Reacties voor: Telegram Messenger verovert App Store na WhatsApp-overname

Telegram Messenger, chatten met betere privacyfuncties op je iPhone. Complete uitleg over Telegram, het messagingalternatief voor WhatsApp.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 158 reacties

  1. ik blijf gewoon bij whatsapp volgende week hoor je toch niks meer over deze enorme paniek. dat facebook whatsapp heeft over genomen.

  2. Heel hartelijk bedankt voor het zeer interessante artikel. 😉

  3. Hier op kantoor ook,, iedereen heeft vandaag die russische zooi geinstallerd..

    De kgb kijkt met je mee

  4. Klopt, volgende week hoor je hier niets meer over. Het grootste deel van de huidige gebruikers zullen niet overstappen en het zal hun dan ook vrij weinig schelen of Facebook het overgenomen heeft of niet.

    BBM werd ook direct een hit na het lanceren van de iPhone en Android app. Momenteel hoor je hier bijna niemand meer over.

    Zo werkt het…

  5. Origineel geplaatst door lordbachus
    Hier op kantoor ook,, iedereen heeft vandaag die russische zooi geinstallerd..De kgb kijkt met je mee

    Servers staan in USA

  6. @lordbachus: De KGB bestaat alleen nog in Wit-Rusland/Belarassiya

  7. Die landcode app werkt dus niet, blijft melding geven dat er een geldige landcode moet worden ingevoerd, +31, +031, 0031 niks werkt helaas

  8. Origineel geplaatst door lordbachus
    De kgb kijkt met je mee

    De servers van de applicatie staan in de Verenigde Staten, niet in Rusland

    NSA bedoel je.

  9. Zojuist Telegram Messenger geprobeerd. 1 persoon in mijn contactenlijst gebruikt de app. Ik blijf liever bij WhatsApp.

    Gebruikers zullen niet snel overstappen.

  10. Duidelijk en compleet artikel, netjes!

    Origineel geplaatst door lordbachus
    Hier op kantoor ook,, iedereen heeft vandaag die russische zooi geinstallerd..De kgb kijkt met je mee

    De servers staan in de Verenigde Staten, en de NSA heeft je gegevens al een poosje 😉

  11. Ik weet niet of het klopt dat er perse +31 voor een telefoonnummer moet staan. Ik zie ook contacten in Telegram waar geen +31 voor staat in mijn adresboek.

  12. @joey: Wat je zegt is correct.
    Maar eenmaal Facebook geld nodig heeft ZAL er zeker en vast reclame komen.
    Niet gelijk misschien, niet de nabije toekomst. Maar markeer mijn woorden, Reclamen ZAL er komen in Whatsapp sinds Facebook de leider is. Tenslotten maken ze geld vanuit de gebruikers zelf dus waarom niet, hun zou het niet interesseren of ze nu reclamen zien of niet…

    & dit lijkt ECHT hard op Whatsapp 😛 Toch maar eens testen. En het laatste; KGB of NSA? Toch hetzelfde 😉

  13. quote: De servers van de applicatie staan in de Verenigde Staten, niet in Rusland.

    Dat is incorrect, de servers staan wereldwijd verspreid. Zie frontPage http://www.telegram.org
    “Distributed – Telegram servers are spread worldwide for security and speed.”

    Overigens zijn de berichten versleuteld – ook al verkrijgt de NSA data, dan kunnen ze dat niet zo 1, 2, 3 gebruiken.

  14. Waar ik me meer zorgen om maak is dat Google overal tussen zit. Ook tussen apps (Google Play). Is er ook gewoon een online versie van Telegram ? (websiteversie dus)

  15. Origineel geplaatst door Dodo
    Klopt, volgende week hoor je hier niets meer over. Het grootste deel van de huidige gebruikers zullen niet overstappen en het zal hun dan ook vrij weinig schelen of Facebook het overgenomen heeft of niet.BBM werd ook direct een hit na het lanceren van de iPhone en Android app. Momenteel hoor je hier bijna niemand meer over.Zo werkt het…

    Zo werkt het voor jou misschien. Er zijn een hoop alternatieve apps die een leuke userbase hebben. Het ligt een beetje aan je vriendengroep in hoeverre je het veelvuldig kunt gebruiken. Ik gebruik zelf al een week naar volle tevredenheid Telegram, en als ICT’er heb ik, evenals veel mensen om mij heen, behoefte aan een desktop app. Veel plezier met WhatsApp verder, ik gebruik het liever als tweede keuze, en hopelijk ooit uberhaubt niet meer!

  16. De servers staan in de Verenigde Staten, dus hoezo KGB.
    U.P.H. heb ik vandaag ook Telegram geïnstalleerd en al mijn vrienden een uitnodiging gestuurd. Eens kijken hoe snel we WhatsApp ten gronde kunnen krijgen. Net als Napster, kanaal, emule, icq, enz.
    Laat Facebook maar een poepie ruiken, haha.

  17. Is er geen app zoals whatsapp/telegram die je op je pc als op je iphone kan gebruiken?

  18. Beetje jammerlijke ontwikkeling, dit. Door Whatsapp/Facebook in te ruilen voor Telegram/VK schiet men per saldo toch niets op? Wederom sociale netwerken en daarmee adverteerders en overheidsdiensten die meelezen.

  19. @Ralph84: Telegram kan volgens de website ook op een desktop. Andere optie die ik gebruik is Hangouts. Hiermee kun je ook videobellen, dus Skype kan er ook uit.

  20. @Ralph84: Ja Telegram 🙂
    Er zijn webapps/desktop apps, ook een Google Chrome extentie. Meeste nog wel in beta. Maar werkt naar behoren.

  21. @JVCS: Maar die synchroniseert dan ook de berichten met andere apparaten?

