Tijdelijk Gratis
Tijdelijk Gratis

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: WeatherCube, DJ Player en meer

· Jeroen Wienen

tijdelijk gratisHet is weer zondag en dat betekent dat we weer de beste apps op een rijtje hebben gezet die je tijdelijk gratis uit de App Store kunt downloaden. Vandaag kun je een flinke besparing doen op apps, maar dat komt vooral door één app, die maar liefst €39,99 goedkoper dan normaal is, namelijk DJ Player. Verder vind je WeatherCube in de lijst, een app van Nederlandse komaf. In de rest van de lijst vind je onder andere apps waarmee je YouTube-video’s kunt bekijken, sit-ups kunt oefenen, panorama-foto’s kunt maken en mee kunt golfen.

WeatherCubeWeatherCube
Categorie: Het weer
Was: €1,79

WeatherCube is een app van de Nederlandse ontwikkelaar Appsuperb. Inspiratie voor de app is Clear, de bekende takenlijst-app. De gebruikersinterface bestaat, zoals de naam Weathercube al verraadt, uit een ronddraaiende kubus die met allerlei veegbewegingen en taps kan worden gemanipuleerd. Menu’s, pop-overs en zaken die je in andere apps wel tegenkomt zul je in Weathercube niet terugvinden. Er is wel een soort menu met instellingen dat je kunt openen door de bekende pinch-to-zoom-beweging (twee vingers op het scherm plaatsen en verticaal uit elkaar schuiven). Hier vind je onder meer de mogelijkheid om verschillende steden/locaties toe te voegen en kun je kiezen uit verschillende thema’s: blauw, rood, groen, oranje, paars, zwart en wit. Voor ieder wat wils. Voor wie liever verrast wil worden is er ook nog de optie Randomizer die telkens een andere kleur toont. Ook kan er gewisseld worden tussen eenheden voor temperatuur, windkracht en neerslag. Eerder schreven we al een review van de app.

WeatherCube is 120 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. De app vereist minimaal iOS 5.0.

DJ PlayerDJ Player
Categorie: Muziek
Was: €39,99

Deze app biedt een dj bijna alles wat ‘ie nodig heeft. Zo bevat de app 2 decks, die een eigen effecten-deck hebben en een mixer om de 2 decks mee te mixen. Verder kun je cue-points toevoegen in je nummers en kun je tevens nummers loopen, zit er een midi-controller in de app die volledig te mappen is en wordt van ieder nummer een beatgrid getoond. Verder bevat de app een BPM sync en heb je de mogelijkheid nummers op verschillende manieren voor te beluisteren.

DJ Player is 329 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 3 sterren. De app is universeel en vereist minimaal iOS 5.1.

GlitchMachineGlitchMachine
Categorie: Muziek
Was: €2,69

Met de vorige app kun je muziek draaien, met deze kun je ‘m maken. De bekende dj Deadmau5 noemde de app een “great little noise machine“. En dat is een prima omschrijving van de app, die rechtstreeks uit je jaren 80 getrokken is. De app is een generative music synthesizer, waarmee je patronen met melodieën kunt maken en vervolgens achter elkaar laten afspelen en live aanpassen.

GlitchMachine is 39 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. De app is universeel en vereist minimaal iOS 4.3.

runtasticruntastic SitUps Pro
Categorie: Gezondheid en fitness
Was: €0,89

Dikke kans dat je wel eens van runtastic gehoord hebt. Onder deze noemer staan namelijk een boel apps in de App Store. Eerst waren dat alleen apps die zich met hardlopen bezig hielden, maar ondertussen kun je je hele fitness work-out monitoren met runtastic-apps. Zo ook het doen van sit-ups. Trainingen bestaan uit sets. Begin je op het laagste niveau, dan moet je bijvoorbeeld twee sit-ups of push-ups doen, waarna je 30 seconden mag pauzeren. Dit proces herhaal je tot je een bepaald aantal haalt. Een profielpagina laat zien hoeveel oefeningen je al hebt gedaan en hoe je trainingsdagen er vergeleken met elkaar uitzien. In dit overzicht krijg je ook de resultaten van de andere fitness-apps te zien.

runtastic SitUps Pro is 22 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. De app is universeel en vereist iOS 6.0.

Flick GolfFlick Golf
Categorie: Games
Was: €0,89

Met deze game ga je de golfbaan op. Je kunt snel beginnen aan een spelletje, of een heel toernooi spelen. In de game moet je met verschillende dingen rekening houden, zoals de afstand tot de hole en de windsterkte. Het balletje sla je door met je vinger te vegen en in de lucht kun je er nog een extra effect aan meegeven, waardoor je de bal net genoeg snelheid kunt meegeven, of juist niet, om de hole perfect te bereiken.

Flick Golf is 6624 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. Flick Golf is een universele app en vereist minimaal iOS 3.1.

Panorama 360360 panorama
Categorie: Foto en video
Was: €0,89

Sinds Apple in iOS 6 standaard een panorama-functie heeft toegevoegd in de camera-app van de iPhone hebben panorama-apps het een stuk moeilijker in de App Store. Panorama heeft één groot verschil met de panorama-optie van Apple: met de app kun je een panorama maken die een foto maakt van de omgeving 360 graden om je heen. Een volledig rondje dus, waar de standaard camera-app een kleinere afstand aanbiedt.

360 panorama is 90 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. De app is een universeel en vereist minimaal iOS 5.1

YouVideoYouVideo
Categorie: Entertainment
Was: €4,49

Waar er sinds iOS 6 een panorama-functie bijkwam, verdween de YouTube-app. Daarom zijn er verschillende alternatieven. Eén daarvan is YouVideo. Je kunt in deze app alle YouTube-video’s doorzoeken en genres, top video’s en categorieën bekijken.

YouVideo is 30 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren. De app is een universele app en vereist minimaal iOS 5.0.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding? Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store. iCulture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.