Tijdelijk Gratis
Tijdelijk Gratis

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: iStudiez Pro, Motorblast en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Jeroen Wienen

tijdelijk gratisZoals iedere week hebben we ook deze week de beste tijdelijk gratis apps van dit moment verzameld. Onder deze apps vind je bijvoorbeeld iStudiez Pro, een populaire studie-app die voor het eerst in zijn bestaan gratis is! Maar ook Motorblast, een racegame waar je je tegenstanders ook met behulp van wapens kunt uitschakelen. Verder kun je collages maken met ArcFrame, plaatjes bekijken op Reddit met Scrollit en bestanden beheren en delen met FileMaster. De volledige lijst vind je hieronder.

iStudiez ProiStudiez Pro
Categorie: Productiviteit
Was: €2,69

iStudiez Pro is een agenda-app die in het bijzonder is toegespitst op college en de middelbare school. In de app kan je huiswerk en opdrachten bijhouden en die rangschikken op datum, deadline en per vak. Je moet er wel even goed voor zitten om je agenda te prepareren voor de komende periode. Je kan trimesters, semesters of andere periodes invoeren in de planner, waarbij je meteen vakken kan toevoegen aan een periode. Die vakken zet je op een datum en een tijdstip van terugkeren en zo is de Planner dus in feite je rooster voor de volgende periode. Je kan er ook vakanties en contactgegevens van docenten kwijt. Per vak kan je opdrachten in de app invoeren en die voorzien van je groepsgenoten en de deadline. De bijbehorende Mac-app kost €8,99.

iStudiez Pro is 6004 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. De app is universeel en vereist minimaal iOS 5.0.

ArcFrameArcFrame
Categorie: Foto en video
Was: €0,89

Met deze app kun je collages maken die bestaan uit verschillende foto’s op je iPhone. De app heeft 60 standaard lay-out’s waarin jij enkel je eigen foto’s hoeft te selecteren. Je kunt deze echter naar eigen wens aanpassen. In totaal kun je tot maximaal 9 foto’s in één collage verwerken.

ArcFrame is een universele applicatie die keer is 33 beoordeeld met een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren. De app vereist minimaal iOS 5.0.

FileMasterFileMaster
Categorie: Diensten
Was: €1,79

Met deze applicatie kun je je iPhone veranderen in een “usb-stick”. Daarmee bedoelen we dat je bestanden in de app kunt opslaan, die je anders niet op je iPhone zou kunnen zetten. Ook kun je ze delen met anderen dankzij deelopties via wi-fi en Bluetooth. Ook kun je een groot deel van de bestanden van direct vanuit de applicatie afspelen.

FileMaster is een universele app, werkt op de iPhone 3GS en later en vereist minimaal iOS 4.3.

MotorblastMotorblast
Categorie: Games
Was: €2,69

Motorblast is een heel geinig funrace-spelletje waarin je zowel met als zonder power-ups onderweg scheurt. Het spel haalt zoveel mogelijk uitdagingen uit de verschillende mogelijkheden. De eerste race in de jungle is tegen drie tegenstanders zonder wapens, daarna doe je hetzelfde circuit over met alle wapens, alleen geweren, alleen boosts of individueel als een uitdaging waarbij je door zoveel mogelijk poortjes moet rijden. Qua speltype is er genoeg afwisseling, maar dat wordt teniet gedaan door het feit dat het spel alle actie constant op dezelfde circuits laat plaatsvinden. Pas na bijna tien uitdagingen krijg je een voorproefje van het volgende circuit dat gedomineerd wordt door watervallen. De omgevingen zijn ogenschijnlijk off-road, maar Motorblast stuurt zo strak als een asfaltracer. Mag trouwens ook wel met de mijnen, raketten en botsingen die je op je dak krijgt. Een online multiplayer zorgt ervoor dat je precies hetgeen kan spelen dat je wilt spelen in Motorblast.

Motorblast is 164 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. De app is universeel en vereist iOS 5.0.

Compasso SynthCompasso Synth
Categorie: Muziek
Was: €0,89

Deze app verandert je iPhone in een synthesizer die gebruik maakt van de gyroscoop in je iPhone. Door je iPhone heen en weer te bewegen kun je de resonantie, cut-off, LFO Rate of oscillator instellingen veranderen. Verder kun je spelen met een boel van de instellingen om het instrument helemaal naar eigen wens te maken.

Compasso Synth werkt op de iPhone 3GS en later met minimaal iOS 5.1 geïnstalleerd.

ScrollitScrollit
Categorie: Amusement
Was: €0,89

Er staan al een boel apps in de App Store waarmee je Reddit handig kunt bekijken. Deze app richt zich echter enkel op het bekijken van foto’s op Reddit en dus niet de topics die bestaan uit video’s of tekst. Daardoor krijg je een visueel aantrekkelijke app op je scherm, die alle foto’s van een subreddit naar eigen keuze toont.

Scrollit is 6 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. De app werkt op de iPhone 3GS en later met minimaal iOS 5.0.

Epic Battle Ants WarEpic Battle: Ants War
Categorie: Games
Was: €0,89

In deze game ben jij de aanvoerder van een mierenleger dat in opstand komt tegen de overheersing van de Zombie Koningin Mier. In de game stuur je de troepen aan. Hier kun je verschillende tactieken voor gebruiken in de tientallen verschillende levels. Ook bevat de game verschillende gamemodi.

Epic Battle: Ants War is 296 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en vereist iOS 4.3.

Ook gratis in de App Store

De volgende apps werden eerder behandeld op iPhoneclub en zijn op het moment van schrijven nog steeds gratis te downloaden:

  • Calorie Counter Plus (gratis, was €0,89, universeel, iOS 4.3+) – Bijhouden hoeveel calorieën je binnenkrijgt.
  • Pride and Prejudice and Zombies (gratis, was €7,99, universeel, iOS 4.0+) – Moderne interpretatie van 200 jaar oud verhaal.
  • Compasso Synth (gratis, was €0,89, iPhone, iOS 5.0+) – Prachtig vormgegeven synthesizer-tool met dank aan de kompas-functie.
  • Mahjong Deluxe (gratis, was €0,89, universeel, iOS 4.3+) – Het oude Aziatische spelletje van steentjes combineren en wegspelen.
  • Red Baron’s Revenge (gratis, was €0,89, universeel, iOS 5.0+) – Van bovenaf bekeken vliegspelletje met bekende rode dubbeldekker.
  • Paper Galaxy (gratis, was €0,89, universeel, iOS 3.1.3+) – Springspelletje met planeten en zwarte gaten.
  • Gravity 2.0 (gratis, was €2,69, universeel, iOS 4.3+) – Actie-strategiespelletje met planeten en explosies.
  • Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding? Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

    Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store. iCulture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.