  22. Het is cloud-based, dus ja.

    Ik gebruik een webapp en een iOS app. Daarin werkt het.

  23. Gebruik hem inmiddels ook. Werkt perfect. Er komt een moment dat WhatsApp overgaat in Facebook Messenger of dat je een koppeling moet leggen met Facebook. Ze kopen de dienst niet zomaar even over voor 14 miljard. Dat geld moet uiteindelijk ergens mee terug worden verdiend.

  24. of Viber, heeft ook een desktop app en werkt perfect. =)

  25. Interessant artikel hier wat de veiligheid van Telegram ernstig in twijfel trekt.

  26. Lees net in de Telegraaf digitaal, dat vandaag Telegram al 5 miljoen keer is gedownload (de Android versie)

  27. @JVCS: Helemaal top dit!!! Dit miste whatsapp echt!! Het is nog een alpha versie die telegram desktop versie maar ik ben er nu al super blij mee!! Thnx!!

    @FrankL: Telegram heeft het ja. Werkt top!

  28. De conclusie die je hieruit kunt trekken is dat men Facebook moe is. Kan iedereen weer terug naar Margriet en Libelle.

  29. Mij maakt het echt niet uit wie whatsapp heeft overgenomen of privacy stuff. De doorslag voor mij is dat ik een simpele messenger heb net als whatsapp alleen kan ik nu met telegram ook te gelijk op mijn pc of andere apparaten gebruiken.

  30. Ik probeer Whatsapp al veel langer achter me te laten. Maar ja, het moet toch maar op de telefoon voor die enkeling die weigert om over te stappen op iMessage 🙂

    Waarom zou ik Telegram de voorkeur geven? Puur om het feit dat het (net zoals iMessage) een desktop client heeft! In spendeer meer als de halve dag achter mn laptop, dus als ik niet HOEF te typen op mn iPhone, doe ik dat ook liever niet!

  31. @kivanc: Misschien moet je je eerst even in het nieuws verdiepen, je kunt in diverse artikelen vandaag gepluceers citaten van Mark Zuckerberg lezen waarin hij uitlegt waarom er geen advertenties in WhatsApp zullen komen. In het kort: men verdiend advertentie geld met Facebook en dan voornamelijk de desktop versie, er is geen intentie om gebruikers te ‘storen’ met ads in prive messaging. Daarnaast moedigd Zuck WhatsApp aan onder eigendom van FB op zichzelf te blijven opereren en te groeien, juist nu er door de backing van FB geen noodzaak meer is om aan WhatsApp zelf geld te verdienen.

    De grootste zorg vind ik persoonlijk dat ik mijn tel. Nr. Aan WhatsApp heb toevertrouwd, niet aan Facebook. Maar straks komt alle info incl chat history zonder mijn goedkeuren mooi in 1 profiel terecht.

  32. Ik zie mensen klagen over de NSA en/of de KGB. Maar de berichten zijn toch encrypt? De NSA en/of de KGB moeten dan toch moeite moeten doen om de berichten te kunnen lezen?

    Of zie ik het niet juist?

  33. Ik gebruik al heel lang LINE als Whatsapp alternatief.
    LINE heeft ook een PC applicatie en die werkt perfect samen met de iOS en Android applicaties…

  34. @Jacky: Ja had ik ook al na gekeken maar Line is wel heel circus gebeuren. Ik heb niet zoveel behoefte om straks allemaal rare fratsen te ontvangen in m’n chats zoals fun stickers enzo.

  35. Nog een vraag: waarom is de ene partij geloofwaardiger dan de ander? M.a.w. waarom zijn de app-makers geloofwaardiger dan de blogger of andersom?

  36. Messenger for Telegram is nu ook de Mac App Store aan het veroveren. Deze ochtend stond het nergens. Nu staat het op de 7de plaats na zes (6) apps van Apple zelf.

  37. Vage app, bij het eerste gebruik wordt ik gebeld door een buitenlandsnummer, maar weer van de iphone verwijdert.

  38. Origineel geplaatst door Sn0k1e
    De grootste zorg vind ik persoonlijk dat ik mijn tel. Nr. Aan WhatsApp heb toevertrouwd, niet aan Facebook. Maar straks komt alle info incl chat history zonder mijn goedkeuren mooi in 1 profiel terecht.

    Jij dacht dat je bij het installeren van je Facebook app niet je telefoonnummer hebt opgestuurd naar Mark en zijn vriendjes? 😀

  39. Zo whatsapp niet drastisch veranderd zal bijna niemand overstappen op iets anders en de mensen die nu wel zijn overgestapt op iets anders toch snel terug keren naar whatsapp omdat bijna niemand van zijn vrienden op iets anders zijn overgestapt. Dus mensem geen ontkomen aan whatsapp ze zijn hier veel te sterk in geworden na al deze jaren.

  40. Ach ik heb telegram er nu op staan en in de paar uur dat ik de app geïnstalleerd heb zie ik steeds meer contactpersonen van mij ‘online’ komen. Ach ruimte zat op mijn foon voor nog een chatapp. Deze app heeft wel een groot voordeel tgo WA. Ik heb Telegram nu ook op mijn ipad en MacBook en iMac staan (uiteraard onder het zelfde 06 nummer). Werkt (tot nu toe) retesnel.

  41. Origineel geplaatst door Appie
    Ach ik heb telegram er nu op staan en in de paar uur dat ik de app geïnstalleerd heb zie ik steeds meer contactpersonen van mij ‘online’ komen.

    Ik gebruik Telegram al een tijdje. En ik zie ook dat er steeds meer contacten ‘online’ komen. Of het ex-Whatsappers zijn weet ik niet want ik Whatsapp nooit gebruikt.

  42. Als telegram echt wil groeie moeten ze dat belachelijke landcode regel weg laten. Mensen gaan geen moeite nemen om al hun contacten van een landcode te voorzien. Wat missertje.

