Tieners verbannen uit Apple Store na iPhone-unlock

· Gonny van der Zwaag

Tieners verbannenVier tieners uit Palo Alto (Californië) zijn uit de Apple Store verbannen omdat ze software van derden op een iPhone hadden geïnstalleerd. De manager van de plaatselijke Apple Store belde de politie nadat bleek dat highschool-student Daniel Fukuba de game Raging Thunder op de iPhone had geïnstalleerd om de mogelijkheden van de iPhone aan zijn vrienden te demonstreren. Na het verlaten van de winkel haalde de manager de jongens weer de winkel binnen en belde de politie.

De tieners beweren dat de manager ook foto’s van ze heeft gemaakt, maar de hiernaast getoonde foto ziet er wat ongeloofwaardig uit: gaan mensen zo tevreden lachend poseren als ze net zijn gesnapt en op de politie wachten (en waarom staan er eigenlijk maar twee personen op de foto in plaats van vier)? Het zou dan ook een broodje aap-verhaal kunnen zijn. Hoe dan ook, de tieners konden na 2,5 uur hun weg weer vervolgen en zijn niet gearresteerd, maar de manager heeft wel foto’s rondgestuurd naar Apple Stores in de omgeving, zodat ze daar niet ongemerkt binnen kunnen lopen.

Van een wereldwijde verbanning uit de Apple Stores, zoals sommige websites schrijven, lijkt niet echt sprake. De jongens zeggen wel dat dit het geval is, maar een Apple-woordvoerder ontkende dat. Eigenlijk is er niets nieuws aan de hand: toen het unlocken van iPhones zo simpel was geworden dat je alleen nog maar een URL in de browser hoefde in te tikken, ging er een unlockgolf door de Apple Stores. Maar een oproep om “die arme, onderbetaalde Apple Store-medewerkers het leven niet moeilijker te maken dan het al is” maakte er een einde aan.

Via: Wired.com

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.