer. Eén ding hebben alle drie de apps in ieder geval gemeen: ze zijn voor zien van een hip-bedoelde naam en moeten het geld overmaken naar vrienden makkelijker maken.

Bekijk ook

Twyp van ING: betalingen doen naar je vrienden via je mobiele nummer

Met de Twyp-app van ING moet het makkelijker worden om geld over te maken naar vrienden. Dit doe je aan de hand van iemands mobiele telefoonnummer, waardoor lange IBAN-nummers niet meer nodig zijn.
Bekijk ook

Rabobank brengt GRPPY uit, een app om onderling kosten te delen

De Rabobank heeft vandaag 'GRPPY' uitgebracht, een app om met vrienden of familie een digitale pot te maken voor groepsuitgaven.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juni 2016 om 16:06
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.