Tijdelijk Gratis
Tijdelijk Gratis

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: Sonic Jump, Swordigo en meer

· Jeroen Wienen

tijdelijk gratisIn dit wekelijkse artikel met tijdelijk gratis iOS-apps is het vandaag smullen voor de fans van een goede game, want die zijn er vandaag in overvloed. Wat dacht je van Super 7? Deze oudgediende in de App Store is met ruim 1 miljoen downloads absoluut geen kleintje. Als dat niet je ding is vind je altijd nog Sonic Jump in de lijst, of Swordigo, een voormalig iPhoneclub-Game van de Week. Maar ook voor de niet-gamers staan er mooie dingen in de lijst, zoals LensFlare, een app waarmee je aparte effecten kunt toevoegen aan je foto´s en FioWriter, een app waarmee je beter en makkelijker kunt tekstverwerken op je iPhone.

Super 7Super 7
Categorie: Games
Was: €0,89

Super 7 is een arcade-game waarbij je zevenhoekige disks moet verzamelen en met behulp van verschillende waarden op de disks een zeven moet vormen. Dit doe je door met je vinger over het scherm te slepen (zoals in Flight Control) en deze onderling te verbinden met een lijn. Door de lijn worden ze dan naar elkaar toe getrokken. We schreven al eerder een review over deze game; toen kreeg de applicatie een 8 als eindbeoordeling. Tegenwoordig is de applicatie al meer dan 1 miljoen keer gedownload en dus een behoorlijk succes in de App Store te noemen.

Super 7 is 8190 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. Super 7 is een universele applicatie en is dus optimaal te gebruiken op zowel iPhone als iPad. De app vereist minimaal iOS 4.3.

SizerSizer
Categorie: Lifestyle
Was: €1,79

Met deze applicatie weet je welke maat je in je kleding nodig hebt in andere landen. Dat is handig wanneer je op vakantie gaat naar een land waar een ander maatsysteem gebruikt wordt, maar ook als je via een webshop kleren besteld die gevestigd is in een ander land. In de app kun je profielen aanmaken voor verschillende personen en per kledingstuk aangeven welke maat je voor dat artikel nodig hebt.

Sizer is 113 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren en vereist minimaal iOS 4.3.

Sonic JumpSonic Jump
Categorie: Games
Was: €1,79

Ben je fan van Sonic en is Doodle Jump toevallig ook een van je favoriete games? Dan is vandaag je geluksdag. Deze app combineert namelijk de personages van de bekende Sega-game Sonic met de spelopzet van Doodle Jump. De app bevat 2 spelmodi: story en arcade. In de story-modus werk je verschillende levels af, om zo steeds verder te komen in de game en nieuwe werelden te ontdekken. De arcademodus lijkt meer op de klassieke Doodle Jump, waar je zo lang mogelijk moet blijven springen om zo de hoogste score te behalen. Eerder schreven we een uitgebreide bespreking van de app.

Sonic Jump is 2175 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. De game werkt op de iPhone 3GS en later met minimaal iOS 4.3.

Lapse it ProLapse It Pro
Categorie: Foto en video
Was: €1,79

Met Lapse It kun je time lapse en stop-motion-filmpjes maken. Deze filmpjes bestaan uit foto’s, die aan elkaar geplakt worden. Dit kunnen losse foto’s zijn die je zelf maakt, of foto’s die met een bepaald interval gemaakt worden. De app bevat verschillende filters en je kunt filmpjes exporteren in MP4 en MOV-formaat, tot 1080p. Verder kun je filmpjes direct delen op verschillende sociale netwerken, waaronder YouTube en Vimeo.

Lapse It Pro is 244 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. De app vereist minimaal iOS 5.0 en werkt op de iPhone 3GS en later.

Grand Prix BuilderGrand Prix Builder
Categorie: Games
Was: €0,89

Met deze app kun je je eigen Grand Prix circuit ontwerpen, laten bouwen en vervolgens in een bolide stappen om er een rondje op te rijden. Dat kan in verschillende gamemodi. Zo kun je in de championship-modus zelf circuits ontwerpen in 10 verschillende landen en de strijd met andere racers aangaan. Verder zijn er nog een challenge en practice-modus en kun je je eigen snelste tijd proberen te verbeteren in time trial. Het racen doe je overigens niet zelf, maar is afhankelijk van de instellingen van je auto in combinatie met het circuit.

Grand Prix Builder is onvoldoende keren beoordeeld om een gemiddelde beoordeling te geven. De app vereist minimaal iOS 4.3 en werkt optimaal op zowel iPhone als iPad.

FioWriterFioWriter
Categorie: Productiviteit
Was: €1,79

Wanneer je vaker teksten schrijft op je iOS-apparaat dan zul je dat waarschijnlijk niet met de standaard notities-app van je iPhone of iPad doen. Een alternatief voor deze app is FioWriter. Deze app geeft je verschillende shortcut-toetsen, waardoor je bepaalde handelingen (sneller) kunt doen. Verder kun je met de app bestanden automatisch opslaan, terwijl je er aan werkt en kun je je bestanden synchroniseren met iCloud en Dropbox.

FioWriter is een universele app die 14 keer beoordeeld is met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. De app vereist minimaal iOS 5.0.

SwordigoSwordigo
Categorie: Games
Was: €1,79

Swordigo is een voormalig Game van de Week van iPhoneclub. Nintendo vormde de inspiratiebron voor Swordigo en dat vertaalt zich naar het cameraperspectief en de schildpadden van Super Mario, het ontdek-de-spelwereld idee van Super Metroid en de sfeer en kleuren van Zelda. Tel het bij elkaar op en je krijgt niet louter een flauwe hommage, maar een imponerende game. Ook qua spelopzet grijpt Swordigo je meteen vast. Je komt oog in oog met het kwaad, wordt vermorzeld en daarna begint het avontuur. Het geweldige avontuur, waarin je nieuwe gebieden verkent en nieuwe geheime locaties ontdekt. Waarin je verrast wordt door nieuwe vijanden die je weer op een andere manier moet bevechten. Waarin je langzaam nieuwe krachten vrijspeelt die je verder op weg helpen.

Swordigo is 17989 keer beoordeeld en het gemiddelde liegt er niet om: 5 sterren. Swordigo is een universele app en vereist minimaal iOS 4.3.

LensflareLensFlare
Categorie: Foto en video
Was: €0,89

Er zijn nog steeds fototoepassingen te bedenken voor de iPhone en iPod touch die nog niet eerder langskwamen. LensFlare is een applicatie waarin een foto voorzien kan worden van een lichteffect dat in de jaren negentig de running gag was in videogames en films, maar daarna niet veel meer werd gezien. Op de iPhone wordt het effect van de lichtbundel die op je afkomt weer in ere hersteld. Het is niet zo nuttig als het bewerken van kleuren en werpt vast niet zo’n nostalgisch gevoel op als het gebruiken van kleurenfilters van weleer, maar LensFlare kan een foto net weer even meer bijzonder maken. In de applicatie zijn er een legio aan effecten van sterren, weerspiegelingen en lichtbundels die losgelaten kunnen worden op een ter plekke geschoten foto of een kiekje uit het foto-album. Onder die effecten zit bijvoorbeeld een heldere poolster, wit licht, een rode laser en een plasmastraal. Ze lijken vooral geschikt om wat surrealistischere foto’s mee te versieren. Een rode laser doet het natuurlijk ook goed uit de voorkant van een speelgoedpistool.

LensFlare is 140 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. De app is universeel en vereist iOS 5.0.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding? Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store. iCulture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.