  43. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Mensen gaan geen moeite nemen om al hun contacten van een landcode te voorzien. Wat missertje.

    Als je nooit jouw dorp verlaat is een landcode inderdaad totaal overbodig. Als men af en toe eens de landsgrenzen oversteekt is het wel heel handig om naar iemand in het dorp te telefoneren.

    Omdat dat jij de moeite niet wil nemen om dat aan te passen betekent dat niet dat de rest van de mensheid die moeite niet wil nemen.

  44. Geweldige app ! Inmiddels 34 vrienden overgestapt naar Telegram, voor mij geen Whatsapp meer (just iMessage) 🙂

  45. Origineel geplaatst door Timosha
    Als je nooit jouw dorp verlaat is een landcode inderdaad totaal overbodig. Als men af en toe eens de landsgrenzen oversteekt is het wel heel handig om naar iemand in het dorp te telefoneren.

    Omdat dat jij de moeite niet wil nemen om dat aan te passen betekent dat niet dat de rest van de mensheid die moeite niet wil nemen.

    Dat betekent het zeker niet. Maar hoe simpeler hoe beter. En whatsapp laat zien dat het simpeler kan door alleen het telefoon nr te hebben.

  46. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Als telegram echt wil groeie moeten ze dat belachelijke landcode regel weg laten. Mensen gaan geen moeite nemen om al hun contacten van een landcode te voorzien. Wat missertje.

    Volgens mij een missertje als je je contacten niet standaard voorziet van een landcode! Zeker als je regelmatig naar het buitenland gaat heb je er gewoon gemak van.

  47. Origineel geplaatst door Diana
    Vage app, bij het eerste gebruik wordt ik gebeld door een buitenlandsnummer, maar weer van de iphone verwijdert.

    Klopt,ik ook en ook verwijderd,was ergens uit Buenapark CA

  48. Origineel geplaatst door Diana
    Vage app, bij het eerste gebruik wordt ik gebeld door een buitenlandsnummer, maar weer van de iphone verwijdert.

    Dat komt omdat de naar jou gesmste inlogcode niet tijdig werd ingevoerd. Daarom belt een computer jou op om je de verificatiecode door te geven zodat je telegram kan koppelen aan je iphone.

    Verwijderd? Niet erg. Straks is automatisch je mobiele nummer gekoppeld aan je fb account, veel plezier daarmee dan 🙂

  49. Origineel geplaatst door Diana
    Vage app, bij het eerste gebruik wordt ik gebeld door een buitenlandsnummer, maar weer van de iphone verwijdert.

    Als je de activatiecode niet binnen de 60 seconden per SMS ontvangt en/of ingeeft belt een ‘vage’ computer je op en spreekt de activatiecode twee (2) keer uit.

  50. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Dat betekent het zeker niet. Maar hoe simpeler hoe beter. En whatsapp laat zien dat het simpeler kan door alleen het telefoon nr te hebben.

    Daar is een app voor : Contact Fixer (gratis) en Caller ID Fixer (€5,49)

  51. @Rick: je moet even op het i’tje drukken en dan daar de landcode invoeren, dan werkt het wel.

    @René: alles valt natuurlijk te hacken. En dat is al helemaal niet nodig als er backdoors zijn geinstalleerd, wat je natuurlijk nooit kan weten als iets via een man in the middle loopt.

    @Sn0k1e: WhatsApp slaat geen chathistorie op. Bericht wordt van de server verwijderd nadat het is afgeleverd. Althans, dat beweren ze.

  52. Erg jammer dat het hele privacy verhaal compleet teniet wordt gedaan doordat ook deze app wederom je gehele adressenboek upload naar hun servers (dat je er toestemming voor moet geven is niet meer dan een zoethoudertje; de feature is wat privacy betreft totaal nutteloos). Leuk dat je dan automatisch kunt zien wie het nog meer heeft maar nog leuker voor hun want ze hebben ineens een berg aan persoonsgegevens die zeer veel geld waard zijn. De vraag is dan ook wat daarmee gebeurd, vooral wanneer de geldkraan droog komt te staan en er te weinig wordt gedoneerd of betaald voor extra features.

    Frappant dat men zich zo druk maakt om die overname door Facebook op privacy vlak terwijl dit nou juist een app is die nooit goed met je privacy om is gegaan (een app die dat wel doet upload nooit je volledige adresboek, zo’n soort app staat alleen het los toevoegen van contacten toe). Telegram is hier echter ook geen uitzondering op.

  53. @willem: haha, dat was het verificatienummer. Stond ook gewoon in je scherm toen je de app installeerde. Lezen blijft moeilijk, blijkbaar.

  54. Ik hoor het geluidje van een inkomend bericht van telegram niet. Instellingen staan goed, iemand een idee?

  55. Origineel geplaatst door Rick
    Die landcode app werkt dus niet, blijft melding geven dat er een geldige landcode moet worden ingevoerd, +31, +031, 0031 niks werkt helaas

    In de app rechtsonder op de “i” drukken. Daar +31 instellen, en done drukken. Werkt perfect.

  56. Origineel geplaatst door Ralph84
    @Jacky: Ja had ik ook al na gekeken maar Line is wel heel circus gebeuren. Ik heb niet zoveel behoefte om straks allemaal rare fratsen te ontvangen in m’n chats zoals fun stickers enzo.

