Reacties voor: Tijdschriften lezen op de iPad: aankondiging in maart of april

John Squires, die namens News Corp, Conde Nast, Hearst en anderen bezig is om digitale tijdschriften te ontwikkelen, geeft zijn mening over de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Super dit! Ik hoop dat er in Nederland ook zoiets komt van Voetbal International of sportweek!

  2. Het zou inderdaad handig kunnen zijn als Nederlandse kranten of bladen ook met een speciale iPad applicatie komen. Het grote beeldscherm zou echt perfect ervoor kunnen zijn. Grote actie foto’s kunnen bekijken en de nieuws ernaast. Verder makkelijker andere stukken tekst lezen. Ik kan niet wachten om NU.nl op zo’n dergelijke manier te zien. Dat geeft IMO een nieuwe dimensie aan nieuws lezen. Het kan zo veel leuker worden.

  3. Ja de story, prive en weekend.

  4. Veel tijdschriften kan je al online bekijken met behulp van een uitstekende techniek, beter dan PDF, met aanzienlijk kleinere bestandformaten.

    FLASH.

    Zie bijvoorbeeld op http://www.modernmedia.nl/Epaper-viewer/3776/7372/Emerce-2008.html#ep7372=0

    De nieuwste versie van Flash ondersteund zelfs multitouch. Maar ja de iPad ondersteund geen Flash. En is daarmee een behoorlijk nutteloos ding om het web vanaf de bank mee te genieten geworden. Ik zie alle concurrenten nu al in no-time iPad klonen bouwen die gewoon draaien met Windows 7 en wel alles kunnen wat die iPad niet kan voor hetzelfde of minder geld. Dus als ik uitgever was, dan zou ik nog even de kat uit de boom kijken…

  5. Origineel geplaatst door alchemist
    Veel tijdschriften kan je al online bekijken met behulp van een uitstekende techniek, beter dan PDF, met aanzienlijk kleinere bestandformaten.FLASH.Zie bijvoorbeeld op http://www.modernmedia.nl/Epaper-viewer/3776/7372/Emerce-2008.html#ep7372=0De nieuwste versie van Flash ondersteund zelfs multitouch. Maar ja de iPad ondersteund geen Flash. En is daarmee een behoorlijk nutteloos ding om het web vanaf de bank mee te genieten geworden. Ik zie alle concurrenten nu al in no-time iPad klonen bouwen die gewoon draaien met Windows 7 en wel alles kunnen wat die iPad niet kan voor hetzelfde of minder geld. Dus als ik uitgever was, dan zou ik nog even de kat uit de boom kijken…

    We get it, iPad mist de flash, hoe vaak gaan we nog reacties van jou langs zien komen ?

  6. @alchemist: Zo geweldig is flash helemaal niet.

    80% van het flash content online is reclame en/of banners.
    De volgende 10% zijn slechte filmpjes en de laatste 10% zijn slechte games.

  7. Ik begin steeds meer het nut in te zien van de ipad. Alleen er missen wat mij betreft nog te veel belangrijk key functionaliteiten. Ik snap dat de ipad de eerste in de levenslijn is van ipads en dat ze bewust functies weglaten.

    Maar ik zou de ipad voor meer willen gebruiken dan 1 ding tegelijk en een beetje bank hangen en lezen. Films e.d. ben ik niet echt geïnteresseerd in, dat moet op een dikke tv of de bioscoop.

  8. Origineel geplaatst door Ibrahim
    We get it, iPad mist de flash, hoe vaak gaan we nog reacties van jou langs zien komen ?

    Haha ik ben die zeuren ook wel zat ja 😉 volgens mij heeft Google een batterij studenten ingehuurd om overal negatieve reacties te plaatsen.

    Maar op deze manier tijdschriften kijken is wel heel gaaf. Voor de tijdschrift industrie ook wel positief. Geen perskosten,distributiekosten e.d. Als ze voor de helft vd prijs verkocht gaan worden, denk ik dat er best veel interesse is.
    Demo van Sports Ill. ziet er wel heel goed uit.

  9. @Ibrahim: Inderdaad, Maar als ik daar nog even op in mag haken.

