Tien Apple TV 4 games en apps om naar uit te kijken

De Apple TV 4 staat voor de deur, en daarmee ook de eerste apps voor tvOS. We zetten tien apps en games op een rijtje die onderweg zijn naar de nieuwe Apple TV.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV 4 met televisiescherm.

De eerste exemplaren van de Apple TV worden eind deze week geleverd. In de tussentijd zijn app-ontwikkelaars druk bezig met het klaarmaken van hun apps en games voor tvOS. Een aantal ontwikkelaars geeft alvast een voorproefje van wat we later deze week kunnen verwachten.

Withings Home

Withings-APple-TV
Beveiligingscamera Withings Home benut ook de mogelijkheden van de nieuwe Apple TV. Met de app kun je live meekijken met de Withing-camera’s die door je huis verspreid staan. Je kunt maximaal vier live video’s tegelijkertijd streamen, zo schrijft 9to5mac. Wil je meer weten over de beveiligingscamera’s van Withings Home, dan kun je terecht bij het onderstaande artikel.

Bekijk ook

Withings Home aangekondigd: huiscamera werkt met Apple's HomeKit

Withings heeft Withings Home aangekondigd, een HD-camera met sensoren, die als babyfoon, beveiligingssysteem en andere toepassingen te gebruiken is.

Periscope

apple-tv-periscope
Een livestream-app als Periscope past natuurlijk perfect in de App Store van de Apple TV. Twitter is al een tijdje bezig met een speciale Periscope-app voor tvOS, zodat je gemakkelijk livestreams kunt bekijken op het grote scherm van je tv. Vlak voor de onthulling van de Apple TV 4 werd al duidelijk dat Twitter aan deze app werkte.

Bekijk ook

Twitter werkt stilletjes aan een Periscope-app voor de nieuwe Apple TV

Twitter is in alle stilte bezig met het maken van een Periscope-app voor de Apple TV, die op 9 september wordt verwacht. De app is bedoeld om livestreams te kijken.

VLC

VLC-app
VLC is druk bezig met het ontwikkelen van een Apple TV-app, maar lijkt nog in een erg vroeg stadium te zitten. In een blogpost laat VLC weten dat er video playback aanwezig is, en zien we in een screenshot een vroege versie van de app.

Simplex

Simplex
Simplex streamt heel je Plex-bibliotheek naar de Apple TV en gebruikt hier een vormgeving voor die goed aansluit bij de rest van tvOS. Als je al je films al opgeslagen hebt in Plex, dan is dit een app die je zo snel mogelijk wilt installeren. Plex liet in september ook al weten aan een eigen app voor de Apple TV 4 te werken. Die app zal meteen bij de start van de Apple TV 4 beschikbaar zijn.

Bekijk ook

Plex komt naar de Apple TV

De populaire media-streamingsoftware Plex komt naar de Apple TV. De ontwikkelaars gaan er snel mee aan de slag, zodat je niet meer afhankelijk bent van AirPlay, een jailbreak of streamen via het netwerk.

Sketch Party TV

Sketch-Party-Apple-TV
Sketch Party TV is typisch zo’n spelletje dat je gebruikt om aan je vrienden de mogelijkheden van de nieuwe Apple TV te laten zien. De originele SketchParty kon je al naar de oudere Apple TV-modellen streamen, maar kampte vaak met slechte verbindingen en slechte framerate. Nu de app op de nieuwe Apple TV 4 draait werkt hij een stuk beter. Mensen kunnen nog steeds hun iPhone en iPad aan het spel koppelen om ze als controllers te gebruiken.

Mr Jump

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Mr Jump won al heel wat zieltjes op de iPhone en iPad door de hoge moeilijkheidsgraad en het vrolijke uiterlijk. Een uitdagende platformgame mag natuurlijk niet ontbreken op de Apple TV en Mr Jump lijkt hier de uitgelezen kandidaat voor. Door snel op het touchpad van de Siri Remote te tikken maakt het figuurtje een klein sprongetje, je laat hem hoger springen door het touchpad langer ingedrukt te houden.

Bekijk ook

Springspelletje Mr Jump is de nieuwe Flappy Bird?

Het frustrerend eenvoudig te bedienen doch lastig te spelen Mr Jump is de spirituele opvolger van Flappy Bird. De game is mateloos populair.

Airbnb

Airbnb-apple-tv
Op het blog van Airbnb krijgen we al een voorproefje van de Airbnb-app op de Apple TV 4. Zo te zien is er veel ruimte voor grote foto’s, zodat je een goede indruk kunt krijgen van de woning die je misschien voor een paar nachtjes wilt huren. Via de app moet je ook je eigen woning aan kunnen bieden. Als een woning of kamer je bevalt kun je hem snel toevoegen aan je favorieten.

Streaks Workout

Streaks-workout
De populaire gezondheids-app Streaks maakt ook de overstap van iOS naar tvOS. Door verschillende oefeningen te selecteren verandert je huiskamer in een sportschool. De app moedigt je aan om dagelijks een korte workout te doen, en slaat de prestaties van voorgaande dagen op. De app heeft een fris uiterlijk en een flinke collectie aan oefeningen die van makkelijk tot best lastig gaan.

Rayman Adventures

Rayman-Adventures
Het nieuwe avontuur van Rayman verschijnt ook op de Apple TV 4. Met de games Jungle Run en Fiesta Run bewees Ubisoft al in staat te zijn om prachtige games voor iOS te maken, en nu ze jouw volledige televisiescherm tot hun beschikking hebben wordt het er alleen maar mooier op. Ook Transistor en Guitar Hero Live maken de overstap naar de Apple TV 4.

7 Minute TV Workout

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ook 7 Minute TV Workout gaat zijn best doen om jou gezonder te maken via een app op de Apple TV. In de app kun je demonstraties van sporters zien en nadoen, terwijl een teller laat zien hoe lang je de oefening nog vol moet houden. In bovenstaande video krijg je een voorproefje van de app. De 7 Minute Workout-app is al jaren beschikbaar op iOS, en is daar ook erg populair.

Bekijk ook

7 Minute Workout op iPhone geeft 36 oefeningen weg

De populairste 7 Minute Workout app in Nederland is voorzien van een update met 36 nieuwe oefeningen. Je kan ze gratis krijgen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.