    Daarom gebruik ik hem er ook naast, zodat ik met iedereen kan communiceren. Mijn moeder heeft bijvoorbeeld LINE op haar Samsung Galaxy tab staan en mijn dochter heeft LINE op haar iPad staan. Dat ging met Whatsapp niet lukken…

  57. Origineel geplaatst door Arc86
    Interessant artikel hier wat de veiligheid van Telegram ernstig in twijfel trekt.

    Na lange tijd afwezig te zijn ben ik toch terug om een antwoord te geven. Neem een kijkje op die website en scroll naar beneden voor de reacties. Letterlijk en figuurlijk ownd telegram die Gael ( die echt een te hoge dunk van zichzelf gaat )

    Ik gebruik whatsapp al lang niet meer en telegram is echt veilig op dit gebied van communicatie

  58. Ook overgestapt op telegram. Fantastische app. Vooral de snelheid, cloud-based principe en platform én device onafhankelijkheid spreken mij aan. Eindelijk een app die ook gewoon op de ipad kan of zelfs op de desktop en overal toegang tot dezelfde berichtenstroom. En inderdaad privacy was bij whatsapp altijd al in het geding maar ook ik heb expliciet mijn telefoonnummer nooit aan FB gegeven en met deze overname hebben ze die nu ineens wel en dat wil ik niet. Telegram is voor mij het ideale alternatief.

  59. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Dat betekent het zeker niet. Maar hoe simpeler hoe beter. En whatsapp laat zien dat het simpeler kan door alleen het telefoon nr te hebben.

    Als whatsapp echt punten wil scoren dan moeten ze gewoon het mogelijk maken dat je het op meerdere apparaten kan gebruiken. Telegram biedt dat gemak juist wel aan.

  60. @iCulture: De Europese servers staan in Londen (aldus Telegram op Twitter).

    @ppl: Apps zoals Facebook Messenger, Path, Viber en WhatsApp uploaden inderdaad je gehele contactenlijst om je naar eigen zeggen te kunnen laten zien wie van je contacten ook gebruiker is van de dienst. Dit model heeft het Ping-model verslagen. Ik heb ze gevraagd hoe beveiligd ze dit uploaden en opslaan, aangezien dit niet letterlijk vermeld is in hun privacy polis of FAQ.

  61. Ik begrijp niet dat niemand bbm download daar zijn namelijk AL je berichten encrypted. En de applicatie bied vele meren mogelijkheden vergeleken met de concurrentie. Ja ze kwamen te laat maar dit is geen reden om het niet te gebruiken.

  62. Beste is gewoon iMessage of Viber.
    Heel erg veel mensen hebben Viber al geinstalleerd en het heeft ook een computer versie.

  63. @Tom D: BBM heeft ook bel functie, binnenkort video calling gedeelde agenda in groepen, en er is/komt ook een desktop zodat je met alle platformen kan communiceren.

  64. @ppl: @Bubbly: De app zelf vermeldt overigens wel “zware encryptie” bij het vragen om de contacten-upload. Neem aan dat ze de vermelde encryptie-methoden op de site bedoelen daarmee.

  65. Voor iedereen die bang is voor de NSA.

  66. De app staat nu zelfs op 1 in de store. En ook ik zie steeds meer mensen online komen! Hopen dat het zo door gaat en ik Whatsapp straks kan verwijderen

  67. 46 mensen hebben binnen 18 minuten op m’n uitnodiging gereageerd.
    I.I.G. staan ze na mijn uitnodiging in m’n contacten. Daarvoor 2.
    Ik zeg: dit zou zomaar eens een succes kunnen worden

  68. @Diana: Ben je vergeten hoe het met whatsapp ging de eerste keer. Daar kreeg je ook een SMS met een code (inderdaad geen belletje).
    Het werkt gewoon hetzelfde als Whatsapp.
    Hoorde vanavond op het RTL nieuws dat Whatsapp zeer waarschijnlijk duurder gaat worden. Op diverse sites van de Telegraaf, Volkskrant en AD zag ik dat dit hetgene was dat Facebook nodig had. Ze weten nu ECHT alles van je. In één klap 450 miljoen telefoonnummers erbij. Daarom voor mij geen Whatsapp meer maar Telegram.
    Vele contactpersonen hebben mij al gevolgd!

  69. Stel dat telegram net zo populair wordt als whatsapp ook zij zullen dan overgenomen door een groter bedrijf. Stappen julie dan weer over op een andere app zo blijf je apps groter maken en zelf blijf je over stappen. Waarom al die paniek?

  70. @Utah: Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb het getest tussen mijn laptop en telefoon (zelfde telefoonnummer dus), misschien dat daar het probleem ligt.

  71. @Zaandammer: Weet ik niet. Ik ben juist overgestapt omdat het ook op meerdere apparaten werkt met het zelfde nummer zoals een pc of tablet. Whatsapp wil dat niet, waarom? Geen idee maar dit gaf mij wel de doorslag om naar telegram te gaan.

  72. @Ralph84: ja, onofficieel zijn er Windows Phone, Windows Desktop, OS X versies van de app. Zelf vind ik de Windows Phone versie een stuk beter dan de WP whatsapp versie. De Mac OS versie werkt ook fraai en zit geïntegreerd met het notification center.

  73. @Diana: Dat was een belletje om je code door te geven voor authorisatie van je mobiel. Die heb je als het goed is ook via sms gekregen.

  74. @Tom D: Dat klopt dat heel veel mensen Viber hebben geinstalleerd, in Azie.
    Je kan aan de emoticons zien dat het Aziatisch is, vreselijk! (net zo erg als WeChat)

    En iMessage is geen alternatief voor WhatsApp, want daarmee bereik je alleen iPhone

  75. Origineel geplaatst door Diana
    Vage app, bij het eerste gebruik wordt ik gebeld door een buitenlandsnummer, maar weer van de iphone verwijdert.

    Niets vaag aan, je krijgt na de download een pagina waar je je sms-code moet ingeven ter verificatie van je telefoonnummer, doe je dat niet dan wordt je binnen een minuut gebeld. Dit staat in de opstart van je app.

