Tijdschriften lezen op de iPad: aankondiging in maart of april

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

sports illustratedIn de aankondiging van de iPad werd gesproken over boeken lezen en de applicaties van kranten zoals New York Times lezen op je iPad. Wat eigenlijk nauwelijks ter sprake kwam is het lezen van tijdschriften op de iPad. Voorafgaand aan de lancering van de iPad werd daar veel over gespeculeerd, vooral omdat grote tijdschriftuitgeverijen als Conde Nast bezig waren om hun magazines digitaal beschikbaar te maken.

John Squires, voormalig topman bij Time Inc. en tegenwoordig bezig met het maken van een digitale tijdschriftenwinkel voor Conde Nast, Hearst, Meredith, News Corp en Time Inc, heeft zijn mening gegeven over de iPad. Squires is een blog begonnen waarin hij vanuit zijn bedrijf Next Issue Media vertelt wat er in de industrie gebeurt en hoe hij erover denkt.

Squires bespreekt in een van zijn eerste artikelen de mogelijkheid om tijdschriften op de iPad te lezen. Het is een mooi apparaat, met een scherm van hoge kwaliteit dat door z’n afmetingen van 9,7 inch ook nog eens erg geschikt is om te lezen. De grote foto’s van het blad Sports Illustrated zien er op de iPad prachtig uit. Redacties van modebladen zullen ook blij zijn hoe scherp de modefoto’s op de iPad afgebeeld kunnen worden. Apple heeft de lat hoog gelegd voor de rest van de industrie. De lage prijs is ook een pluspunt, al hoopt Squires dat er nog goedkopere altenatieven zullen komen.

In maart of april verwacht Squires’ de eerste aankondigingen van zijn bedrijf Next Issue Media, meldt hij op zijn blog. Gezien het enthousiasme voor de iPad en het belang van het apparaat in de markt, zal het vreemd zijn als daar geen plannen voor tijdschriften op de iPad bij zitten.

Hoe dat eruit komt te zien, is in onderstaande video te bekijken. De video is van begin december 2009, op een apparaat dat niet eens zo veel verschilt van de Apple iPad. In dit geval is het echter een apparaat met het logo van Time Inc.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.