    Apple zou nooit en te nimmer flash accepteren / invoeren omdat flash heel kort door de bocht gezegd dood moet. En dat wil apple liever steunen dan flash zelf. Want we gaan hopenlijk z.s.m. de wonderlijke wereld van HTML5 en CSS3.0 in en dan hebben we het cpu ( en dus accu ) slurpende flash lekker niet meer nodig 🙂 en reken maar dat alle grote websites waar apple het ook overhad in de presentatie dat gaan integreren.

    Fijn fijn fijn…en dan vind ik de Ipad pas nut hebben, internet techniek loopt nog te veel op oude troep, de ipad staat in zijn kinderschoenen maar hij is er wel al klaar voor.

    ook nog even een opmerking over die zogenaamde flash ereader site Op mijn net nieuw gekochte gamebak is het niet voor uit te branden. Snappen jullie mensen die flash nog steeds als goed zien nu het NIETnut van flash eens in?

  10. Ik zie een enorme toekomst voor toepassingen in de commerciele luchtvaartindustrie. iPads beschikbaar bij je stoel met toegang tot een enorme hoeveelheid digitale content, e-mailen, zelf kiezen welke films je wilt zien of muziek welke je wilt horen tijdens de vlucht, passagiersinformatiesysteem, online informatie zoeken over je bestemming(en), diensten online bestelling voor je bestemming terwijl je onderweg bent (hotel, huurauto enz), games spelen enz…enz! Digitale
    adverteerders gaan nu al kwijlen!!

  11. idd stop eens met dat gezeur over flash… het is traag achterhaald en oudbollig….

    Apple heeft het tenminste door en ik moet zeggen dat het Youtube filmpje er stukken beter uitziet dan de link die je plaatst.

    Tsss

  12. Origineel geplaatst door alchemist
    http://www.modernmedia.nl/Epaper-viewer/3776/7372/Emerce-2008.html#ep7372=0

    Ik vind het maar behelpen, ik denk dat het veel beter kan en moet.
    Tot die tijd lees ik liever een echt tijdschrift.

    Had graag gezien dat Apple ook voor tijdschriften een app had gemaakt met features die het ècht een alternatief zouden maken voor papieren tijdschriften.
    Nu moet elk tijdschrift weer met een eigen app komen, waarbij de bediening steeds weer anders is, etc.
    Jammer.

  13. Jaa power unlimited!!

  14. @Sredlums: wanneer Apple een tijdschriften app gemaakt zou hebben met een eenheid in bediening, dan zouden tijdschriften zich waarschijnlijk te beperkt hebben gevoeld om zich te kunnen onderscheiden. Met behulp van de SDK kunnen ze echter helemaal losgaan in ontwerp en kunnen ze de mogelijkheden van de iPad ten volste benutten. Ik hoop anderzijds wel dat de tijdschriften hun apps zodanig bouwen dat ze ook in html 5 kunnen worden getoont zonder grote verschillen, zodat je ook vanaf een touch-tablet met bijvoorbeeld Windows (7) of Chrome OS ervan kunt genieten.

  15. icreate en macworld magazines zijn al in appstore te krijgen voor de iPhone. Ik las op de site van icreate magazine dat ze al bezig waren met 1 voor de iPad.

    Ik zou ook meer magazines willen zien op de iPad, vooral game magazine zou ik leuk vinden..hoe dik is dat gewoon!!

  16. @oxigel:

    Origineel geplaatst door oxigel
    hoe dik is dat gewoon!!

    een ipad is altijd even dik. Hoeveel pagina’s je er ook in opslaat. 

  17. @Donstil: Hahahaha, hij bedoelt dus “hoe vet is dat gewoon”

  18. Kan ook veel beter: kijk maar eens op http://www.born05.nl naar het Bomvol en iFly Magazine

  19. @donstil, jij gekkerd, hij bedoeld met ‘hoe dik’ (straattaal)> ‘hoe mieters’ 😉

  20. Origineel geplaatst door Brando55
    Kan ook veel beter: kijk maar eens op http://www.born05.nl naar het Bomvol en iFly Magazine

    Dat ziet er goed uit! Icm een touchscreen is het best interessant. Ik merk echter wel dat m’n fan begint te loeien…

  21. @Brando55:
    Deze projectsites zien er natuurlijk mooi uit, maar ik zie niets dat niet in html5 zou kunnen worden geschreven. En wat Ferry al aangaf: je merkt gelijk aan je cpu dat deze sites er veel van vragen. Wat mij betreft heeft Apple groot gelijk dat ze flash niet zomaar opnemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.