  76. Volgens mij bezwijkt Telegram nu al van alle aandacht. Ik krijg al een kwartier geen verbinding meer.

  77. Hé, ik heb Telegram geïnstalleerd. Werkt prima en vindt het zelfs prettiger werken dan WhatsApp. De mogelijkheid om een beveiligd bericht te verzenden is echt geweldig. Geen risico op doorsturen en geen sporen die achterblijven op servers.

    Ik roep iedereen op die in het alternatief geloofd de app aan te bevelen bij zijn vrienden.
    Whatsapp is ook ooit klein begonnen. Het steunen van alternatieven geeft concurrentie en dat is altijd goed!

  78. Aanmelden lukt niet. Volgens mij raakt de boel overbelast.

  79. Leuk bedacht, maar al mijn vrienden zijn al over op Threema. Langer op de markt, secure, en moet je gewoon ouderwets voor de app betalen. Ik heb allang geen whatsapp meer en telegram lift weer handig mee op de hype.

  80. Hier ook geen registratie mogelijk….. En ik had er nog zo’n zin in

  81. Ik gebruik ook threema. Swiss made waarbij de private key altijd op je telefoon blijft. De qr functie om vrienden echt mee te vertrouwen is super.

  82. Telegram messenger, geweldige app! Gebruik ‘m nu op mn iPhone en macbook. Super! Alleen meer gebruikers zou wel tof zijn.. Kom op mensen gebruik Telegram messenger!

  83. Wat een vreselijk gezeur allemaal over privecy hier en privecy daar.. Mensen wil je egt prive zijn gooi dan die telefoon maar kapot op de grond, sla er een keer met een hamer op en breng hem vervolgens naar de plaatselijke stort. Tegenwoordig ben je niet meer prive, we zitten namelijk midden in het internet tijdperk dat alles een stuk gemakkelijker maakt, wees blij dat er internet is en diensten zoals Whatsapp en Facebook.. Mensen die hier niks van willen weten, oke maar hou dan aub wel u mond gesloten en ga niet als een stel losgeslagen dieren iets afkraken en direct een oordeel over uit roepen.. Alles heeft tijd nodig en zo zal ook Facebook zichzelf moeten bewijzen niet teveel veranderingen aan te brengen aan Whatsapp en dit zal ook wel niet gebeuren want waarom zou je anders iets kopen van 19 Miljard en daarna de app zo verneuken dat je klanten hard weg rennen vanwege reclame of betalingen etc..

  84. 400+ miljoen gebruikers, waarvan lang niet iedereen daadwerkelijk betaald omdat ze vroeg zijn ingestapt. Maar stel even dat elke gebruiker jaarlijks betaald, dan is dat maximaal 400 miljoen euro per jaar. Dan lijkt het me sterk dat je daarvoor 15 MILJARD euro (dat is 37x de jaar OMZET, niet het resultaat na kosten) gaat betalen als er geen andere plannen bestaan om meer geld te gaan verdienen door aanpassing van het verdienmodel of creatief hergebruik van de gekochte gegevens. Ik krijg er i.i.g. een heel naar gevoel bij.

  85. @Ronald: Je wil niet dat facebook je telefoonnummer heeft maar je geeft het wel klakkeloos aan een stel onbekende russen? Daar begrijp ik dus niks van.

  86. Goed zeg! Ik mis alleen heel erg de mogelijkheid om de online status uit te zetten. Over privacy en/of sociale controleneurose gesproken …

  87. @Ralph84: telegram kun je op je pc en Mac gebruiken..

  88. Mensen ook last van verdwijnen telefoonnummer uit telefoonboek NA iemand blocken of na deleten van Secret Chat?

  89. Origineel geplaatst door Edwin ®
    Mensen ook last van verdwijnen telefoonnummer uit telefoonboek NA iemand blocken of na deleten van Secret Chat?

    Er was een probleempje dat nu opgelost is.

  90. Origineel geplaatst door Edwin ®
    Mensen ook last van verdwijnen telefoonnummer uit telefoonboek NA iemand blocken of na deleten van Secret Chat?

    Je verwijdert de chat. Rechtsboven kan je een nieuwe chat openen, en daar staat ongetwijfelt jouw contactpersoon nog tussen.

    >edit<
    Er is blijkbaar een probleem waar aan gewerkt wordt.

  91. Ik ben onder de indruk van Telegram, maar zit met een vervelend iets. Ik krijg namelijk heel wat berichtjes van over de hele wereld binnen, tot Arabisch toe. Ik kan nergens vinden dat ik dat kan uitschakelen

  92. Telegram verwijdert ongevraagd contacten uit jouw iPhone adressenlijst. Hebben jullie dat ook gemerkt? Gisteren had ik 6 contacten in Telegram. Vandaag 2 nieuwe, maar die 6 van gisteren zijn uit Telegram verdwenen, maar ook uit m’n iPhone adressenboek! Bizar!!!

  93. Toch balen voor de Telegraaf dat ze Hyves hebben opgedoekt, want anders was iedereen na de berichten over de NSA vast weer overgestapt / terug gekeerd. Ow wacht…

  94. @Edwin ®: oproerkraaier.

  95. @Rick: 0 weggelaten na +31? +316… moet het zijn.

  96. @Remco: En tóch stap ik over. PrivAcy is nog steeds een keuze, gelukkig. Ik wens geen contact met of via facebook. Problemen met Telegram? Dan komt er wel weer iets anders.

  97. Bij mij heeft niemand nog telegram verwacht ook niet dat mensen het gaan downloaden. Dus bij mij is ie er al afgeflikerd. Wel jammer zag er wel goed uit. Maar whatsapp is onverslaanbaar.

