Reclamespot: iedereen wil op de foto met Apple’s portretmodus

Apple heeft een nieuwe reclamespot 'Take Mine', waarin de inwoners van een Grieks dorpje allemaal een portretfoto van de iPhone 7 Plus willen.

Apple heeft een nieuwe reclamespot voor de iPhone 7 Plus uitgebracht, waarin de portretfunctie centraal staat. In het spotje met de naam ‘Take Mine’ zien we hoe een meisje aankomt in een vermoedelijk Grieks dorpje, waar ze haar grootmoeder begroet. Even later maakt ze in een café een foto van de oude vrouw. Ze gebruikt daarvoor een roségouden iPhone 7 Plus.


Apple-reclame Take Mine

Oma is totaal verrast door het diepte-effect van de foto en slaakt een kreet, waarna andere cafébezoekers ook wel op de foto willen. Vervolgens wil iedereen in het dorp wel op de foto. We zien een visser, bakker, kapper, schaapherder en andere dorpsfiguren die allemaal op de foto vastgelegd willen worden. Apple sluit af met de slogan dat de portretmodus op de iPhone 7 Plus ‘praktisch magisch’ is.

https://www.youtube.com/watch?v=r8mR33cp_Fk

Het spotje is qua uitstraling weer heel anders dan de voorgaande, maar het past wel in een reeks waarin de belangrijkste functies van de iPhone 7 worden getoond, namelijk waterbestendigheid, camera en verbeterde batterijduur. Ook gaf Apple eerder al een serie tips om het meeste uit de portretmodus van de iPhone 7 te halen.

Bekijk ook

Zo maak je portretfoto's met diepte-effect op de iPhone

De portretmodus op de iPhone zorgt ervoor dat je mooie portretfoto's met diepte-effect kunt maken. Je hebt hiervoor een recente iPhone nodig, maar wat is er precies mogelijk op jouw toestel? Deze tip legt uit hoe je mooie portretten kunt maken met de portretmodus.

Apple-reclame Take Mine

Portretmodus is sinds eind oktober beschikbaar op de iPhone 7 Plus camera, dankzij de update naar iOS 10.1. Toen Apple de iPhone 7 Plus op de markt bracht, moest je het aanvankelijk nog zonder deze functie doen. De portretfoto’s met diepte-effect ontstaan door de dubbele lens, waarbij computeralgoritmes bepalen welke voorwerpen op de voorgrond staan (en dus scherp moeten blijven) en welke voorwerpen mogen worden vervaagd. Het resultaat is een kunstmatig bokeh-effect waardoor de persoon of het huisdier dat je fotografeert alle aandacht krijgt. In onze iPhone 7 cameratest lees je er meer over.

https://www.iculture.nl/reviews/iphone-7-plus-camera/

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over de specs en functies van dit toestel, dat inmiddels is opgevolgd door de iPhone 8 Plus.

iPhone 7 Plus

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.