  98. Gisteren Telegram ook maar geïnstalleerd. Ik kreeg geen sms dus kreeg de code via een telefoontje uit Californië. Ik heb sindsdien al 4 berichten gekregen van mensen die ik niet ken uit andere landen!! Mensen die Spaans en Arabisch tegen me praten. Mensen die niet in mijn contactenlijst staan. Hoe kan dit?? Dacht dat dit juist een app is wat voor je privacy staat maar blijkbaar wordt ik gewoon toegevoegd door onbekenden? Kan ik dit voorkomen of moet ik de app zo snel mogelijk maar verwijderen?

  99. @Kevin Riemens: koop een android, kun je swype gebruiken, sneller dan typen.

  100. Duidelijk en informatief artikel over dit alternatief voor WhatsApp. Na het overnamebod is de timing van het artikel uiteraard perfect.

    De app lijkt volgens de beschrijving veel belovend en zou zeker een optie zijn om WhatsApp te vervangen. Wel is het jammer dat het een eenzijdige vergelijking is tussen WhatsApp en Telegram. Misschien dat een uitgebreidere vergelijking tussen meerdere apps een breder beeld geeft over de positieve en negatieve kanten van deze twee apps en uiteraard de andere mogelijke kandidaten.

  101. @Tim: Gisteren ook maar eens Telegram geïnstalleerd.
    Wat blijkt, vanochtend bij het opstarten zijn alle contacten die gisteren Telegram hadden, van mijn iPhone verwijderd. Dit lijkt mij niet echt de bedoeling, aangezien deze ook niet meer te achterhalen zijn….

  102. Weet iemand of je in Telegram ook de functie aan kan zetten dat je niet kan zien wanneer iedereen voor het laatst online is geweest? Dit mis ik namelijk enorm.

  103. Ik zie twijfels over de encryptie en heb ook twijfels over de privacy. Zie mijn blog.

  104. Ik heb Telegram er net op staan en krijg ineens een berichtje van ene Carlos uit Ecuador. Privacy, my *ss. Blijkbaar kunnen wildvreemden je gewoon benaderen.

  105. Er zit inderdaad een flinke groei in, ik zie deze hele dag al steeds meer mensen Telegram joinen.
    Het is mij opgevallen dat landcodes niet nodig zijn. Ik heb het nog nagekeken in de contactinfo in Telgram en daar heb ik nummers staan die gewoon met 06 beginnen en welke geaccepteerd worden.

  106. Telegram is zogenaamd heel veilig? Gisteren 1 dag gebruikt: Binnen een paar uur kreeg ik berichten van onbekende buitenlandse nummers (uit Spanje en ik geloof Roemenië), dat Telegram zomaar uit het niets telefoonnummers uit mijn iPhone contactenlijst gooide van mensen die ook Telegram hadden geïnstalleerd. En voor de duidelijkheid: dit was geen incidentje, vrienden die de app gisteren ook hadden geïnstalleerd hebben exact dezelfde problemen.

    Heel snel Telegram van mijn telefoon verwijderd en nooit meer installeren! Veiligheid, privacy… Het zal allemaal wel.. Die heb je in ieder geval niet bij Telegram!

  107. @Anton: Dat artikel refereert naar de blogpost die ook al in dit artikel was aangehaald, zoals iedereen steeds naar die blogpost wijst. Ik heb de informatie erover uitgebreid in dit artikel.

  108. @Ralph84: Ja hoor, google hangouts.

  109. Kort na het installeren van deze app kreeg ik berichtje van een wildvreemde kerel uit Ecuador. Een bug, volgens Telegram, wat iets met de landcode te maken heeft. Zou gisteren opgelost zijn, maar dus niet. Via Twitter reageert Telegram snel om het op te lossen, maar ik vind dit wel erg schandalig. Bij deze app was je privacy juist toch goed gewaarborgd? Dit is me met Whatsapp nog nooit overkomen.

  110. Ik kreeg na installeren van Telegram een Amerikaans telefoontje voor een code? Ik lees daar niets over. Hebben meer mensen een telefoontje gekregen?

  111. Origineel geplaatst door Joost
    Telegram is zogenaamd heel veilig? Gisteren 1 dag gebruikt: Binnen een paar uur kreeg ik berichten van onbekende buitenlandse nummers (uit Spanje en ik geloof Roemenië), dat Telegram zomaar uit het niets telefoonnummers uit mijn iPhone contactenlijst gooide van mensen die ook Telegram hadden geïnstalleerd. En voor de duidelijkheid: dit was geen incidentje, vrienden die de app gisteren ook hadden geïnstalleerd hebben exact dezelfde problemen.

    Heel snel Telegram van mijn telefoon verwijderd en nooit meer installeren! Veiligheid, privacy… Het zal allemaal wel.. Die heb je in ieder geval niet bij Telegram!

    Dit komt doordat Telegram foutief lokale nummers gebruikt in verschillende landen. Jouw nummer zonder +31 is in Spanje een andere persoon. Als een italiaan naar Nederland komt en iemand belt zonder italiaanse landcode, kan het ook zomaar zijn dat hij jou bereikt. Niets onveiligs aan, gewoon een combinatie van een foutje en toeval.

  112. na installatie ben ik de contacten kwijt die ook telegram hebben !?

  113. Let op: Telegram Messenger kan alleen vrienden uit je adresboek vinden waar de landcode bij het telefoonnummer voor staat.

    Dit klopt niet in elk geval. De ene met 06 verschijnt wel, de ander niet.

  114. Telegram heeft gisteren last gehad van een bug, waardoor mensen vreemde contacten in hun lijst kregen met een verborgen telefoonnummer. Zodra deze mensen jou een bericht stuurden was hun telefoonnummer voor jou zichtbaar en zodra je antwoordde was jouw nummer ook voor hun zichtbaar. De bug is inmiddels opgelost. Heeft dus niets te maken met een evrkeerde landcode.

    Bron: het twitteraccount van Telegram.

  115. Ik krijg sinds installatie de volgende sms’jes
    Congratulations! your mobile# has won you £1,000,000,00 Pounds In the UK FREELOTTO with Draw Number 3612\14 to claim prize Email:claimdept342@gmail.com

  116. Ik had een melding bij Telegram gedaan over het feit dat ik ineens een wilt vreemde in m’n chat had. Dit kreeg ik terug;

    Hello! Due to the recent events Telegram became instantly popular in many countries all over the world. Because of this our team had to improve synchronization for contacts with local numbers, the ones without a country or city code.

    Unfortunately, while trying to improve the contacts sync we broke it for a short period of time yesterday. As a result you might have been notified about random people from different countries signing up for Telegram and a fraction of them could contact you.

    The problem was fixed yesterday. We tried our best to delete all wrongly imported contacts. We are really sorry about the inconvenience this may have caused to you.

    Sincerely,
    The Telegram Team

  117. @Ralph84: Yep, ik ook net. Hebben ze naar elke gebruiker gestuurd.

    @Johan.: Dat heeft weinig met deze app te maken vrees ik. Heb er ooit ook eentje gekregen. Als je denkt dat het wel met ze te maken heeft, zou ik ze een mailtje sturen.

  118. Hello! Due to the recent events Telegram became instantly popular in many countries all over the world. Because of this our team had to improve synchronization for contacts with local numbers, the ones without a country or city code.

    Unfortunately, while trying to improve the contacts sync we broke it for a short period of time yesterday. As a result you might have been notified about random people from different countries signing up for Telegram and a fraction of them could contact you.

    The problem was fixed yesterday. We tried our best to delete all wrongly imported contacts. We are really sorry about the inconvenience this may have caused to you.

    Sincerely,
    The Telegram Team

    Follow us on Twitter for news and updates:
    https://twitter.com/telegram
    https://telegram.org

    Telegram backer, Pavel Durov, will give $200,000 in BTC to the first person to break Telegram’ encrypted protocol. Starting today, each day Paul (+79112317383) will be sending a message containing a secret email address to Nick (+79218944725). In order to prove that Telegram crypto was indeed deciphered and claim your prize, send an email to the secret email address from Paul’s message.

    Your email must contain:
    – The entire text of the message that contained the secret email.
    – Your Bitcoin address to receive the $200,000 in BTC.
    – A detailed explanation of the attack.

    Encrypted Telegram traffic from and to Paul’s account is publicly available for download from this page. You can send Telegram messages to Paul and view his traffic in real time.

    To prove that the competition was fair, we will publish the participating keys necessary to decrypt the traffic as soon as a winner is announced. In case there is no winner by March 1, 2014, encryption keys will be published at that date.

    Got questions about this contest? Check out the Contest FAQ!

  119. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Als telegram echt wil groeie moeten ze dat belachelijke landcode regel weg laten. Mensen gaan geen moeite nemen om al hun contacten van een landcode te voorzien. Wat missertje.

    Huh? Zet jij er dan geen landcode in? Ik heb al sinds moment 1 dat ik een telefoon heb alle contacten voorzien van +31. Veel handiger als je ff over de grens zit.

  120. @Rick: Even invoeren bij het info teken rechts onder en het is klaar

  121. Over een week horen we er niets meer over?!

    Het gaat er niet om of wíj er iets van horen, het gaat erom dat Facebook iets van óns hoort.

    En dat je een beetje een poging blijft doen te zeggen dat we bepaalde dingen niet klakkeloos te accepteren omdat je dan lekker op je gat kan blijven zitten.

    Als iedereen de kleine moeite doet over te stappen, gewoon als gebaar en protest, is het op z’n minst een een kleine deuk voor zo’n gigant.

    En tuurlijk zal dat over een tijd bij dit bedrijf gewoon weer hetzelfde zijn, ik heb niet de illusie dat zij nu de echte helden zijn. Het punt is iets van je te laten horen, in plaats van meteen maar te gaan liggen als ze over je heen lopen.

  122. Origineel geplaatst door Diana
    Vage app, bij het eerste gebruik wordt ik gebeld door een buitenlandsnummer, maar weer van de iphone verwijdert.

    Haha das is om je nummer te bevestigen…

  123. Ik vind de Search web images. Vreemde 18+ foto’s als resultaat te geven. Waar komen deze afbeeldingen vandaan?

  124. Wil je privacy? Trek dan je stekker uit je modem, gooi je gsm weg en blijf binnen.
    Alles wat je post op het net is geld waard. Niemand doet iets voor niets. Ook Telegram wil straks (of doet dat al) geld verdienen. Gewoon een beetje nadenken is je beste privacy op internet.

  125. de meeste klagers hebben volgens mij het artikel niet GOED gelezen…

  126. Inmiddels lijkt Telegram vrij viraal te gaan, want het regent contacten die blijken over te stappen. Daarmee neemt de waarde van Whatsapp af. Volgens deze site is en blijft telegram altijd gratis. Of Telegram uiteindelijk niet hetzelfde pad opgaat, valt moeilijk te voorspellen. Maar duidelijk is wel dat als je op internet een vertrouwensbreuk pleegt de klant snel weg is.

  127. Ik hem m ook geinstalleerd en vind het heel cool. Gave self-destruct functies. En beetje encryptie kan geen kwaad. Weet niet of whapp dat uberhaupt wel heeft.

    Wat mij nog gaver lijkt is als de overname van effies 18mrd van al onze berichten en telefoonnrs keihard terugslaat in het gezicht van die Zuckerberg, doordat hierdoor iedereen uit protest overstapt naar iets wat minimaal hetzelfde doet als Whapp. En mag hij mooi en 18mrd afschrijven. Van mij mag FB een snelle Hyves dood sterven imho.

  128. @joey: Ik had geen whatsapp maar ben vanmorgen op deze boot gestapt. Tot mijn verbazing hebben van de twintig mensaen die ik een uitnodiging heb gestuurd, inmiddels al 14 mensen het geinstalleerd.

    Het zou in mijn ogen dus best eens een blijvertje kunnen zijn. En ik vind het geen gek idee om je persoonlijke info te spreiden in plaats van alles aan FB en google te geven.

  129. Origineel geplaatst door Thomas
    Zo werkt het voor jou misschien. Er zijn een hoop alternatieve apps die een leuke userbase hebben. Het ligt een beetje aan je vriendengroep in hoeverre je het veelvuldig kunt gebruiken. Ik gebruik zelf al een week naar volle tevredenheid Telegram, en als ICT’er heb ik, evenals veel mensen om mij heen, behoefte aan een desktop app. Veel plezier met WhatsApp verder, ik gebruik het liever als tweede keuze, en hopelijk ooit uberhaubt niet meer!

    Zo denk ik er precies over.
    En alleen al het gemak om vanaf de desktop te kunnen werken is het overstappen waard!
    Overigens sinds gisteren geïnstalleerd op de phone en sinds vanmorgen ook op de desktop.
    Werkt SUPER snel.
    Voor mij ook geen WA meer evenals voor bijna al mijn collega’s.

  130. Ik krijg die sms niet met de code, en word vervolgens ook niet gebeld! Iemand een idee?

  131. Hoe kan het op een desktop werken als het op telefoonnummers gebaseerd is?

  132. Ik mis bij Telegram:
    – geluidsopname en
    – uitzetten van Laatst gezien.
    Heeft iemand gezien of Telegram dit idd niet heeft of kijk ik erover heen?

  133. Hallo ik heb telegram op mn mobiel sinds gisteren alleen met verzenden is die heel sloom kan je dat ook sneller maken want als ik dan naar een vriendin iets stuur dan verzend die wel maar duurt het een eeuwigheid tot dat die aankomt en dan moet ik weer opnieuw downloaden als ik weer kan chatten en alles goed gaat het ligt niet aan andere telefoon want daar is alles gewoon goed het ligt aan mij.

    alles kort kan ik mijn telegram ook sneller maken met verzenden.

  134. Wie kan me helpen? Ik heb telegram geinstalleerd op mijn Iphone en bij istallatie ging ie standaard op Spaans.
    Met geen mogelijkheid krijg ik hem nu nog in het Engels.
    Heb al opnieuw geprobeerd te installeren etc. maar komt elke keer terug in het spaans. Op mijn Ipad is ie wel in het Engels te installeren. Help!! Hoe krijg ik hem in het Engels op mijn Iphone.

  135. hoe kan ik dit in nederlands krijgen

  136. @Do: Je moet 30 seconden wachten er staat een timer die aan het aftellen is

  137. @melanie: Je kan geen Nederlands taal opzetten omdat een App is wat niet van toepassing is omdat de App is ontwikkeld door een rus ..:P

  138. Origineel geplaatst door melanie: hoe kan ik dit in nederlands krijgen

    Niet

  139. @Thomas: De servers voor Europa staan NIET in de USA, zie antwoord van Telegram :

    Our servers are spread all over the world. London for European users, Singapore for Asian, San Francisco for American

  140. Vind het tot nu toe waardeloos.. Er blijft op mijn beide telefoons continue updating staan..daardoor kun je geen berichten verzenden..Daarnaast vraag ik me af of de tijdsaanduiding klopt wanneer iemand online is/geweest..? Geeft op beide telefoons iets anders aan… Iemand nog meer deze problemen?

  141. @Zaandammer: slaap maar lekker door. Er zijn al mijoenen overgestapt.

  142. @Martijn: Gewoon de app installeren en je mobiel-nummer vermelden..Je krijgt wel een nieuwe code, maar is dezelfde account

  143. @mar: Nee hoor, om de code door te geven die je nodig hebt voor de installatie.

  144. Oke ik moet het even kwijt, aangezien telegram voor mij echt geen privacy biedt.

    Iedereen, maar ook iedereen kan mijn telegram gedrag in de gaten houden, wanneer ben ik online en wanneer was ik voor het laatst online. Het engste vind ik nog, iedereen die een nummer heeft kan dit. Er is geen toestemming van mijn kant nodig om iemand in mijn telegram lijst te komen.

    Dus in hoeverre waarborgt deze app mijn privacy? Totaal niet. Whatsapp overigens ook niet hoor, alleen hier heb ik wel de keuze om mijn laatst gezien uit te zetten.

  145. Origineel geplaatst door renate
    Wie kan me helpen? Ik heb telegram geinstalleerd op mijn Iphone en bij istallatie ging ie standaard op Spaans. Met geen mogelijkheid krijg ik hem nu nog in het Engels. Heb al opnieuw geprobeerd te installeren etc. maar komt elke keer terug in het spaans. Op mijn Ipad is ie wel in het Engels te installeren. Help!! Hoe krijg ik hem in het Engels op mijn Iphone.

    dat probleem heb ik ook en soms ook bij andere apps

  146. zodra whatsapp me gaat vragen om in te loggen bij facebook ga ik wel degelijk overstappen. ik vind dat toch net iets te ver gaan.

  147. Hoe kan het dat in de contact personen die ik niet eens in mijn telefoonlijst heb staan wel als contact personen gemeld worden? Ik heb ze alleen in facebook staan en ook niet eens in Whatsapp >
    Heeft iemand dit ook ervaren na de installatie van telegram

  148. Ben over naar Telegram en bevalt best. Heb echter een vraagje. Ik heb in mijn identety ene plaatje staan. Hoekomt die over naar de ontvanger van mijn berichten? Dat lukt me niet en wie weet hoe dat moet. Ik hoor het graag.

  149. @Babet: Schijnt niet te kunnen volgens de website.
    Zie hier.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.